22 חודשי מאסר נגזרו על אם ל-5 שניסתה להצטרף לדאעש
בית המשפט המחוזי בחיפה גזר מאסר בפועל על אימאן כנג'ו משפרעם. בנוסף הוטל עליה קנס של 30 אלף שקל. היא נסעה בשנה שעברה לטורקיה עם אביה ומשם ניסתה להגיע לסוריה. השופטת: "התחשבתי במשפחתה, הלב נחמץ למראה ילדיה"
22 חודשי מאסר בפועל וקנס של 30 אלף שקלים - זה העונש שנגזר היום (ג') על אימאן כנג'ו (44), אם לחמישה משפרעם, שניסתה להתגייס לדאעש. היא הורשעה בבית המשפט המחוזי בחיפה במסגרת הסדר טיעון בעבירות של יצירת קשר עם סוכן זר ובניסיון ליציאה מישראל שלא כדין. מיד בתום הקראת גזר הדין נישק בעלה של כנג'ו את כף ידה והיא הוחזרה אל תא המעצר.
בגזר הדין כתבה השופטת תמר שרון-נתנאל: "מעשיה של הנאשמת פוגעים בסדרי השלטון והחברה ובערכים חברתיים המצויים בבסיס ביטחונה של המדינה וביטחון תושביה. הסיכון לחיי אזרחי ישראל ולביטחון המדינה הנשקף ממעשי הנאשמת הוא חמור וממשי, גם אם לא זו הייתה כוונת הנאשמת, כטענתה".
כנג'ו נולדה בנצרת. היא בעלת תואר שלישי במדעי האיסלאם וללא עבר פלילי. היא נשואה לאימאם באחד המסגדים בשפרעם. בקיץ שעבר היא נסעה לטורקיה עם אביה, ושם היא נעלמה. "קיבלנו מידע שהיא מנסה להסתנן לסוריה, במטרה להצטרף לארגון דאעש, אבל היא לא הצליחה כי הטורקים הגיעו אליה והחזירו אותה לארץ", טענה בדיון קודם המפקחת סוזנה זנדק, סגנית ראש מחלקת מיעוטים של מפלג תשאול במחוז צפון.
כנג'ו נעצרה בנתב"ג ב-28 באוגוסט אשתקד, ובחקירתה הצהירה כי היא "מזדהה עם האידיאולוגיה של המדינה האיסלאמית",
ורצתה "להעביר הרצאות לפעילים שם".
במסגרת הסדר טיעון שאליו הגיעו נציג התביעה וסנגורה של כנג'ו, עו"ד שלומי בלומנפלד, הסכימו הצדדים שהפרקליטות תטען כי יש לגזור עליה עונש של 40 חודשי מאסר בפועל לצד עונש מותנה וקנס, ואילו כנג'ו תטען כי יש לגזור עליה עונש מאסר בפועל של 12 חודשים.
סנגורה של כנג'ו הפנה את בית המשפט לדבריה בחקירותיה בשב"כ, שלפיהם מעולם לא הייתה לה כוונה לפגוע בביטחון המדינה, והיא מעולם לא תמכה באלימות או במעשי הרג, אלא שבשם אמונתה הדתית היא חולמת מאז ומתמיד לחיות במדינה תחת שלטון איסלאמי, וזו הסיבה לכך שהיא ביצעה את המעשים שבהם הודתה.
לפני גזר הדין פנתה כנג'ו לבית המשפט ואמרה כי היא מתחרטת ומצטערת. היא ביקשה להודות למשפחתה, במיוחד לבעלה "שעמד לצדה בימים הקשים". לדבריה, כל מה שמעניין אותה עכשיו זה לחזור הביתה לילדיה ולהקדיש את כל ימי חייה לאימהות ולנישואים.
השופטת שרון-נתנאל הוסיפה: "אמנם הנאשמת לא הצליחה לממש את תוכניתה ולא הגיעה לסוריה, אולם זאת לא מאחר שהתחרטה וחפצה לשוב על עקבותיה, אלא משום שנתפסה".
השופטת הוסיפה שמדובר במעשים שבוצעו לאחר תכנון קפדני ומתוחכם. הנאשמת פעלה במרץ ובכמה דרכים על מנת להוציא לפועל את תוכניתה לחבור לארגון דאעש בסוריה ואף גייסה את אביה למטרה זו: "עד כדי כך עז היה רצונה של הנאשמת להגשים את תוכניתה, עד שהסתירה אותה מבעלה ומשפחתה, ושיתפה בסוד רק את אביה".
השופטת ציינה כי למרות חומרת מעשיה של הנאשמת, היא מתייחסת גם למעשיה הטובים של כנג'ו ולתרומתה לחברה עד לאירועים שבגינם נעצרה: "במיוחד התחשבתי בפגיעה שיפגע עונש המאסר שאשית על הנאשמת במשפחתה, בילדיה הקטנים ובבעלה, אשר לא ידעו דבר וחצי דבר על מעשיה ועל תוכניותיה. הלב נחמץ למראה הילדים הקטנים אשר אמם איננה נמצאת עמם על לא עוול בכפם, ואשר בוודאי מתגעגעים אליה וחשים בחסרונה יום-יום, שעה-שעה.".