ירושלים מתחדשת: אטרקציות עם שכל בבירה
חידת העיר המקראית העלומה, סיפורה של יהדות ונציה, תרבות איראנית וחגיגה בקיבוץ: אטרקציות לקיץ לא חייבות לטפּש את המוח. בואו תראו איך עושים את זה במוזיאונים בירושלים וברמת רחל
"אות מאיראן" במוזיאון לאמנות האיסלאם
התערוכה מציגה 60 כרזות שעיצבו 27 אמנים איראנים ומספרות את הסיפור של איראן במגוון זוויות התבוננות לא שגרתיות, ומספקות הצצה לשיח החברתי הפנימי של הרפובליקה האיסלאמית - החל בהוויי תרבותי ופסטיבלים, דרך יצירה נשית ועד אמנות מודרנית, פוליטית, חברתית ופילוסופית. אותם עיצובים נדירים ביופיים נוצרו בין 1973 (מעט לפני המהפכה) ל-2013, והם משלבים את אמנות הקליגרפיה המסורתית לצד עיצוב עכשווי.
"בין דוד לגוליית - חידת קיאפה" במוזיאון ארצות המקרא
בעמק האלה, בין תל עזקה לתל שכה, המקום בו לפי התנ"ך התרחש הקרב המפורסם בין רועה הצאן מבית לחם לענק הפלשתי מגת, נחשף אתר ארכיאולוגי מסתורי. לפני כ-3,000 שנה, בראשית המאה העשירית לפני הספירה, נוסדה כאן - בגבול בין יהודה לפלשת - עיר מתוכננת היטב, מוקפת חומה ולה שני שערים. ביצוריה המרשימים והתכנון הקפדני של העיר מעידים כי השתייכה ליישות פוליטית חזקה. העיר התקיימה במשך כמה עשרות שנים, עד שנחרבה בנסיבות עלומות.
בין קירות המבנים, למרגלות החומות וברחבות השערים של העיר המסתורית מסתתרות תעלומות ושאלות המסעירות את הדמיון ומעסיקות את מוחותיהם של טובי הארכיאולוגים וההיסטוריונים. מי היו תושביה של אותה עיר ללא שם אשר נטשו אותה מבלי שוב? האם היו הם כנענים, פלשתים או שמא היו אלה נתיניו של דוד המלך בימיה הראשונים של ממלכתו? האם אפשר לזהות את העיר בעלת שני השערים, האחד פונה לכיוון ירושלים והשני לכיוון פלשת, עם שעריים המקראית, הנזכרת בתיאור מנוסתם של הפלשתים לאחר שדוד הרג את גוליית בקרב המפורסם? המוזיאון מזמין אתכם להרפתקה ארכיאולוגית, בה תגלו את האתר הייחודי על מממצאיו המרתקים ותחשפו לפרשנויות השונות שהוצעו אודותיו.
יהדות ונציה במוזיאון יהדות איטליה
במוזיאון ששוכן במרכז ירושלים נפתחה התערוכה העוסקת ביהודי ונציה שנקראו לגטו לפני כ-500 שנה. בין היתר עוסקת התערוכה בחיים של היהודים בגטו וההתמודדות היום יומית בסביבה קטנה ומרוכזת ביהודים.
חגיגה על הבתים בקיבוץ רמת רחל
קיבוץ רמת רחל חוגג 90 שנה להיווסדו. הקיבוץ נוסד ב-1926 על ידי חברי גדוד העבודה על שם טרומפלדור, עולים מליטא ומרוסיה. גרעין המייסדים השתייך לפלוגת גדוד העבודה בירושלים שהקים יצחק שדה בדצמבר 1922. לרגל החגיגות נפתחה תערוכה יחודית על ההיסטוריה של הקיבוץ שמוצגת על הבתים.