8 שיטות טבעיות להתגוננות וטיפול בעקיצות יתושים
חומץ להרגיע את העקיצות, פפאיה לנטרל את הארס, בזיליקום להקלה על הגירוד ובננה להורדת הנפיחות. כל השיטות הטבעיות שיעזרו להתגונן מפני עקיצות של חרקי הקיץ שעטים עלינו בחום
הקיץ כבר כאן, החלונות והדלתות פתוחים, אנו מבלים בטיולים בחיק הטבע, יושבים על המרפסת או בגינה ליד הבית וחשופים לכל דיירי המשנה בסביבתנו שהתעוררו לקראת הקיץ - לנמלים, דבורים, מקקים, פרעושים, כינים, פשפשים וזבובים למיניהם ובעיקר – ליתושים.
מה היא עקיצה?
היתושה זקוקה לחלבונים להבשלת הביצים שעליה להטיל (כ-200 ביצים בכל הטלה), לשם כך עליה להשיג חלבון ממקור חיצוני ודם האדם הוא מקור נפלא כיוון שהוא עשיר בחלבון בזכות הריכוז הגבוה של ההמוגלובין שבו.
העקיצה גורמת לגירוי הנובע מתגובה אלרגית לחומרים המצויים בהפרשת הרוק שחודרים לעור בזמן היניקה - אנזימים מעכלים ונוגדי קרישה (המסייעים ליתושה למצוץ את דמנו במהירות וביעילות) וכן לארס, חיידקים או מחוללי מחלה אחרים.
ליתושות, ממש כמו לבני האדם, יש העדפות, גם כשמדובר במציצת דם. כ-15 אחוז מהאוכלוסיה נעקצים לעתים קרובות יותר מאחרים בגלל הבדלים בסוג הדם, כמות הפחמן הדו חמצני שאנחנו נושפים וחום גופנו.
כל אדם מגיב באופן שונה לעקיצה, אנשים הגרים באותו הבית יגיבו באופן שונה לעקיצות. יש שירגישו אי נוחות קלה בלבד ואילו אחרים ייעקצו מספר פעמים ויסבלו מכך ימים או שבועות.
אז איך מקלים את הגירוי ומונעים את הגירודים הבלתי פוסקים?
לפניכם 8 פתרונות פשוטים מחומרים זמינים בכל בית, שיקלו את ההתמודדות:
בננה
הצמידו את החלק הפנימי של הבננה לעקיצה. מתברר כי הסוכרים בהרכב החומרים של קליפת הבננה, יכולים להרגיע ולספוח את הנוזלים מהעקיצה.
דבש
מאות רבות של שנים של שימושים במהלך ההיסטוריה תומכים ביכולות הרפואיות של הממתיק הטבעי. לדבש תכונות אנטי דלקתיות ואנטי בקטריאליות, והוא משמש כרכיב דומיננטי במספר רב של קרמים ומשחות. טיפה קטנה של דבש על עקיצה מגרדת עשויה להיות בדיוק מה שצריך להקלה.
חומץ
במקרה של כל עקיצה בגוף, החל מעקיצת מדוזה ועד יתוש או דבורה, ניתן למרוח חומץ באזור העקיצה. כמו כן, רחצה באמבט עם שתי כוסות חומץ תקל על הגירוד. מומלץ להשתמש בחומץ תפוחים כיוון שהוא מעט פחות חומצי ולא יפגע בחומציות הטבעית של העור.
שמן לבנדר
מתאים לטיפול בצלקות, כוויות ועקיצות. אם יש מספר רב של עקיצות, אפשר להכין תמיסה להרגעת הגירוד: מוהלים 10 טיפות שמן לבנדר עם 100 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי ומורחים על העקיצות.
סודה לשתייה
יכולה לעזור לנטרל את מאזן החומציות של העור. היא עשויה לדכא את הדלקת המתרחשת על פני העור ולהקל את הכאב. יצירת משחה מסודה לשתייה עם מעט מים ומשיחתה על העקיצה תעזור להחלמת העור.
פפאיה
מכיל אנזימים המנטרלים ארס חרקים. אם במקרה יש לכם פרי זה בבית, פשוט הניחו פרוסת פפאיה על העוקץ במשך שעה.
שיבולת שועל
יכולה להקל על גרד ונפיחות והיא בעלת תכונות מרגיעות. ערבבו כמויות שוות של שיבולת שועל ומים בקערה עד לקבלת מרקם דמוי בצק. מרחו על העקיצה והאזור המגורה למשך עשר דקות ולאחר מכן שטפו את האיזור.
במקרים של עקיצות רבות, נסו אמבט שיבולת שועל – פזרו כוס אחת של שיבולת לתוך אמבטיה מלאה במים חמים וטבלו כעשרים דקות. מדי פעם שפשפו את שיבולת השועל על האזורים המגורים.
בזיליקום
עלי הבזיליקום מכילים קמפור ותימול תרכובות ארומטיות שיכולות להקל על הגירוד. קצצו עלי ביליקום טריים ושפשפו אותו על העקיצה עד להקלה
ואם תרצו להיערך מראש, קבלו טיפים הומאופתיים למוצרים שכדאי שיהיו בבית לקראת הקיץ:
ג'ל קלנדולה. קלנדולה הוא צמח מרפא בעל יכולות של חיטוי והרגעה. מומלץ להחזיק בכל בית ג'ל קלנדולה (בעל ריכוז גבוה של קלנדולה) להרגעת עור מגורה ואדמומי, לעקיצות, לכוויות קלות ולצריבת מדוזות.
ההכנה ההומאופתית (רמדי) Apis מתאימה למצב של עקיצות המלוות בבצקת. כאשר האיזור הפגוע אדום, חם, נפוח והכאב פתאומי ומתלקח במהירות
ההכנה ההומאופתית Ledum מתאימה למצבי עקיצה בהם האזור קר למגע, מעקצץ או רדום. והגוון בעור הוא סגלגל- כחול.
ואיך לוקחים?
ניתן לרכוש את ההכנות במינון של C12 או C30 בבתי מרקחת הומאופתיים. שמים 3-4 גלובולים (כדורונים) מתחת הלשון עד להתמוססותם המלאה בהפרש של כחצי שעה.
לאחר שלוש מנות שכאלה (כלומר, כעבור שעה וחצי לכל היותר) יש לבדוק את מידת השיפור. אם אין הקלה מומלץ לפנות להומאופת מוסמך.
אם אתם סובלים באופן כרוני מרגישות לעקיצות (רגישות המלווה בתגובה אלרגית סוערת וארוכה) – ניתן לטפל בהומאופתיה בעזרת הכנה הומאופתית טבעית שתחזק את גוף האדם ותשיבו לבריאות ולאיזון.
ליאת גרינוולד - דלויה הומאופתית קלאסית, חברה באגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית
מה קורה לגוף שלנו בזמן של עקיצת יתוש?