"ציידת הווירוסים" בדרך לתחנת החלל
הלילה תמריא ד"ר קייט רובינס יחד עם קוסמונאוט רוסי ואסטרונאוט יפני לתחנת החלל הבינלאומית. בחלל היא תחקור את האופן שבו עצמות אנושיות ומערכות לב וכלי דם מושפעות מצב של כוח כבידה אפסי
האסטרונאוטית ד"ר קייט רובינס תהיה האמריקנית הבאה שתסע אל מחוץ לכוכב הלכת שלנו כאשר תמריא הלילה (בין רביעי לחמישי) למשימתה הראשונה בתחנת החלל הבינלאומית. רובינס ושני עמיתיה, הקוסמונאוט הרוסי אנטולי איבנישין והאסטרונאוט היפני טקויה אונישי, ימריאו בחללית "סויוז" מקזחסטן.
בראיון לרשת ABC האמריקנית סיפרה רובינס: "למען האמת, השאיפות המדעיות והאישיות שלי הן כמעט זהות. אני מצפה בקוצר רוח לכל שנייה, שעה ויום של התבוננות באופן שבו החיים מתנהלים בנפילה חופשית, וכן לראות את כדור הארץ שלנו למטה".
רובינס נבחרה ב-2009 לקורס האסטרונאוטים ה-20 של סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) לאחר שסייעה לפתח את מודל זיהום האבעבועות השחורות הראשון עבור המכון הצבאי האמריקני לחקר רפואי של מחלות זיהומיות והמרכז לבקרת מחלות ומניעתן. האסטרונאוטית, שמגדירה את עצמה "ציידת וירוסים לשעבר", היא בעלת תואר דוקטורט בביולוגיה סרטנית מאוניברסיטת סטנפורד.
לאחר שתגיע לתחנת החלל הבינלאומית, תחל רובינס לנהל מחקר בתחום הביולוגיה והמחקר האנושי, ותלמד בין היתר על האופן שבו עצמות אנושיות ומערכות לב וכלי דם מושפעות מצב של כוח כבידה אפסי.
"אני חושבת שזה יהיה מדהים לראות איך העולם של מיקרוביולוגיה, ביולוגיה מולקולרית ותאית ופיזיולוגיה אנושית משתנים משמעותית בשל חוסר כבידה", אמרה לרשת ABC. "זו המעבדה היחידה שיש לנו כבני אדם שבה אפשר להתבונן על כוח כבידה כמשתנה במחקר. יש עולם של תובנות שאפשר לאסוף בתחום הרפואה האנושית על ידי ההבנה של איך כוח כבידה וקרינה בחלל יכולים להשפיע על ביולוגיה".
רובינס תהיה האישה הראשונה שיוצאת לחלל מארה"ב בשלוש השנים האחרונות, והאישה ה-59 בחלל. במהלך מסיבת עיתונאים עם הצוות היא נתנה את עצתה למדענים עתידיים: "אם אתם מוצאים משהו שמלהיב ומעניין אתכם, העצה שלי לצעירות ולצעירים היא – תעשו את מה שבאמת מעניין אתכם ומה שמניע אתכם ונותן לכם מוטיבציה".
רובינס נולדה בפרמינגטון, קונטיקט ב-1978 וגדלה בעמק נאפה, קליפורניה. היא ובעלה מתגוררים כיום ביוסטון, מחוץ למרכז החלל ג'ונסון.