שתף קטע נבחר

 

חייכו, אכלו לכם את הראש: צפו במתיחות מיני-דאעש

תוכנית מתיחות בכיכובו של אמן מצרי מפתה את הקורבנות להגיע לזירה, שבה הם מגלים כי "נלקחו בשבי" על ידי אנשי ארגון הטרור האכזרי. המתנגדים זועמים: "הם מסיתים לאלימות". כוכב התוכנית: "אנחנו רק משתעשעים"

 

 

תוכנית המתיחות שמשגעת את מצרים    (צלמים: אבי חי)

תוכנית המתיחות שמשגעת את מצרים    (צלמים: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חודש הרמדאן, שהגיע לסיומו ביום שלישי האחרון, הוא גם זמנן הגדול של תוכניות המתיחות על המסך במדינות ערב. השנה הצליחו אותן תוכניות לעורר הדים רבים, ובייחוד מתייחסים הדברים לתוכנית אחת אכזרית במיוחד בשם "מיני דאעש", שמשודרת בערוץ הלווייני "א-נהאר". מדובר בערוץ שלא פעם השתמש באיבה לישראל במתיחת קורבנותיו.

 

התוכנית בכיכובו של האמן המצרי חאלד עליש שמה לעצמה למטרה לפתות את קורבנות המתיחה (אמנים מפורסמים או אזרחים המשורה) להגיע לבית מסוים בתירוצים כאלה ואחרים. שם מגלים הקורבנות שלמעשה הם נלקחו בשבי על ידי אנשי ארגון הטרור האכזרי, שממשיך להלך אימים על תושבי האזור. לאחר מכן הם נדרשים "לבצע" עבורו פיגועי טרור.

 

הערוץ המצרי כבר שידר לא פחות מ-29 פרקים של התוכנית השנויה במחלוקת, כשכל פרק אורך קצת יותר מ-20 דקות. לנוכח גל הטרור באזור וגם במצרים בשבועות ובחודשים האחרונים, ניכר כי תוכנית המתיחות לא הצחיקה רבים ואף גרמה לכך שהעיתון הבריטי "דיילי מייל" מתח עליה ביקורת.

סצנה מטורפת בתוכנית "מיני דאעש" ()
סצנה מטורפת בתוכנית "מיני דאעש"

גם מבקרת טלוויזיה מקומית בשם מאג'דה חיראללה לא ממש צחקה מהתוכנית. בחוות דעתה כתבה המבקרת כי "זו אחת התוכניות המטופשות שמשרישות את רעיון האלימות והבהלת הצופים". עם זאת, היא הבהירה כי אינה תומכת בפתיחת הליכים משפטיים נגד התוכנית כדי להורידה משידור: "הפתרון ההגיוני להתמודד עם תוכניות מהסוג הזה הוא פשוט להימנע מצפייה בהן".

 

סאמי א-שריף, שבעבר שימש יו"ר התאחדות הטלוויזיה והרדיו במצרים, היה חריף בהרבה: "התוכנית לא מכבדת את האינטליגנציה של הצופה ומסיתה לאלימות, ואפילו רמת המשחק של המשתתפים ירודה. אם הייתי אחראי על התקשורת, הייתי סוגר את הערוץ. זה לא חופש ביטוי כפי שחלק טוענים".

 

הביקורת הגיעה גם למסדרונות הפרלמנט המצרי. "זו שערורייה בכל מובן המילה", אמר העיתונאי וחבר הפרלמנט, מוסטפא אל-בכרי, שהאשים כי התוכנית עושה תעמולה לדאעש בלב קהיר. ואם זה לא מספיק, חבר פרלמנט מצרי אחר דרש להעמיד לדין את האחראים על התוכנית, וכמה חברי פרלמנט הגישו בקשות לראש הממשלה, שריף איסמעיל, בדרישה להוריד את התוכנית משידור.

 

"מיני דאעש" לא לבד, והתברר כי עוד תוכנית שזכתה לביקורת דומה מסיבות אחרות היא משדר המתיחות "ראמז משחק באש" של השחקן המצרי ראמז ג'לאל.

 

בתוכנית המדוברת לא מדובר על דאעש. במקרה זה הקורבנות הם שורה של אמנים מפורסמים בעולם הערבי שמוכנסים בין השאר לחדר במגדל ונתקלים בסיטואציה של שריפה שממנה הם חייבים לברוח תוך צרחות. במצרים דווח כי צעירים ניסו לחקות את תוכניתו של ראמז ולהצית אש, מה שעוד יותר הסיט את הלהבות לעברו.

 

מי שלא מתרגש מהביקורות הוא השחקן והכוכב של "מיני דאעש", חאלד עליש, שאמר בימים האחרונים: "השבח לאללה, התגובות לתוכנית חיוביות מבלי לקשר לאנשים שרואים בכך קריאה לאלימות והסתה לטרור. אלה מילים ריקות מתוכן, שכן אנחנו בסופו של דבר משתעשעים ואנשים בסופו של דבר נהנים. התגובות הכי טובות שאני רואה הן שהמצרים עשו מדאעש קומדיה". 

 

ואכן, חרף הביקורות במצרים מדווח כי התוכנית זכתה לרייטינג נאה וגבוה מאוד, מה שבהחלט יכול להסביר את תגובתו הנינוחה של השחקן המצרי. עם זאת, לנוכח הביקורות בתוכניות האחרונות הוצגה שקופית שבה נאמר בין השאר כי הראיה שרוב הקורבנות של המתיחה לא נענים ל"ניסיונות הגיוס של דאעש", מעידה על הפטריוטיות שלהם וכי מצרים מנצחת את הטרור.

 

את אנשי הדת במוסד הדתי החשוב בעולם הסוני "אל-אזהר" זה לא ממש שכנע, וחלקם הוציאו פסק הלכה שלפיו תוכניות המתיחות הן אסורות מבחינה הלכתית משלל סיבות ובראשן שהן מוליכות שולל את הצופים. אולם גם זה לא ימנע מהאנשים להמשיך לצפות בהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים