שתף קטע נבחר

דו"ח: אירופה מעסיקה עבדים מצפון קוריאה

האם מתחת לאף של האיחוד האירופי, או חמור מזה - בידיעתו, עובדים בו מאות פועלים צפון קוריאנים שנכפה עליהם להעביר את משכורתם למדינה ומשפחותיהם מוחזקות כ"בנות ערובה" כדי שלא יערקו? כך טוען דו"ח חדש

צפון קוריאה שלחה מאות עובדים שהם בגדר "עבדים במימון המדינה" למדינות באיחוד האירופי על רקע הניסיון של פיונגיאנג לעקוף את הסנקציות הבינלאומיות שהוטלו עליה ושנועדו למנוע הזרמת כספים אליה בשל תוכנית הגרעין שלה. כך טוענים היום (ד') פעילי זכויות אדם.

 

לפי ארגון "הברית האירופית לזכויות אדם בצפון קוריאה", העובדים הצפון קוריאנים שנשלחים לאירופה עובדים בדרך כלל 12-10 שעות במשמרת ושישה ימים בשבוע, אבל עד 90% מהשכר שלהם נשלח לארצם. רוב העובדים האלה מועסקים בפולין – במספנות, באתרי בנייה ובחוות. צפון-קוריאנים מועסקים גם בחברות הלבשה ופנאי במלטה ואחרים עבדו במדינות אחרות באיחוד האירופי, בהן גרמניה, איטליה, אוסטריה והולנד.

צפון קוריאה. הכסף חוזר הביתה כדי לעזור למשטר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
צפון קוריאה. הכסף חוזר הביתה כדי לעזור למשטר(צילום: shutterstock)

שגרירות צפון קוריאה בוורשה הכחישה כי נלקח שכר מעובדים צפון קוריאנים. "הכול שטויות", אמר גורם רשמי שם לסוכנות הידיעות רויטרס. "אף אחד לא לוקח את משכורותיהם, הם עובדים ומרוויחים כסף עבור עצמם". בדו"ח שפורסם היום נטען כי משטרו של קים ג'ונג און, שליט צפון קוריאה, משתמש בעובדים שהוא שולח למדינות אחרות כדי להכניס מטבע זר לארצו וכך להתמודד עם הסנקציות.

 

דו"ח של האו"ם קבע בשנה שעברה שיותר מ-50 אלף צפון קוריאנים עובדים בחו"ל ומכניסים לארצם בין 1.2 מיליארד ל-2.3 מיליארד דולר בשנה. רובם עובדים ברוסיה ובסין, ואחרים עובדים במדינות אפריקניות ובאתרי בנייה במזרח התיכון, כולל בקטאר הנערכת לאירוח מונדיאל 2022. עם זאת, לפי "הברית האירופית" מדינות האיחוד האירופי אטרקטיביות יותר לצפון קוריאה משום שהשכר שם גבוה יותר.

 

בדו"ח מובאות עדויות של פועלים צפון קוריאנים בתוך האיחוד האירופי ומחוצה לו. הוא מציג את המקרה של רתך צפון קוריאני שמת אחרי שספג כוויות ב-95% מגופו בתאונה במספנה פולנית ב-2014. חקירות הראו שהבגדים שקיבל ממעבידיו הפולנים היו בגדים דליקים ושהיו שורה של הפרות הקשורות לתחום הבטיחות. לפי הדו"ח הרתך עבד יותר מ-70 שעות בשבוע ללא תשלום הולם.

קים ג'ונג און. "הכול שטויות" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קים ג'ונג און. "הכול שטויות"(צילום: רויטרס)

לפי הדו"ח לצפון קוריאנים אין תלושי משכורת או חוזים רשמיים והם חייבים למסור את הדרכונים שלהם ולהיות נתונים להגבלות על תנועתם. מקפידים גם לפקח עליהם ומחייבים אותם להשתתף בשיעורי אידיאולוגיה. "מה שאנחנו רואים הוא מעין ייצוא של מיני-פיונגיאנג. הם הלכה למעשה מייצאים את הפרת זכויות האדם שלהם לאיחוד האירופי ואנחנו מקבלים את זה", אמרו בארגון שפרסם את הדו"ח.

 

הדו"ח חוזר על טענות שנשמעו כבר בעבר, ושלפיהן צפון קוריאנים נבדקים היטב על-ידי המשטר לפני שהם נשלחים לחו"ל כדי להפחית את הסיכון שיישלח צפון קוריאני שעלול לערוק. "הם בוחרים רק עובדים נשואים שיש להם ילדים – למעשה הם לוקחים אותם כבני ערובה. אם הם יערקו המשפחה שלהם תיענש כנראה באופן כלשהו

במחנה לאסירים פוליטיים, מחנה חינוך מחדש ובמקרים קיצוניים הוצאה להורג". ככל הידוע היה צפון קוריאני אחד שערק בפולין וייתכן שהיו כמה עריקים במדינות אחרות. צפון קוריאני אחד שערק כשעבד ברוסיה סיפר שמשפחתו "נהרס" אחרי עריקתו.

 

לפי אינדקס העבדות העולמי לשנת 2016 כמעט 46 מיליון אנשים חיים כעבדים ברחבי העולם. בצפון קוריאה לפי הערכות אחד מכל 20 בני אדם חי באופן כלשהו בתנאים של עבדות מודרנית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קים ג'ונג און. עד 90% מהשכר נשלח הביתה
צילום: רויטרס
מומלצים