שתף קטע נבחר

 

גרמניה: אם אישה אמרה 'לא' והותקפה מינית - זה אונס

הבית התחתון בפרלמנט הגרמני אישר פה אחד חוק חדש שיקל על קורבנות תקיפה מינית להגיש תביעה פלילית במקרים שבהם דחו את חיזורי התוקף שלהן ב"לא" ברור. בעבר נדרשו הקורבנות להוכיח שהתנגדו פיזית לתקיפה

(אילוסטרציה)  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(אילוסטרציה) (צילום: shutterstock)

 

כשאת אומרת "לא" ברור למה את מתכוונת: המחוקקים בבית התחתון של הפרלמנט הגרמני, הבונדסטאג, אישרו היום (יום ה') פה אחד את החוק שמרחיב את ההגדרה המשפטית של אונס. החוק החדש יקל על קורבנות תקיפה מינית להגיש תביעה פלילית במקרים שבהם דחו את חיזורי או צעדי התוקף שלהן ב"לא" ברור.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

החוק הקודם חייב קורבנות תקיפה מינית להראות שהן התנגדו פיזית לתקיפה, ורק אז אפשר להגיש כתב אישום בגין אונס או אישומי תקיפה מינית אחרים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

 

"בעבר היו מקרים שבהם נשים נאנסו, אבל אי-אפשר היה להעניש את התוקפים", אמרה שרת המשפחה הגרמנייה מנואלה שווזיג. "השינוי בחוק יאפשר להגדיל את מספר הקורבנות שיבחרו להגיש תביעות, יקטין את מספר התביעות המשפטיות שנדחות ויבטיח שעברייני המין ייענשו כראוי".

 

החוק החדש עבר ללא בעיות מיוחדות על ידי כל 601 המחוקקים שהשתתפו בהצבעה. מפלגות האופוזיציה בירכו על הורדת הסף להגשת תביעות נגד עברייני מין, אך מתחו ביקורת על שני סעיפים בחוק שעשויים להביא לעונש של אנשים שלא מעורבים באופן ישיר בתקיפה ולגירוש של זרים בגין הטרדה מינית.

 

תומכי החוק החדש טענו זה תקופה ארוכה שגרמניה מפגרת בנושא הזה אחרי מדינות מפותחות רבות, שאימצו את הכלל ש"לא זה לא". לטענתם, החוק הנוכחי הוביל למספר נמוך של תלונות על תקיפה מינית וכן מספר נמוך של הרשעות בגין אונס.

 

לפי נתונים שהובאו מפי שר המשפטים הגרמני הייקו מאס, רק מקרה אונס אחד מתוך עשרה בגרמניה מדווח, ורק 8 אחוזים ממשפטי האונס מסתיימים בהרשעות.

 

המחוקקים השמרנים התנגדו בעבר לשנות את החוק הקיים בתואנה שקשה מאוד להוכיח בבית המשפט שמישהו אמר "לא" אם לא היו עדי ראייה במקום. אלא שסדרה של תקיפות מיניות בעיר קלן בערב השנה האזרחית החדשה, רובן בוצעו על ידי מבקשי מקלט זרים, הציתה דיון ציבורי בסוגיית האלימות המינית בגרמניה, והביאה את הקנצלרית אנגלה מרקל וחבריה בקואליציה לשנות את עמדתם בנושא.

 

בהתאם לחוק החדש, ניתן יהיה להרשיע תוקפים אם הם הפתיעו את הקורבנות שלהם או ניצלו את העובדה שהקורבנות חששו מאלימות גדולה יותר אם יביעו התנגדות.

 

למעשה, לפי החוק החדש, כל צורה שהיא של קיום יחסי מין שלא בהסכמה דינה יהיה עונש בלי קשר לנסיבות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
(אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים