דירות בפחות ממיליון שקל: רובע ו' באשדוד
ברובע ו' הוותיק מתגוררים חילונים, דתיים וחרדים, אך הוא מאופיין במדד כלכלי-חברתי נמוך. אז למה משקיעי הנדל"ן נמשכים אליו? ביקור שכונה
רובע ו' באשדוד מהווה את אחת השכונות הוותיקות בעיר. השכונה הוקמה באמצע שנות ה-60 של המאה הקודמת ומאוכלסת על ידי אוכלוסייה מתבגרת עם משפחות במעמד בינוני-נמוך, הן חילונים והן דתיים וחרדים. היתרון הבולט שלה הוא סמיכותה למרכז העיר ומוסדותיה, ולכן היא מתאימה למי שאינו יכול להרשות לעצמו מגורים במרכז העיר, ומסתפק בשכונה הסמוכה למרכז.
כתבות נוספות במדור ביקור שכונה :
בוגרת ואיכותית: שכונת הפרפר בק' ביאליק
ותיקה ומבוקשת: ביקור בשכונת הדקל באילתדנדשה: ביקור שכונה בעיר החדשה חריש
מכיוון שמדובר בשכונה חלשה וזולה יחסית, היא נחשבת גם להזדמנות עבור משקיעי נדל"ן. דווקא התחרדות השכונה (במיוחד באזור הסמוך לרובע ז') מביאה אליה משקיעים רבים, לצד פרויקטים של התחדשות עירונית שכבר קיימים וכאלה שנמצאים בהליכי תכנון שונים.
צפו: הצצה לרובע ו' באשדוד
מיקום: השכונה ממוקמת במזרח-מרכז העיר. היא תחומה בין הרחובות יצחק הנשיא, שדרות בני ברית, שדרות ירושלים ושדרות הרב לוין.
אופי המגורים: השכונה מאופיינת בבנייה רוויה של בניינים עד 4 קומות. ישנם מעט מאוד בתי קרקע ובתים דו-משפחתיים.
אופי וכמות האוכלוסייה: בשכונה מתגוררים כ-10,200 תושבים. האוכלוסייה מאופיינת כחברה מעורבת, של תושבים ותיקים ומבוגרים, לצד משפחות צעירות. התפלגות הגילאים מצביעה על אחוז גבוה מאוד של גילאי ה-20 וילדים בגילאי הגן, לצד אחוז גבוה של גילאי ה-70 ומעלה. המדד הכלכלי הוא 3 מתוך 10.
צפי פיתוח: שכונת רובע ו' היא שכונה ותיקה ומאוכלסת, ללא עתודות בנייה עתידיות. בגלל בנייניה הישנים והמתפוררים, הבנייה היחידה המתקיימת בשכונה היא במסגרת תמ"א 38 - לחיזוק ושיפור המבנים הקיימים.
מוסדות ציבור ושירותים: בשכונה יש מספר מוסדות ציבור ושירותים, בהם לשכת רווחה בין-רובעית, מרכז יום לנוער "בית רשת", מועדון ותיקי מלחמת העולם השנייה "וטרנים", מועדון "עיסוקי זהב" לקשישים יוצאי אתיופיה, בית העולה העירוני המשמש גם כמוקד מידע לעולי אתיופיה ומכיל גם ספרייה לקוראי רוסית, ומתנ"ס "בית לברון" ובו בריכה עירונית, חדר כושר עירוני, מגרשי טניס עירוניים, הסינמטק העירוני ומכללת גמלאים.
כמו כן, ניתן למצוא בשכונה גני ילדים, בתי ספר, מרכזים מסחריים וקופות חולים. ברובע הסיטי שנמצא מדרום-מערב לרובע ו' ממוקמים משרדי ממשלה, בניין העירייה, מרכזי קניות, קניון הסיטי, קניון סימול, מוזיאון אשדוד לאמנויות, משכן אמנויות הבמה, בית יד לבנים ועוד.
מוקדי בילוי ופנאי: בעיר אשדוד יש מספר אזורי בילוי ופנאי המספקים מגוון פעילויות, בידור והנאה, בהם רובע הסיטי ורובע הקריה הצמוד לו. שם ניתן למצוא מרכזי קניונים ומרכזי קניות עירוניים, היכל תרבות ואמנות, מוזיאון, מסעדות, חנויות ובתי קפה רבים.
באזור התעשייה הצפוני של העיר יש עוד מרכזי קניות גדולים וקניונים עם חניות ומסעדות, ובנוסף ניתן למצואאת בניין האופרה, את הקאנטרי הקלאב, היכל הספורט ועוד. חופיה של אשדוד והטיילת הם אחד מנכסיה התיירותיים של העיר, המושכים תיירים מחו"ל, משקיעים ואף תושבים מחוץ לעיר.
תחבורה: רוב התחבורה הפנימית באשדוד עוברת בין השכונות, והתחבורה הציבורית בעיר מושתתת על מוניות שירות שנכנסות גם לתוך הרובעים - כך גם ברובע ו'. היתרון הבולט של הרובע הוא שבסמוך אליו, ברובע הסיטי, נמצאת התחנה המרכזית של העיר, ממנה יש תחבורה ציבורית לכל הארץ.
בנוסף, ביציאה הדרומית מהעיר (מרחק של כ-10 דקות נסיעה) שוכנת תחנת הרכבת העירונית, ממנה יוצאת מדי כשעה רכבת לתל-אביב. מהרובע יש גם יציאה נוחה לכביש 4 (כביש תל-אביב-אשדוד) דרך מחלף עד הלום המחודש. משם ניתן להגיע בקלות יחסית גם לאשקלון הסמוכה.
תעסוקה: בצפון אשדוד ממוקמים אזורי התעשייה, הכוללים מרכזי קניות ומסחר, חברות מהמובילות בארץ כגון חברת החשמל ובתי הזיקוק, וכן נמל אשדוד. אלה מספקים מקורות תעסוקה רבים ומגוונים לתושבי העיר. כמו כן, השכונה ממוקמת במרחק נסיעה קצר מאזור התעשייה עד הלום, המספק מקומות עבודה נוספים לתושבי העיר.
השכונה אף קרובה לצירי תנועה ראשיים כגון כביש 4 וכביש 41, וכן לתחנת רכבת אשדוד הממוקמת בצומת עד הלום. כל אלו מאפשרים גישה למקורות תעסוקה מחוץ לעיר, בערים הקרובות ואף אלו המרוחקות יותר ובמרכז הארץ.
מחירי קנייה ממוצעים:
דירות 2 חדרים עולות 700-780 אלף שקל; דירות 3 חדרים עולות 900-980 אלף שקל; ודירות 4 חדרים עולות 1.1-1.2 מיליון שקל.
מחירי שכירות ממוצעים: דירות 2 חדרים עולות מדי חודש כ-2,500 שקל; דירות 3 חדרים עולות מדי חודש כ-2,800 שקל; ודירות 4 חדרים עולות מדי חודש כ-3,300 שקל.
הכותבת היא מנכ"לית אנגלו-סכסון. סייע באיסוף הנתונים: זמיר שמר, מנכ"ל חברת פוינטס מיפוי עסקי, המתמחה בייעוץ גיאוגרפי עסקי. עוד סייע באיסוף הנתונים: מיכאל בנימיני, זכיין אנגלו-סכסון באשדוד