שתף קטע נבחר
 

מערכת השליטה של כיפת ברזל כובשת גם את ערי סין

חברת אמפרסט מפ"ת, שקיבלה את פרס ביטחון המדינה על פיתוח מערכת היירוט, מקימה עם הענקית הייסנס חברה שתהפוך ערים ל"חכמות"

החברה שייסד מפתח כיפת ברזל תהפוך את ערי סין ל"חכמות" - כך נודע ל"ממון‭."‬ אמפרסט (mPrest)‬ מפתח-תקווה, שקיבלה ‭2012-ב‬ את פרס ביטחון המדינה על פיתוח מערכת היירוט, תקים חברה חדשה עם ענקית האלקטרוניקה הסינית הייסנס, המגלגלת 25 מיליארד דולר בשנה, על בסיס הטכנולוגיה שסייעה בפיתוח המערכת.

 

זו הפעם הראשונה שהייסנס משקיעה בישראל. במקביל היא משיקה בארץ מרכז מו"פ לאיתור, רכישה ושותפות עם חברות וטכנולוגיות ישראליות.

 

הייסנס פועלת בארץ מאז ‭,2007‬ אז העניקה זיכיון למכירת מוצרי הצריכה שלה, כמו טלוויזיות ומקררים, לאחים בלינקס ולגיא אדרי - אחרי שאלה מכרו לדודי ויסמן את אחזקותיהם ברשת ‭.AM:PM‬ כעת יצטרפו גם הם לשותפות בפרויקט בסין, דרך חברה שהקימו בשם אקזיט צ'יינה. זו נועדה לקדם חברות וטכנולוגיות ישראליות בסין ולהפך, תוך שימוש בקשרים של בעליה עם הייסנס.

 

צפו: כיפת ברזל בפעולה    (באדיבות מפא"ת במשרד הביטחון ורפאל)

צפו: כיפת ברזל בפעולה    (באדיבות מפא"ת במשרד הביטחון ורפאל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אקזיט צ'יינה היא ששידכה בין הייסנס לאמפרסט. מטרת השותפות היא להפוך ערים בסין לערים "חכמות‭,"‬ שבהן כל המערכות - תאורה, מים, תחבורה, שירותי הצלה וכדומה - יפעלו על מערכת אחת מתואמת, בעיקר במצבי חירום.

 

לאקזיט צ'יינה הצטרף כשותף אייל איזנברג, אלוף פיקוד העורף לשעבר, שהשתחרר לפני חצי שנה ויתרום לשותפות ידע בנושא התנהלות ערים ומערכות, במיוחד בשעות חירום. שותף נוסף, ומי שמשמש מנכ"ל אקזיט ציינה, הוא גדי אנג'ל, לשעבר מבעלי מאפיית אנג'ל הירושלמית.

 

אמפרסט מצויה בבעלות מייסדה, מפתח כיפת ברזל, נתן ברק, ושותפות בה גם רפאל, ג'נרל אלקטריק ‭,10%)‬ שעליהם שילמה 25 מיליון דולר לפני כחצי שנה) וקרן השקעות זרה. היום יחתום ברק על הסכם השותפות בנוכחות משלחת של מושל שאנדונג, הפרובינציה השלישית בגודלה בסין. העיר ה"חכמה" הראשונה תקום בצ'ינגדאו שבתחומה, ובה גם נמצא מטה הייסנס.

 

"מגעים עם חברות ישראליות נוספות‭"

ברק אמר ל"ממון‭:"‬ "כיפת ברזל יצרה חשיפה גדולה בעולם לטכנולוגיות של אמפרסט, שנמצאות גם בשימושים אזרחיים. אנו באים עם פלטפורמה, שבעולם 'האינטרנט של הדברים' ניתן לחבר אליה את כל הסנסורים הנדרשים. הייסנס תשמש כאינטגרטור ותתאים את המערכת לצרכים בכל עיר. אני מצפה שבתוך שנה יפעל הדמו הראשון בסין‭."‬

 

לדברי ברק, בתוך שלוש שנים מתכננת אמפרסט להנפיק מניות בבורסה, זאת אחרי גיוס ההון הראשון מג'נרל אלקטריק. לפני שנתיים השיקה אמפרסט שותפות עם חברת החשמל, אשר מפתחת מערכת חדשה לניהול נתונים שמתקבלים ממערכות האבטחה ו"נרמול" של מערכות שונות למידע אחיד, שבו ניתן לטפל בצורה חכמה בזמן משבר.

 

צ'ארלי וונג, המדען הראשי של הייסנס, נמצא כעת בארץ לטקס החתימה על השותפות והקמת מרכז המו"פ. לדבריו, "אני אהיה אחראי עליו, ובנוסף לי יהיה נציג סיני שיישב בישראל ויהיה מנהל הפרויקט. הייסנס תביא כסף להשקיע בחברות ישראליות ואפילו לרכוש חברות. אנחנו כבר במגעים עם חברות ישראליות נוספות‭."‬

 

איזנברג אמר ל"ממון‭:"‬ "פיקוד העורף מנהל את תשתיות המדינה בזמן חירום, ולכן, במסגרת פעילותי, נחשפתי להתנהלות של ערים ושל גופי ממשל, משגרה עד חירום‭."‬

 

חברת mPrest‬ - תעודת זהות

מועסקים: 170 עובדים

מחזור: 25 מיליון דולר

בעלים: רפאל ‭,38%‬ מייסדים ‭,36%‬ ג'נרל אלקטריק ‭10%‬ והיתר קרן זרה

מנכ"ל: נתן ברק, המייסד והמפתח

שנת הקמה: 2000

התמחות: טכנולוגיית מידע בתחום בקרה ושליטה

מוצר דגל: מערכת השליטה והבקרה של כיפת ברזל

בתוכנית: להנפיק עוד 3 שנים, ולהגיע למכירות של 100 מיליון דולר

 

הידיעה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מערכת כיפת ברזל ליד באר שבע
צילום: AP
מומלצים