קטנות ומרעננות: סוכריות ג'לי אבטיח
האבטיח הפך כבר מזמן לסמל של קיץ וים, קרטיב ובן זוג מושלם לגבינה בולגרית, אז מה כבר אפשר לחדש בנושא? תתפלאו. שי-לי ליפא עם מתכון סופר-דופר חמוד לסוכריות ג'לי אבטיח
בימוי: נעה רוזנפלד
סוכריות ג'לי אבטיח
המרכיבים (ל-3 תבניות סוכריות):
1 כוס (240 מ"ל) מיץ אבטיח מסונן
3 שקיות (42 גר' סה"כ) אבקת ג'לטין
3 כפות אבקת סוכר
3 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
- יוצקים מיץ אבטיח לקלחת. מפזרים מעל את אבקת הג'לטין באופן שווה.
- משהים כ-15 דקות עד שהמיץ סופח את הג'לטין.
- מוסיפים אבקת סוכר ומיץ לימון ומערבבים היטב.
- מחממים על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה עד שהג'לטין נמס.
- מביאים את התערובת לסף רתיחה (לא מרתיחים) ומסירים מיד הלהבה.
- מסננים את התערובת לתוך משפך (כדי שיהיה קל למזוג לתבניות).
- יוצקים לתבניות. מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות.
- מחלצים את הסוכריות מהתבניות ושומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.
העונה החדשה של "סופר שי-לי" משודרת בערוץ 10 בימי שישי ב-18:50
סוכריות ג'לי אבטיח
צילום: נועם פריסמן
שי-לי ליפא
צילום: נועם פריסמן
מומלצים