שתף קטע נבחר
 

מרגישים את הסוף: 3 סימנים שהקשר נגמר

הרבה אנשים נשארים בזוגיות שלא טובה להם, רק בגלל שהם פוחדים להתעמת עם המציאות, לפרק את החבילה ולצאת לדרך חדשה. הראלה ישי עם סימנים שהגיע הזמן לקום וללכת

 

3 סימנים שהקשר הגיע לסיומו

3 סימנים שהקשר הגיע לסיומו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פעמים רבות אנו מוצאים את עצמנו אובדי עצות לגבי הקשר הזוגי שלנו. עולות שאלות קשות כמו: האם יש עתיד לקשר, או שמא האם הוא נגמר ואני רק דוחה את הקץ שלו? אלו הן שאלות מאוד לא פשוטות להתמודדות, על אחת כמה וכמה כאשר הזוג נמצא יחד שנים רבות, ובעיקר כשיש ילדים בתמונה. לא קל לקום ולעזוב וללכת אל הלא נודע, אבל יש שלושה סימנים שיעזרו לכם לגלות אם הקשר אכן נגמר או שיש לו עדיין סיכוי:

 

1. חוסר ביטחון

אם אתם כל הזמן מרגישים חוסר בטחון לגבי הזוגיות שלכם, זוהי בעיה רצינית. טבעי לחלוטין לחוש מדי פעם חוסר בטחון ברמה כזאת או אחרת. לגיטימי לגמרי שיעלו מדי תקופה שאלות כמו "האם הוא באמת אוהב אותי?", "האם היא באמת האחת בשבילי?", הרי לא בכולנו נוסכת תחושת בטחון במאה אחוז שהקשר הזה הוא אכן זה, וזה בסדר גמור כי החיים האמתיים לא מתנהלים כמו בסרטים הרומנטיים.

 

יחד עם זאת, אם אתם מרגישים שתחושת חוסר הביטחון עולה על תחושת הביטחון, יש כאן בעיה רצינית. בן או בת הזוג אמורים לנסוך בנו בטחון ולא לעשות את הפעולה ההפוכה, ולכן אם אתם מרגישים חוסר בטחון תמידי, זה הזמן לדבר על כך עם הצד השני. אם אותו צד שני לא מנסה או לא מצליח לגרום לכם להרגיש בטוחים יותר, יש סיכוי גדול לכך שהקשר באמת אבוד.

אם אין לכם ביטחון בקשר, כנראה שהוא אבוד (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
אם אין לכם ביטחון בקשר, כנראה שהוא אבוד(צילום: Shutterstock)

 

2. חוסר אמון

הבסיס לכל קשר זוגי הוא קודם כל אמון. כל אחד מבני הזוג אמור לסמוך על השני שהוא יהיה כן ושיקיים את הבטחתו. אך פעמים רבות ניתן לראות זוגות שבהם המושג אמון הוא ממש לא חלק מהלקסיקון שלהם. לדוגמה אם קבעתם לצאת והוא פתאום לא מגיע, אם היא נעלמת לכמה ימים, אם הוא מבטיח משהו ולא מקיים. אם זה קורה פעם ב... אין ספק שמדובר במצב טבעי, אך ברגע שהתופעה חוזרת על עצמה, יש כאן בעיה של חוסר אמון. במקרה כזה, על הצד הנפגע להתעמת עם הצד הפוגע ולהבהיר שהתנהגות כזאת אינה מקובלת עליו. במידה ואין שינוי, יכול מאוד להיות שהקשר צריך להיגמר.

 

3. רגשות שליליים

אתם וודאי תסכימו איתי שאחד התפקידים החשובים ביותר של בן/בת הזוג שלנו הוא לגרום לנו להרגיש רגשות חיוביים - בטחון, שמחה, שייכות וכדומה. מיותר לציין שזוגיות גוררת איתה גם רגשות שליליים מדי פעם, ובעיקר כאשר בני הזוג רבים ביניהם, אך באופן כללי המטרה של זוגיות היא להעצים את הרגשות החיוביים. אם אתם מוצאים את עצמכם מוצפים בעיקר ברגשות שליליים, הרי לכם בעיה. שימו לב - אינני מתכוונת למשהו נקודתי וזמני, אלא לתחושה ממושכת לאורך זמן. לדוגמה אם אתם מרגישים שהפכתם להיות אנשים תלותיים, חסרי בטחון, כנועים, חסרי אופי או שאיבדתם את ה"אני" שלכם, כנראה שהקשר הזה לא בריא בשבילכם.

כשהרגשות השליליים עולים על החיוביים (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
כשהרגשות השליליים עולים על החיוביים(צילום: Shutterstock)

לסיכום, אני תמיד אומרת שצריך להקשיב לקול הפנימי שלנו. בדרך כלל הוא משמיע לנו בדיוק את מה שאנו צריכים לדעת, הבעיה היא שלא תמיד אנחנו מוכנים להיות קשובים, ולפעמים אנחנו לא באמת פנויים להקשבה, אלא נמצאים בסוג של הכחשה או אפאטיות.

 

מניסיון רב שנים כשדכנית, אני יכולה להעיד שכל כך הרבה אנשים נשארו בזוגיות שלא טובה להם, רק בגלל שהם פחדו להתעמת עם המציאות, לפרק את החבילה ולצאת לדרך חדשה. אל תבינו אותי לא נכון, אני ממש לא בעד פרידות. נהפוך הוא - אני מאמינה שצריך לעשות כמעט הכל כדי לנסות להחיות את הקשר, אך יש גבול, וברגע שהבנתם שעשיתם הכל אבל כלום לא עוזר, זה הזמן לקום וללכת. אל תחכו, כי מגיע לכם לחיות באהבה חדשה.

 

הכותבת היא הראלה ישי, שדכנית לחילוניים, מסורתיים ודתיים, ומחברת הספר "סטטוס: בזוגיות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
מרגישים את הסוף
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים