שנת 2016 תהיה ארוכה מהמתוכנן
ב-31 בדצמבר תתווסף עוד שנייה לקראת חצות. השנייה הנוספת מתווספות לשעון העולמי פעם בכמה זמן כדי לוודא שיש תיאום בין הזמן האטומי הבינלאומי לזמן אוניברסלי מתואם (UTC), שאינם מתואמים לחלוטין
תתכוננו לפרגן לעצמכם עוד שנייה של חגיגות בסילבסטר, אבל רק שנייה אחת וזהו. אנשי השירות הבינלאומי למערכות ייחוס וסיבוב ארצי (IERS), שאחראים למעקב אחר הזמנים בכל כדור הארץ, הכריזו בשבוע שעבר ששנייה נוספת תתווסף ל-31 בדצמבר, 2016. כלומר, באזור חצות, השעונים יראו את השעה 11:59:60 במקום 11:59:59. זה אולי קצת מוזר, אבל יש לזה סיבה טובה.
דקות מעוברות, שבהן יש שנייה "אקסטרה", מתווספות לשעון העולמי פעם בכמה זמן כדי לוודא שיש תיאום בין הזמן האטומי הבינלאומי לזמן אוניברסלי מתואם (UTC), שאינם מתואמים לחלוטין בשל תנודות והאטות לא אחידות בקצב תנועת כדור הארץ. כוח הכבידה של הירח, וגורמים נוספים, כמו רעידות אדמה עוצמתיות, יכולים להשפיע על משך הזמן שלוקח לכדור הארץ להסתובב על צירו. דקות מעוברות עוזרות לוודא שהזמן האטומי הבינלאומי אכן מותאם לסיבוב של כדור הארץ, שמאט בהדרגה.
מכיוון שדקות מעוברות יכולות ליצור בעיות עם מערכות מחשב שלא תוכנתו מראש להתחשב בהן, רבים ברחבי העולם מבקשים לא להשתמש בהן כדי להימנע מבאגים אפשריים. אבל כנראה שזה לא יקרה בזמן הקרוב: מומחים שדנו בנושא בנובמבר האחרון החליטו לדחות את ההחלטה אם להפסיק להשתמש בדקות מעוברות עד ל-2023.
כדי לנסות ולמנוע את הבלבול האפשרי בשל הוספת שנייה לחיינו, ה-IERS תמיד מודיע על דקות מעוברות שישה חודשים מראש, והן תמיד מתווספות או ל-30 ביוני או ל-31 בדצמבר. מאז 1972, ה-IERS דאג להוסיף לנו כבר 26 דקות מעוברות, או 26 שניות נוספות, כאשר האחרונה שבהן הייתה ב-30 ביוני של השנה שעברה.