שתף קטע נבחר

 

קשיים במשפט בן אליעזר: "תפקודו ירוד"

מומחה מטעם הפרקליטות קבע כי תפקודו של השר לשעבר ירוד ואין באפשרותו להתייצב למשפט. החוק לא מאפשר ניהול משפט בעזרת שיחת וידאו. השופט הורה לצדדים להידבר כדי לאפשר להעמיד לדין את שותפיו לדבר העבירה

  

 

מומחה מטעם פרקליטות המדינה קבע כי בנימין בן אליעזר, שנאשם בקבלת שוחד והלבנת הון, הפרת אמונים ועבירות מס, מצוי במצב ירוד ותפקודו לקוי. הוא הציע לנהל את הדיונים עמו בשיחת וידאו, אך בית המשפט המחוז בתל אביב, שקיבל היום (ב') את חוות הדעת, קבע כי אין אפשרות כזו. השופט הורה לצדדים להידבר, אך המשמעות היא שיש קושי לנהל את המשפט נגדו.

 

כתב האישום נגדו הוגש בשנה שעברה, ויחד עמו נאשמו בחמש פרשות גם אברהם נניקשווילי, רוי מוצפי, איילת אזולאי, ג'קי בן זקן וצ'רלי יהודה. לפי כתב האישום שהגישו עו"ד שרון כהנא וסוזנה שור מהפרקליטות, בין 2014-2007, עת כיהן בן אליעזר כחבר כנסת וכשר בממשלות ישראל, הוא דרש וקיבל סכומי כסף בעד פעולות הקשורות בתפקידיו משני אנשי עסקים שונים, ובכספים אלה רכש בין היתר נכסי נדל"ן.

בן אליעזר יחד עם אברהם נניקשווילי ()
בן אליעזר יחד עם אברהם נניקשווילי

 

עורכי דינו של בן אליעזר בבית המשפט    (צילום: ליאור פז)

עורכי דינו של בן אליעזר בבית המשפט    (צילום: ליאור פז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הוא נאשם כי המיר מט"ח ללא דיווח, תוך נקיטת פעולות הסוואה והסתרה, בשווי מאות אלפי דולרים, והחזיק אותו במזומן בכספות בביתו ובבנק. כמו כן, בן אליעזר מסר הצהרות הון כוזבות ליו"ר הכנסת בכך שלא כלל דיווחים בדבר הון ונכסים שצבר, ולא הגיש דו"חות לרשות המסים, תוך שהעלים ממנה הכנסות חייבות במס הנובעות מניצול מעמדו כעובד ציבור בכיר.

 

בן אליעזר לא התייצב למשפטו עד כה. הפרקליטות דיווחה בדיון כי קיבלה חוות דעת של מומחה מטעמה שבדק את פואד, ולפיה "יהיה קושי לקיים דיון שוטף ופעיל בנוכחות הנאשם, אך ניתן לקיים דיון באמצעות וידאו-קונפרנס. גם אלו עלולים להתקיים ללא נוכחותו עקב מצבו ותפקודו הירוד".

 

עורכות הדין כהנא ושור ביקשו לקיים דיוני הוכחות במגבלות חוות הדעת. השופט בני שגיא אמר בדיון כי בעצם המומחה קיבל את עמדת ההגנה על מצבו.

 

עורך דינו של בן אליעזר, עמית חדד, אמר לשופט: "שלושה מומחים אמרו שאינו כשיר למשפט", וציין כי גם מומחה מטעם הפרקליטות סבור כך, ולפיכך "בן אליעזר אינו יכול להיות שותף במשפטו ואף לא להעיד, לא יכול להתייצב בבית המשפט. לגבי וידאו-קונפרנס, זו אפשרות שאינה קיימת בחוק. המומחה אומר שאין אפשרות למר בן אליעזר לקיים משפט".

 

לבסוף קבע השופט שגיא: "האפשרות לקיום ישיבת הוכחות באמצעות תיעוד וידאו אינה אפשרות המנויה בחוק, ואף אם ניתן לסבור כי במקרים מסויימים יש לנקוט צעד חריג זה, סבורני שאין הצדקה לכך בעת הנוכחית. חוות הדעת שהגישה המדינה קובעת כי מדובר בנאשם המצוי בדרגה התפקודית הירודה ביותר, סובל מקשיי ניידות ניכרים ומצוי במצב תשישות מתמיד. הוא אינו יכול להיות שותף פעיל במשפטו.

 

"במצב דברים זה סבורני כי יש לאפשר לצדדים להשלים את מהלך ההידברות ולנסות למצוא פתרון במסגרתו ניתן יהיה להמשיך את ההליכים המשפטיים ולו נגד הנאשמים האחרים בפרשה, אשר בירור עניינם מתעכב. במהלך ההידברות יושלם בימים הקרובים".

 

עו"ד יעקב וינרוט שמייצג אף הוא את בן אליעזר: "המצב שלו ירוד. גם רופא שבחרה המידנה קבע שהוא אינו מסוגל לעמוד לדין". לדבריו הצטרף עו"ד חדד: "כל אדם זכאי להופיע למשפטו. כאשר האלמנט לא קיים, אי אפשר לנהל משפט. נבוא בדברים עם המדינה ונחליט, אבל ברור שלא יהיה הליך משפטי נגד בן אליעזר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
בן אליעזר (ארכיון)
צילום: גיל יוחנן
מומלצים