כפתה בסינייה: קבלו את הגרסה הבריאה
אחד המתכונים האהובים על משפחת חרב-דאבור, המשתתפת בפרויקט "בית בריא", הוא הכפתה בסינייה. איך הופכים אותו לבריא יותר?
בשיתוף תנובה
משפחת חרב -דאבור סיפרה לנו על הרגלי התזונה שלנו וסיפרה לנו מה המאכל האהוב עליה. ביקשנו משף ניב כהן, שף ערוץ מסעדנות ותנובה שף, להפוך אותו לבריא יותר. צפו:
כפתה בסינייה
200 גרם כתף כבש (מנתחים רזים)
200 גרם כתף בקר (מנתחים רזים)
1 בצל בינוני
1 תפוח אדמה קטן
צרור פטרוזיליה
קינמון
פלפל שחור
כמון
מלח
קוצצים את הבצל והפטרוזיליה דק דק, מערבבים עם הבשר הטחון, משטחים בתבנית תנור ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 20 דקות עד חצי שעה.
בינתיים מכינים טחינה- 3 כפות טחינה, מערבבים עם מים, קצת מלח ולימון לפי הטעם עד שמתקבל מרקם דליל.
מוציאים את התבנית מהתנור, שופכים מעל את הטחינה ומחזירים לתנור חם לחמש דקות.
מגישים עם סלט ירקות קצוץ ואורז לבן.
מומלצים