שתף קטע נבחר

 

מאות הפגינו נגד הקמת מתקן התפלה דרומית לנהריה

לדברי התושבים, הקמת מתקן ההתפלה ליד מושב רגבה תפגע בחקלאות, תגרום לזיהום ותמנע מיישובים להתרחב. לדבריהם, המים מיועדים לאזור חיפה - ושם צריך לקום המפעל. רשות המים: המיקום נבחר על-ידי גופים רבים. הסתייגויות התושבים נשמעו

יותר מ-300 תושבים מהגליל המערבי הפגינו הבוקר (יום ג') בצומת הכניסה למושב רגבה, במחאה על כוונת רשות המים להקים מתקן התפלה בשטח בין המושב ליישוב נס עמים הסמוך. התושבים טוענים כי המפעל יגרום לזיהום ולנזק בלתי הפיך לתיירות ולחקלאות באזור.

 

ההפגנה בגליל המערבי    (צילום: טל עוז אלבו)

ההפגנה בגליל המערבי    (צילום: טל עוז אלבו)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המפגינים נשאו שלטים, שעליהם נכתב "חור שחור בריאה ירוקה" ו"לא לחורבן החופים". הם חסמו לסירוגין את כביש 4. לדבריהם, לא רק שהמפעל יוקם באזור חקלאי ומיושב, הרי שעל פי התוכנית, המים יישאבו משמורת הטבע הימית בשבי ציון והצנרת - שאורכה מעל 3 ק"מ - תעבור בצמוד ליישובים ותגרום להרס באזור החקלאי ולעצירת התוכניות להרחבת יישובים.

 

התושבים פועלים בחודשים האחרונים מול הוועדות הארציות לתכנון, ונסמכים על חוות דעת של מומחי התפלה בהם פרופ', יורם אבנימלך, פרופ' רפי סמיט ופרופ' ניר בקר. לדברי המומחים, אין צורך במים האלו בגליל המערבי, אלא במטרופולין חיפה. הם הוסיפו הקמת המפעל במרחק של עשרות ק"מ מהמקום שבו המים נדרשים תביא לזיהום סביבתי רחב היקף, ולבזבוז, של מיליארדי שקלים.

 

 (צילום: טל עוז אלבו) (צילום: טל עוז אלבו)
(צילום: טל עוז אלבו)

 (צילום: טל עוז אלבו) (צילום: טל עוז אלבו)
(צילום: טל עוז אלבו)

 

יובל הדר, ממובילי המאבק, מפנה אצבע מאשימה לרשות המים. "אנו לא מוכנים לשלם את מחיר הטעויות של הרשות. הם נכשלו בתכנון משק מים יעיל, נכשלו באיתור מיקום מתאים למפעל ההתפלה ואת המחיר ישלם אזור שלם. אזור תעשייה חדש על שדות חקלאיים, צינורות ענק שישאבו מים משמורת טבע ימית, הרס החקלאות ואפשרות ההתרחבות של הישובים. לא נאפשר למפעל הזה לקום. ראוי ונכון שרשות המים תמצא אזור תעשייה שמתאים למפעל".

 

ראש המועצה האזורית מטה אשר, יורם ישראלי, אמר כי הרשויות מתעלמות מהתושבים: "רשויות התכנון בארץ מתייחסות להכל: לקרקע, למים, לבעלי החיים, לצמחים ולעתיקות. רק מבני האדם שגרים באזור הם מתעלמים. תסקיר סביבתי שלם, שהתושבים פשוט נעדרים ממנו. לא יקום מתקן התפלה ברגבה. אנחנו לא ניתן לזה לקרות. אני פונה שוב לרשות המים שיבדקו ארבע חלופות נוספות ומוסכמות שהצענו להם, בתחום המועצה, ושהם מסרבים לבדוק".

 

מרשות המים נמסר בתגובה: "אין מחלוקת בצורך בהקמת מתקן התפלה בגליל המערבי, הנובע מהצורך לשפר את אמינות אספקת המים לאזור הגליל המערבי, חיפה ואזור הגליל העליון. וכמובן להיטיב את איכות מי השתייה המסופקים לתושבים ולשפר את איכות הקולחים המסופקים לאזור. צורך זה מתחדד נוכח שלוש השנים האחרונות אשר היו שחונות דווקא בצפון הארץ ומקורות המים הטבעיים באזור זה נמצאים במפלסים נמוכים. ההחלטה על המיקום נעשתה לאחר בחינה מעמיקה ויסודית. התוכנית נדונה במשך שמונה שנים (!) ובמסגרתה נבחנו כ-20 חלופות (!!!)".

 

עוד נמסר: "מיקום האתר להקמת מתקן ההתפלה נבחן על-ידי וועדה מקצועית במשרד הפנים (ובה חברים ומשקיפים בין היתר גם: משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה, משרד הביטחון, רשות המים, רשות הטבע והגנים הלאומיים, החברה להגנת הטבע) אשר בחנה כאמור מספר רב של חלופות לאתרים. הוועדה שמעה גם הסתייגויות והתנגדויות של יישובי האזור וכולם חשבו שההתפלה חשובה, אך לא בשטחם. הביקוש למים בישראל גדול בהרבה ממה שאנו מקבלים באופן טבעי. שינויי האקלים משפיעים בשנים האחרונות בעיקר על אזור צפון הארץ ורצף שלושת השנים השחונות האחרונות מדגיש זאת. רשות המים מפתחת את משק המים ברמה הלאומית, ואנו ממשיכים לקדם את המשך פתרון בעיות המים של ישראל, כולל באזור הצפון, לטובת תושבי, חקלאי ותעשייניי האזור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל עוז אלבו
ההפגנה ליד רגבה
צילום: טל עוז אלבו
מומלצים