ביהמ"ש דחה עתירה לפסילת המכרז בשרונה
נדחתה העתירה של גינדי החזקות נגד רשות מקרקעי ישראל, לפסילת המכרז לבניית פרויקט במרכז שרונה בת"א. מדובר במכרז שבו זכתה מינהל מגורים, שהתחייבה לשלם את המחיר הגבוה ביותר עבור קרקע מדינה. במקום השני דורגה גינדי החזקות, שטענה כי הראשונה זכתה במכרז שלא כדין
ממשיכים להיאבק על הקרקע: בית המשפט המחוזי בתל-אביב דחה הבוקר (ג') את העתירה שהגישה חברת גינדי החזקות נגד רשות מקרקעי ישראל, לפסילת המכרז להקמת פרויקט מגורים במתחם רשות השידור שבמרכז שרונה בתל-אביב. מדובר במכרז שבו זכתה קבוצת רכישה של חברת מינהל מגורים ישראל, אשר התחייבה לשלם לרשות עבור המגרש כ-1.06 מיליארד שקל - המחיר הגבוה ביותר עבור קרקע מדינה. המחיר משקף עלות קרקע ליחידת דיור של יותר מ-3 מיליון שקל.
הקרקע היקרה בישראל - השתלשלות העניינים:
הקרב על שרונה: הנחה של חצי מיליון לרוכשים
נדחה מכרז מתחם רשות השידור בשרונה
סכום שיא במכרז רשות השידור בקריה
המכרז ייפסל? קרב על השכונה היקרה בארץ
פסק הדין שניתן על ידי השופט קובי ורדי דחה את הטענות לפיהן המכרז, שתוצאותיו הוכרזו בחודש מרס השנה, התנהל שלא כדין. כזכור, הצעתה של גינדי החזקות בסך 974 מיליון שקל דורגה במקום השני. במקביל הורה השופט לחברה לשלם לרשות ולמשיבים הוצאות משפט, וזאת מכיוון שציפה מהעותרים "לשקול את עמדתם לגבי העתירה, בהתחשב בכך שבחודש יוני ניתן פסק דין על ידי בית המשפט העליון במקרה דומה".
בעתירה נטען כי "קבוצת הרכישה, המונה כ-420 יחידים ותאגידים שונים, זכתה במכרז שלא כדין, לא עמדה בתנאי הסף של המכרז וממילא לא תוכל לעמוד בהתחייבויותיה. הנזקים העלולים להיגרם לציבור וליחידי הקבוצה האמורה, כתוצאה מהזכייה, עלולים להיות בלתי הפיכים. קבוצת הרכישה מורכבת מ-420 נפשות אשר נראה על פניו שרובם ככולם נעדרים המיומנות והבקיאות הנדרשת להוציא את זכייתם במכרז מן הכוח אל הפועל".
לאחרונה פורסם כי החברה שזכתה במכרז מתכוונת להעניק הנחה של חצי מיליון שקל ללקוחות חברת גינדי החזקות - כדי שיצטרפו אליה במסגרת הפרויקט שהיא בונה, הנקרא יונייטד שרונה. זאת במסגרת אותו מאבק המתנהל בין החברות על הקרקע הנחשבת היקרה בישראל.
הפרויקט, שכ-90% מהדירות שבו כבר שווקו, צפוי לכלול 3 מגדלי מגורים עם 35 קומות ו-390 דירות, לצד שטחי משרדים בהיקף של 8,010 מ"ר, שטחי מסחר בהיקף של 2,300 מ"ר ושטחי ציבור בהיקף של 1,200 מ"ר. דירות סטנדרטיות שווקו בעלות של 28 אלף שקל למ"ר וכ-100 אלף שקל לדירות פנטהאוז. שטח דירה סטנדרטית כ-106 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ-20 מ"ר.
ואולם, מאחר שמדובר בקבוצת רכישה, צריך לקחת בחשבון שהסכום המשווק לחבר הקבוצה אינו סופי ועוד עלול לטפס בהמשך - מה שעלול לייתר את ההנחה המוצעת. באחרונה עלתה סוגיית קבוצות הרכישה לכותרות בעקבות פרשת ענבל אור.