שתף קטע נבחר
 

צפו: טכנולוגיית בנייה קנדית הגיעה לארץ

במסגרת הקול הקורא שפרסמו שרי האוצר והשיכון להבאת חברות ביצוע בינלאומיות וטכנולוגיות בנייה זרות לישראל, נכנסה לתמונה חברת nudura הקנדית, שקיבלה את התקן הישראלי ממכון התקנים. צפו בדיון באולפן ynet

 

צפו: טכנולוגיות בנייה זרות בישראל    (צילום: אלי סגל עריכה: אביתר כהן)

צפו: טכנולוגיות בנייה זרות בישראל    (צילום: אלי סגל עריכה: אביתר כהן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

טכנולוגיות בנייה זרות יסייעו למשבר הדיור? שר האוצר, משה כחלון, ושר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, פרסמו באחרונה קול קורא לחברות בנייה בינלאומיות לבנות בישראל. זאת לאחר שקבינט הדיור אישר את היוזמה, שנועדה לקדם טכנולוגיות ושיטות בנייה מתועשות ולהביא חברות בנייה עם ניסיון בבנייה מתועשת, כדי להגדיל את תפוקת הבנייה בישראל. אירחנו באולפן את דורון ערוסי, יו"ר חברת אקו-בילד, המייבאת טכנולוגיית בנייה בשיטה מודולרית של חברת הביצוע הקנדית nudura.

 

קבלנים זרים הוזמנו לישראל: "הבנייה תואץ"

קבלנים זרים יצליחו להוזיל את הדירות?

"חברות בנייה זרות ילמדו אותנו איך לבנות?"

 

החברה קיבלה השבוע את אישור התקן הישראלי ממכון התקנים. היא מייצרת טכנולוגיית בנייה מהירה באמצעות תבניות אי-פי-אס (אקספנדד פוליסטירן פורם) הבנויות ליציקת בטון בתוכן לאחר השתלת הברזל. המוצר הסופי שמתקבל מ אי-פי-אס הוא פוליסטירן מוקצף ושיטת הבנייה במוצרים אלו נקראת איי-סי-אף (אינסולטת קונכרית פורם).

 

צפו בטכנולוגיית הבנייה המודולרית של חברת nudura

צפו בטכנולוגיה של חברת nudura    (צלום הדמיה: מילוסלבסקי אדריכלים)

צפו בטכנולוגיה של חברת nudura    (צלום הדמיה: מילוסלבסקי אדריכלים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מטרת היוזמה המשותפת של משרדי האוצר והשיכון היא לשנות את תפיסת הבנייה בארץ ולהגדיל את היצע הדיור בצורה יעילה ומהירה יותר, כדי לנסות ולצנן ולו במעט את בועת הנדל"ן בארץ, במסגרתה מחירי הדירות ממשיכים לעלות. במשרדים הסבירו כי במסגרת הרצון להכניס לישראל את החברות הבינלאומיות, האחרונות יבצעו עבודות בנייה למגורים כחברות ביצוע או במסגרת מיזמים משותפים עם חברות ישראליות.

 

כל זאת, הוסיפו, בתנאי שיעמדו בקריטריונים כגון מחזור שנתי של 500 מליון דולר לפחות, נסיון מוכח בבנייה מתועשת, פריון גבוה וביצוע פרויקטים מחוץ לארצם וכן ביצוע פרויקטים רחבי היקף בשנים האחרונות. החברות מתבקשות להגיש בקשה לקבלת היתר לפעול בישראל בתחום הבנייה למגורים, כגורם האחראי על כלל ההיבטים ההנדסיים והביצועיים של הפרויקט - החל משלב התכנון וכלה בשלב הביצוע. משרד הבינוי והשיכון יבחר עד 6 חברות בנייה למאגר שיקים, ואלה יהיו רשאיות לפעול בתחום הבנייה למגורים בישראל במשך 5 שנים.

 

החברות יקבלו היתר להבאת 1,000 עובדים מיומנים בענף הבנייה, וידרשו לעמוד במודל פיקוח ובקרה מחייב, הן ברמת היעדים והן ברמת הבטחת זכויות העובדים שתחת העסקתם. בזמן שהותן, הן יהיו כפופות לדין הישראלי, לרבות פיקוח על ידי רשם הקבלנים והממונה על חוק המכר. כאמור, במסגרת היוזמה הקול הקורא מזמין גם טכנולוגיות בנייה מתועשות ממדינות זרות.

 

יציקת בטון לאחר השתלת הברזל. צפו בתמונות:

 (צילום: NUDURA) (צילום: NUDURA)
(צילום: NUDURA)

 (צילום: NUDURA) (צילום: NUDURA)
(צילום: NUDURA)

 

"לממשלה אחריות ישירה לפתור את הבעיה"

יש לציין כי חלק מהקבלנים מתנגדים ליוזמה להבאת חברות ביצוע בינלאומיות (אם כי לא לייבוא טכנולוגיות זרות). היזם כמאל שגראוי, יו"ר קבוצת אחים שגראוי, אמר בשיחה עם ynet כי הא מתנגד ליוזמה וכי הוא מקווה שהכוונה להעניק הקלות לקבלנים מחו"ל הם בבחינת "ברווז" או "בלון ניסוי". "דווקא קבלני הביצוע בישראל הם אלה שנושאים כיום על כתפיהם את הנטל המרכזי של ענף הבנייה ובתנאים קשים ביותר, ולממשלת ישראל אחריות ישירה לפתור בעיה זו ולהקל עליהם", טען.

 

"באיזה מדינה תראו מצב שבו קבלן ביצוע אינו יודע מי יתייצב, אם בכלל, באתר הבנייה באותו היום, פעם בגלל סגר של השטחים ופעם בגלל מצב ביטחוני כזה או אחר?", שאל, "ובאיזו מדינה מתעקשים באופן סיזיפי ולא מובן לייבא מחד גיסא כוח אדם יקר מסין, ומאידך גיסא כוח אדם לא מיומן ממדינות כמו סרי לנקה, בולגריה ועוד, זאת שעה שניתן כבר היום להחליט לייבא כוח אדם מעולה, ובמחירים סבירים ביותר, מטורקיה? מבחינה זו ממשלת ישראל מחפשת את האור מתחת לפנס והעובדה שפרויקטים מתארכים כל כך הרבה זמן איננה כלל ועיקר בגלל חוסר מיומנות של הקבלנים הישראלים, אלא בשל תנאים אובייקטיבים שכמותם אין בשום מדינה מערבית מתוקנת".

 

בדיון באולפן ynet הבהיר ערוסי כי ניתן לפתור את המלוקת של הקבלנים הישראלים עם היוזמה הממשלתית באמצעות אימוץ טכנולוגיות הבנייה המתועשות. לדבריו, בטכנולוגיית הבנייה שהוא מייבא מקנדה יכולים לעשות שימוש הקבלנים הישראלים, וזאת מבלי להיערך לשיתוף פעולה עם חברות זרות, בהנחה שהם מתנגדים לכך.

 

יצוין כי חלק מהיזמים אינם מתנגדים למהלך. כך למשל המהנדס יגאל צ'ודנר, מנכ"ל חברת נתיבי הקמה המתמחה בתהליכי ניהול ורישוי פרויקטים, שאמר ל-ynet כי "ההקלות החדשות שמשרד הבינוי והשיכון החליט להעניק לחברות בנייה זרות הרוצות לבנות בישראל, הן נחוצות ורלוונטיות במצב שוק הנדל"ן בארץ. הסיבה המרכזית לבעיית הדיור והמחירים הגבוהים בשוק היא הבירוקרטיה המסורבלת והפתלתלה במשק הישראלי. ההחלטה על מתן הקלות וניסיון לצאת מפלונטר נוסף היא כיוון נכון אולם אינו מספק כלל ועיקר. גם אם נצליח להביא חברות בנייה זרות לישראל, עדיין הקבלנים והיזמים ימשיכו להתמודד יום יום עם סבך הבירוקרטיה, עיכובי בנייה והמשך עליית מחירי הדיור - וזו הבעיה האמיתית".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: NUDURA
טכנולוגיית בנייה מודולרית של חברת nudura
צילום: NUDURA
מומלצים