שתף קטע נבחר

איך מאכילים 9 מיליארד איש?

תערוכה חדשה במוזיאון המדע בירושלים ממשיכה להוכיח שעיר הבירה מספקת אטרקציות עם מוח. ב"שדות המחר" תוכלו ללמוד על עתיד המזון בעולם, להתנסות במעבדות חיות ואפילו להכיר מקרוב קיר גידול אנכי ראשון מסוגו בישראל. בואו איתנו לסיור

תערוכת "שדות המחר" במוזיאון המדע בירושלים מנסה לענות על שאלה שמטרידה את כולנו: אוכלוסיית העולם גדלה בקצב מהיר - אז איך נספק אוכל לכולם?

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

אוכלוסיית העולם גדלה מדי שנה ב-2% וצפויה למנות בשנת 2050 כתשעה מיליארד איש. כיצד נאכיל את כולם? האם מקורות המזון שלנו יספיקו ויזינו בצורה הולמת את כלל האוכלוסיה? כיצד בעזרת פיתוחים מעולם החקלאות נוכל להתמודד עם האתגר הגלובלי הזה?

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

את כל התשובות תמצאו בתערוכה החדשה "שדות המחר" במוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים. במתחמי פנים וחוץ יכולים המבקרים ליהנות מחוויה רב-חושית ומעשרות מוצגים אינטראקטיביים ביניהם עץ מכני ענק, מכונת קרקרים, שדה חקלאי אנכי שמוצג לראשונה בארץ, להכיר 19 סוגי עגבניות ועוד. לצד התערוכה מגוון רחב של פעילויות התנסותיות נוספות כגון "הדגמה בפיתה", סדנת התנסות בצמחי תבלין "על טעם ועל ריח", תצוגת טרקטורים וסיורים מודרכים.

 

כל סוגי החקלאות במקום אחד

ישראל היא מעצמה עולמית בכל הקשור לפיתוחים טכנולוגיים בחקלאות בין אם בנושא ההשקייה ובין אם פיתוח זנים חדשים של ירקות ופירות ובתחומים רבים נוספים. בתערוכה הייחודית נחשפים המבקרים לרעיונות חדשניים ומעניינים שהתפתחו בארץ ובעולם בתחומים שונים ומגוונים כגון תזונה מזינה, הגנת הצומח, השבת מים, השקיה "חכמה", חקלאות הידרופונית, חקלאות בת קיימא ועוד.

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

המבקרים נכנסים לתערוכה דרך שדה אנכי בו גדלים זה לצד זה בין היתר אורז בטכנולוגיית טפטוף, קנה סוכר, אפונה ופלפל. במעבדת השדה המבקרים לומדים להכיר את הצמח משלב הזרע ועד הצמח הבוגר וצופים בכוורת בה חיות דבורי בומבוס, מציצים בהגדלה למלחמות המועילים במזיקים ומכירים חקלאות בת קיימא המדגישה שמירה על משאבי כדור הארץ ועוד.

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

יודעים איך ייראה מזון העתיד? מה ההבדל בין חיטת בר לחיטה המתורבתת? ומה מקורם של מוצרי המזון הרבים שאנו אוכלים מדי יום? במעבדת המזון המבקרים לומדים על גילוי "אם החיטה", להבחין בין חיטה קדומה לחיטה מתורבתת, ומוזמנים לתהות מה יהיה מזון העתיד ומה בין צריכה נבונה לבין בזבוז מזון. במרכז המעבדה מכונה ייחודית שפותחה ונבנתה במיוחד לתערוכה - מכונת הקרקרים. מוצג דגל שפועל כל העת בו צופים המבקרים בתהליך יצירת קרקרים החל משלב הטחינה דרך הלישה, הרידוד ועד האפייה.

 

במעבדת המידע נחשפים המבקרים לשאלה איך "מדברים עם הצמח" ואיך יודעים מה הוא "מרגיש" באמצעות החיישנים החדשניים. תחנה מטאורולוגית פועלת בזמן אמת ומלמדת איך עושים היום חקלאות מדייקת מבלי לבזבז משאבים יקרים.

 

התערוכה נפתחה בתחילת החודש ומיועדת לכלל הגילאים. זמן הסיור הממוצע במוזיאון הוא כחצי יום.

 

שעות פתיחה:

א' - סגור

ב'-ה' 10:00-18:00 (באוגוסט בלבד א'-ה' 10:00-19:00)

ו' - 10:00-14:00

שבת 10:00-16:00

 

פרטים נוספים: בטלפון 02-6544888 או באתר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
"שדות המחר"
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים