שתף קטע נבחר
 

לכבוד הקיץ: כלים ואביזרים שיצננו את החום במטבח

בימי הקיץ הלוהטים, כשהכי פחות מתחשק להפעיל את התנור ולחמם את הכיריים - זה הזמן ליהנות ממאכלים קרים וקלים להכנה, ולשתות כמה שיותר משקאות קרים שיצננו את הגוף ואת הנפש. הנה כמה כלים ואביזרים שיעזרו לכם לעבור את הקיץ בשלום

לכבוד החום הגדול ליקטתי ובדקתי אביזרים נהדרים שיסייעו לצנן את הימים החמים, ולהנעים את החך במטעמי קיץ טבעיים וקרירים. בכתבה תמצאו, בין השאר, מסחטת מיצים מיוחדת שיודעת לעשות גם סורבה מפירות טריים קפואים, מייבש פירות וירקות וחותכן אבטיח בצורת ארטיק. לכל אלה הוספתי מבחר ירקות ופירות טריים, גלידה גלילית מעולה שהיא גם סמל לדו-קיום - שיתוף פעולה ישראלי וערבי, מתכון למרק טארטור של אבא שלי, זכרו לברכה, וצילום מרהיב של דלועים בשיא עונתם.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מסחטת מיצים איטית "מורפי ריצ'ארדס" ,Morphy Richards גביעים לשתיה "סאנדי" Sandy

במסחטת המיצים האיטית של "מורפי ריצ'ארדס" הסחיטה מתבצעת בלחיצה (לא בריסוק) באמצעות בורג פלסטי ענק שמסתובב באיטיות ולוחץ על הפרי. זו שיטה שיוצרת פחות חום בזמן הסחיטה ושומרת על האנזימים, המינרלים והוויטמינים.

 

היצרן מבטיח שבמיץ שנוצר יש עד פי 6 ויטמין C ממיץ אחר וכמות התוצר הסופי מוכפלת. למסחטה מצורפת מסננת נוספת שמיועדת להכנת סורבה מפירות וירקות קפואים. סחטתי מיצים מגזר, ירקות ירוקים ואחרים מיץ טעים ומעט סמיך. הכנתי סורבה מקוביות פרי טרי שהקפאתי. התוצאה: תאווה לחך, גלידה בריאה ומצננת. שנת אחריות מלאה ו- 5 שנות אחריות על המנוע.

 

המיץ מוגש בגביעים עדינים מבית "גולף אנד קו".

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מסחטה: 1290 ש"ח. איפה: בחנויות החשמל והאלקטרוניקה, 1599-55-99-66

 

גביע: 29.90 ש"ח ליחידה. איפה: ברשת "גולף אנד קו"

 

מייבש פירות וירקות "פרינסס" Princess

בקיץ כשיש שפע של פירות וירקות ומחירם (בתקווה) נמוך יותר, זה הזמן לייבש אותם וליהנות מהם במצב צבירה מרוכז ומתוק ואפילו לשמרם לתקופת החורף. אני מרבה לייבש עגבניות שרי לרטבים וסלטים, שזיפים, משמש ואפרסקים כתוספת לקורנפלקס או גרנולה, לגלידה וסתם כנשנוש מתוק שגם ילדים אוהבים.

 

מייבש הירקות והפירות "פרינסס" קל לתפעול, עובד על טמפרטורה של בין 40-70 מעלות, מגיע עם שישה מגשים, וניתן לייבש בו כמות גדולה של פירות וירקות מסוגים שונים בעת ובעונה אחת.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מחיר: 399 ש"ח. איפה: בחנויות אביזרי חשמל וכלי בית

 

מארז הגשת שתייה קרה "ארטלנד" Artland

מארחים בגינה או סביב הבריכה, הילדים פותחים את המקרר ומוציאים לאורחים שתייה קרה כל דקה? ל"ארטלנד" יש פיתרון: מיכל זכוכית עם ברז מזיגה שמכיל כ-11 ליטר, מצויד במחסנית פנימית לקרח ומכל לחליטה ופרוסות פרי, המונח על תושבת נצרים. המארז כולל 6 כוסות שתייה עם ידית. קלאסי לימי הקיץ החמים.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מחיר: 199 ש"ח. איפה: ברשת חנויות "נעמן"

 

סט קערת סלט ומלקחי עץ "פורמינימל" Forminimal, שייקר לרוטב "אוקסו" Oxo

בקערת "פורמינימל" הסלט מוגש בסטייל: זוהי קערה בעיצוב מודרני א-סימטרי, והסט כולל כפות עץ שהחיבור ביניהן הופך אותן למלקחיים. השייקר של "אוקסו" משמש לרוטב ולאחסונו. על הכלי מצוינות שנתות לכמות הנוזל הרצוי, פקק אוטם שנפתח בנוחות ביד אחת ופיית מזיגה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מחירים: קערה וכפות: 219.90 ש"ח איפה: ברשת ה"סוהו"; שייקר: 109 ש"ח איפה: בחנויות אביזרי מטבח מובחרות

 

קערת, קעריות ופלייסמט "פוקס הום" מצקת "אייקון" Icon פקק מזיגה "אוילאדין" Oiladdin של "פלג דיזיין" מפיות צבעוניות "אבנטגארט" Avant garde

טארטור הוא מרק קר ומרענן, אולטימטיבי לימי הקיץ החמים. המרק מוגש בקערת פורצלן עם מצקת מעוצבת וקעריות אישיות. הזלפתי את השמן דרך פקק "אוילדין" בעיצוב ישראלי שמתאים כמעט לכל בקבוק.

 

מחירים: קערה גדולה: 114 ש"ח, קערית: 24 ש"ח, פלייסמט: 10.50 ש"ח. איפה: ברשת "פוקס הום" מצקת: 49.90 ש"ח איפה: ברשת "גולף אנד קו" מפיות: 15.90 ש"ח ואוילדין: 45 ש"ח. איפה: ברשת ה"סוהו" ובחנויות עיצוב.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מתכון למרק טארטור של אבא

אבי, אברהם רמון, זכרו לברכה, עסק בעיקר בחיי הרוח ולא ידע לבשל, אפילו לא חביתה, אך הוא התמחה במספר מאכלים מיוחדים שאהב, אחד מהם היה מרק טארטור נפלא שכיכב על שולחננו מידי קיץ.  

המרכיבים:

1/2 1 ליטר יוגורט

6-8 מלפפונים ירוקים קטנים, חתוכים לקוביות

4 מלפפונים חמוצים במלח, חתוכים לקוביות

1/4 כוס נוזל משימורי המלפפונים החמוצים

2-4 כוסות מים

1 שן שום כתושה

4-5 כפות שמן זית איכותי

מלח

2 כפות שמיר טרי קצוץ

חופן צנוברים קלויים לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים למעט המים והצנוברים.
  2. מוסיפים מים לסמיכות רצויה.
  3. מכסים ומצננים במקרר 6-12 שעות
  4. מגישים עם זרזיף שמן זית 2-3 קוביות קרח וצנוברים.

 

חותכן אבטיח ארטיק "פפו" Pepo קערת הגשה "רוסטיק" Rustic פלייסמט "סקוייר" Square ומפיות אבטיח

קרצתי את האבטיח בדוגמת ארטיק בחותכן אבטיח מבית העיצוב הישראלי "מונקי ביזנס" והתוצאה עוררה התלהבות ענקית בקרב הילדים. הארטיקים מונחים בקערת פורצלן, תחתיה פלייסמט בעיצוב עכשווי באדום לבן ומפיות אבטיח. נשנוש בריא וטעים.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מחירים: חותכן אבטיח פפו: 39 ש"ח. איפה: בחנויות עיצוב ואביזרי מטבח, קערת הגשה: 89.90 ש"ח, מפיות: 15.90 ש"ח, פלייסמט: 22.90 ש"ח. איפה: ברשת "גולף אנד קו"

 

גביעי זכוכית לגלידה "ג'מבו", גלידה "בוזה" וכף לגלידה "ג'וזף ג'וזף" Joseph Joseph

גלידה "בוזה" ("גלידה" בערבית) הגלילית היא מיזם משותף של אדם זיו מקיבוץ סאסא ועלאא סוויטאת, הבעלים של מסעדת "אלומה" מתרשיחא. אדם למד את סודות הכנת הגלידה בגלידריות שונות ברחבי העולם, הוא החל את מסעו באיים הקנריים והסתיים בהתמחות בגלידרייה קטנה בכפר שליד פירנצה.

 

הגלידה עשויה מחומרי גלם טריים בהמון אהבה ובתשומת לב מיוחדת לטעמים, ריחות ולדעת הקהל. אפילו גביעי הוופל הם בעבודת יד (של הקונדיטורית מיכל בוטון).

 

הגלידה מוגשת בקעריות זכוכית נאות של "ארקוסטיל", לכף הגלידה של "ג'וזף ג'וזף" פטנט: צווארון סיליקון נגד טיפטוף. הכף עשויה מאבץ, חומר קשה שחודר דרך גלידה קשה בקלות. השקערוריות מאפשרות חילוץ קל של הגלידה מהכף.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מחירים: גביע זכוכית: 16.90 ליחידה איפה: ברשת "ארקוסטיל קיטצ'ן"; כף גלידה: 64.90 ש"ח איפה: ברשת "סוהו" גלידה: גלידה ברשת "בוזה" ברחבי הארץ 04-6918880

 

חובבי גלידה? אפשר גם בבית - צפו בקרין גורן מכינה גלידוניות:

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קראף זכוכית דגם "הלו" Halo גביעים לשתיה "סאנדי" Sandy ומגשי קרח "ארקוסטיל"

אפילו מים אפשר להגיש בסטייל. מזגתי מים מקראף הזכוכית המעוצב (מתאים גם ליין) לגביעים המתאימים גם למילקשייק וקוקטייל.

 

מגש הקרח הוא בעל מכסה עם פתח למזיגה ובדיקת רמת המוכנות של הקוביות. תחתית הקובייה עשויה סיליקון שמקלה על חילוץ כל קוביית קרח בנפרד מהמגש אל הכוס.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מחירים: קראף: 163 ש"ח, מגשי קרח: 9.90 ש"ח ברשת "ארקוסטיל קיטצ'ן", גביע: 29.90 ש"ח ליחידה איפה: ברשת "גולף אנד קו".

 

מייבש עשבי תיבול ועלים קטנים "אוקסו" Oxo

מייבש חסה הוא אביזר חיוני משום שכך החסה מתייבשת היטב בצנטריפוגה ומתמזגת טוב יותר עם הרוטב. המייבש הקטן של "אוקסו" אידיאלי לעשבי תיבול, עלים קטנים ומעט חסה – בהחלט מייבש מעולה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מחיר: 189 ש"ח איפה: בחנויות אביזרי מטבח מובחרות

 

מברשת "מארק איט" Mark-eat, סוחט לימון "ג'וס ברוס"Juice Bruce שומר חצאי פרי "אסטרו" Astro וקיסמי מתאבנים "בלוסום" Blossom

הראש הישראלי מעצב לנו פטנטים מדליקים: מברשת סיליקון "מארק איט" להברשת שמן על ירקות ובשר ושומר חצאי פירות וירקות "אסטרו" של "אוטוטו", 12 קיסמי מתאבנים "בלוסום" וסוחט לימונים יפיפה מעץ "ג'וס ברוס" של "מונקי ביזנס".

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מחירים: מארק איט: 59 ש"ח, אסטרו: 55 ש"ח, ג'וס ברוס: 60 ש"ח, בלוסום: 55 ש"ח איפה: בחנויות עיצוב ומוזיאון ובחנויות כלי בית.

 

תבניות "סיליקומארט"Silikomart, צלחת הגשה "לימה" Lima

תמיד רציתי להכין גלידות ומקפאים מרהיבים כמו שף, ובעזרת תבניות הסיליקון של "סיליקומארט" הבנתי שכל אחד יכול. הכנתי מקפא נפלא מיוגורט, ארטיקים מאבטיח מרוסק טרי עם מעט מיץ לימון וטיפת סוכר, וארטיק טבלת שוקולד מפודינג ועוד ידי נטויה.

 

זה יותר בריא, טעים וללא תוספות של סוכר וחומרים משמרים. התבניות מיועדות לשימוש גם בתנור, עמידות בטמפרטורה של מינוס 60 מעלות בפריזר עד 230 מעלות בתנור. המקפאים מונחים על צלחת הגשה של "גולף אנד קו".

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מחירים: צלחת: 89.90 ש"ח איפה: ברשת "גולף אנד קו" תבניות סיליקון: 99-199 ש"ח איפה: ברשת "ארקוס קאזה" ובחנויות אביזרי מטבח

 

קערות ערבוב והגשה "קולקשין" Collection

ארבע קערות בגווני שמש קיציים להכנה, ערבוב, אחסון, שינוע והגשה. לפני יציאה לים או ארוחה מכינים סלט, חומוס וטחינה, קוביות אבטיח ומלון וכדומה, מכניסים לקערות העליזות האלו, אוטמים עם המכסה ומאחסנים במקרר.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מחיר: 139.90 ש"ח איפה: ברשת ה"סוהו"

 

משטח עבודה "ג'וזף ג'וזף" Joseph Joseph

"ג'וזף ג'וזף" מפתיע בכל פעם מחדש עם איורים מדליקים על משטחי העבודה. משטח מרובע עשוי זכוכית עמיד בכתמים וריחות ובחום של עד 280 מעלות. משמש לחיתוך, כמבודד לכלי חם ולהגשה.  

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מחיר: 125 ש"ח איפה: ברשת ה"סוהו" 

 

לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל: mirizelldonati@gmail.com

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
באיזו צורה תרצו את הגלידה שלכם?
צילום: דודו אזולאי
מומלצים