שתף קטע נבחר
 

15 חודשי מאסר וקנס של 1.5 מיליון שקל לפרדי רובינסון

בעל השליטה לשעבר במילומור וחברת הבת שלה שחר המילניום הורשע במשיכות כספים אסורות במיליוני שקלים, תוך הסתרת עסקאות בעלי עניין וטובות ההנאה שעברו ביניהן; לאחרונה הוגש נגדו כתב אישום על עבירות מס

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, חאלד כבוב, גזר היום (ד') עונש של 15 חודשי מאסר בפועל וקנס של 1.5 מיליון שקלים על פעיל שוק ההון לשעבר פרדי רובינסון, בעבר בעל השליטה במילומור, שהורשע בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, פגיעה בניהול התאגיד ועבירות דיווח על פי חוק ניירות ערך.

 

רובינסון, שכיהן כמנכ"ל ויו"ר מילומור והחברה הבת שלה שחר המילניום, הורשע במשיכות כספים אסורות במיליוני שקלים בין החברות, תוך הסתרת עסקאות בעלי עניין וטובות ההנאה שעברו ביניהן. לאחרונה הוגש כתב אישום נוסף נגד רובינסון על עבירות מס.

 

גזר הדין של רובינסון מגיע 8 שנים לאחר שנפתחה חקירת הרשות בפרשה. נגד רובינסון גויס עד מדינה ששמו אסור בפרסום. העבירות מתייחסות לשנים 2005-2008, שבהן כיהן רובינסון כמנכ"ל ויו"ר מילומור, העוסקת ביזום פרויקטי בנייה, נדל"ן מניב ועבודות תשתית, וכן כמנכ"ל ויו"ר החברה הבת שחר המילניום המחזיקה בחברה המפעילה בתי מלון וקזינו ביוון. שתי החברות נמחקו מהמסחר בבורסה.

 

על פי הכרעת הדין, בשנים הרלוונטיות בוצעו בהוראתו של רובינסון, המיוצג על ידי עוה"ד ירון ליפשס ונבות תל צור, משיכות כספים אסורות משחר למילומור במיליוני שקלים. המשיכות בוצעו ללא תמורה וללא בטחונות כדי לספק מימון זמני למילומור, ושלא לשם קידום מטרותיה של שחר.

 

נקבע שמשיכות הכספים האסורות היו בניגוד להתחייבויותיה של שחר לפי תשקיף הנפקת האג"ח שפרסמה ב-2004. עוד נקבע שלמרות שדובר בעסקאות בין חברה לבעל שליטה בה, לא אושרו משיכות הכספים על ידי דירקטוריון שחר, ועדת הביקורת של החברה והאסיפה הכללית.

 

"מדובר בדפוס התנהלות שנמשך למעלה משנה", קבע כבוב. "בעל השליטה משך כספים מהחברה הבת בכל פעם שנתקל בקשיים בחברה האם תוך פגיעה באינטרס החברה הציבורית. לקראת סוף כל רבעון ביצע 'איפוס' בכרטסת החו"ז. כל זאת תוך הסתרת הפעולות והעמדת בעלי האג"ח והמניות בסיכון גדול. רובינסון היה אמון על מציאת פתרונות כספיים של החברה האם, והוא רמס כללי מינהל תאגיד תקין. הוא ראה זהות מוחלט בין החברה לאינטרס האישי ועניין זה עומד בניגוד לחוק". 

 

נציין כי בגזר הדין כבוב מתח ביקורת על הפרקליטות, וקבע שעיכוב של 5 שנים בהגשת כתב אישום על מעשים שהתרחשו לפני כעשר שנים, אינו סביר וגרם לעינוי דין. על כן לדבריו הוא התחשב בכך בקביעת העונש.  

 

התיק נוהל על-ידי עורכי הדין יוני לבני ואסף עיסוק מפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) ונחקר על-ידי מחלקת חקירות, מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך.

 

עורכי הדין של רובינסון: בכוונתו לערער לעליון

עורכי דינו של פרדי רובינסון, נבות תל צור וירון ליפשס מסרו: "מדובר בעונש כבד, לאדם בן 70 שמעולם לא לקח כספים לכיסו הפרטי והורשע בגין מעשים שבוצעו לפני למעלה מ-10 שנים. החלטת בית המשפט מפתיעה, גם לאור אמירות ברורות של השופט כבוב עצמו במהלך המשפט על כך שנסיבות תיק זה אינן מצדיקות מאסר עבור מר רובינסון. בין השאר אמר השופט כבוב: 'אני לא זוכר את עצמי שהתבטאתי באופן כל כך גלוי בתיק לגבי נסיבות שאינן מצדיקות כלא כמו בתיק הזה'. 

 

"כל מי שמכיר את מר רובינסון והתנהלותו לאורך השנים יודע, כי מדובר באדם ואיש עסקים אשר תמיד לקח אחריות, עמד בכל התחייבויותיו, והחזיר כל שקל. בכוונת פרדי רובינסון לערער לבית המשפט העליון הן על עצם ההרשעה והן על גזר הדין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים