שתף קטע נבחר
 

"המדינה מאשרת לפטר יותר ויותר נשים בהריון"

למרות שאנחנו ב-2016 נשים עדיין סובלות מאפליה קשה. לטענת ד"ר נירית תושב אייכנר, המעסיקים פחות מפחדים לפטר נשים בהריון כי המדינה תומכת בהם: "החוק שמגן על גברים מפני פיטורים במילואים הוא יותר מבוסס ויציב"

"לפני 50 שנה נשים סבלו פחות מכך שהיו בהריון וככל שהזמן עובר הן סובלות יותר. מ-2010 יש עלייה הולכת וגוברת של מתן פיטורים של משרד הכלכלה, יותר ויותר נשים זוכות לגושפנקא של המדינה להיות מפוטרות בהריון". כך אומרת חוקרת במרכז האקדמי פרס, ד"ר נירית תושב אייכנר. צפו בראיון 

 

צילום: אלי סגל ואורי דוידוביץ

צילום: אלי סגל ואורי דוידוביץ

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אייכנר מספרת: "הנתונים שאנחנו יודעים לעומת מה שמצאתי בפועל הם שונים: אנו יודעים ש-1,500 נשים בממוצע בשנה מאבדות את מקום עבודתן בגלל הריון. אך בפועל המספר גדול יותר, יותר מפי 2. המעסיקים פחות מפחדים כי הם רואים שהמדינה הולכת איתן ולא עם הנשים. החוק שמגן על גברים מפני פיטורים במילואים הוא יותר מבוסס ויציב. רק מעט מאוד נשים יכולות גם לאפשר לעצמן את ההגנה המשפטית, לשבת בוועדה מול משרד הכלכלה ולהיות מיוצגת זו נחלת המיעוט".

 

היא מוסיפה: "אמהות גם יוצרת חומה מפני קידום, כי ברגע שאישה יוצאת לחופשת לידה מתחילה חרושת השמועות איך היא תחזור? האם היא תהיה כאן או עם התינוק? יש גם צנזורה עצמית של האמהות שמונעות מעצמן את הקידום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים