"צוק איתן נתן לנו שקט ומאפשר פריחה". ראשי הרשויות מסכמים
במלאות שנתיים למבצע ששיבש לחלוטין את חייהם של תושבי עוטף עזה, נפגשו ראשי הרשויות בדרום: "זה היה מבצע שובר שוויון, מהלך שנותן לנו שקט כבר שנתיים, יש פריחה כלכלית וצמיחה דמוגרפית". מנגד הם מזהירים: "אם תימשך מדיניות עצירת הסיוע לעזה, נראה הידרדרות תוך זמן קצר"
אופטימיות זהירה: שנתיים אחרי מבצע צוק איתן שהבעיר את המדינה כולה ואת הדרום בפרט, נפגשו אתמול (ד') ראשי הרשויות בדרום ובעוטף עזה כדי לאשר את תוכניות התיירות לנגב המערבי - בזמן שהם עוקבים בדריכות אחרי ההתפתחויות ברצועת עזה.
בזמן שחמאס מתכנן אולי את המערכה הבאה מול ישראל, ביישובי עוטף עזה והדרום מתפללים שהשקט היחסי יישמר ועסוקים בתיירים ובמטיילים שיבואו. שנתיים אחרי צוק איתן, המבצע ששיבש לחלוטין את שגרת החיים, לאנשי ההנהגה המקומית יש הרבה מאוד זיכרונות ומסקנות, וגם לא מעט ביקורת על הפקת הלקחים, אבל הם משדרים חוסן ואומרים: "דבר לא ישבור אותנו".
מפגש ראשי הרשויות נערך ביוזמת עמית לבקוב, מנכ"ל עמותת "שקמה הבשור" לקידום התיירות בנגב המערבי. ראש המועצה האזורית מרחבים, שי חג'ג', נזכר במהלך המפגש: "במבצע צוק איתן ניהלנו שגרה למרות הטילים, וזה החוסן שלנו. ברור לכולנו שמעבר לגדר ישנו אויב מר שרוצה ברעתנו, אבל אנחנו סומכים על צה"ל שיידע לעשות את הפעולות הנדרשות ולמגר את איום הטילים והמנהרות. לצערי לכולם ברור שהסבב הבא יגיע מתישהו. השאלה הגדולה היא מתי".
ראש מועצת אשכול, גדי ירקוני, שהפך לאחד מסמלי מבצע צוק איתן כאשר איבד את שתי רגליו מפגיעת מרגמה בקיבוץ נירים ביום האחרון של המבצע, אמר: "צוק איתן הייתה מערכה קשה מאוד, אבל אחריה אנחנו רואים פריחה מדהימה בעוטף עזה. זה היה מבצע שובר שוויון, ובשורה התחתונה זה היה מהלך שנותן לנו שקט כבר שנתיים, ואת התוצאות רואים יום-יום. משפחות באות לגור בעוטף עזה, יש פריחה כלכלית וצמיחה דמוגרפית. הכי חשוב מבחינתנו זה שהמדינה תמשיך לסייע בתנופה קדימה".
ראש מועצת שער הנגב, אלון שוסטר, אמר כי "צוק איתן הוכיח לנו שאנחנו מסוגלים לעמוד בפני אתגרים קשים. יחד עם זאת המבצע הוכיח שאין לנו דרך לעשות זאת לבד ללא סיוע המדינה. המדינה היא ערסל ההגנה שלנו. רק כך תוצאות המלחמה יכולות להישמר. אם תימשך מדיניות עצירת הסיוע לעזה כפי שקורה עכשיו לצערי, אז אנחנו נראה הידרדרות בתוך זמן קצר שתוביל להסלמה. אם המדיניות תשתנה, נמשיך ליהנות משקט ומשגשוג".
ראשת מועצת בני שמעון, סיגל מורן, סיפרה כי "צוק איתן תפס אותנו מוכנים, מתורגלים וערוכים. יחד עם זאת למדנו שיעור חדש ולא פשוט בכלל כיוון שיש הבדל בין מבצע שנמשך שבוע לבין מבצע שנמשך 50 יום. לצערי הרב, כפי הנראה, המבצע הבא קרוב מאוד, ואנחנו נידרש לאותם כוחות שהפגנו לפני שנתיים. בינתיים אנו נהנים משקט שעוזר לנו להתפתח ולשגשג".
גם ראש מועצת חוף אשקלון, יאיר פרג'ון, מאמין שהעימות הבא יגיע, והשאלה היחידה היא מתי. "כנראה לא צפוי לנו שלום ב-600 השנים הקרובות. לכן כל תקופה של שקט זה דבר מבורך", אומר פרג'ון. "יש לנו שנתיים שקטות, וכפי הנראה ולפי הערכות, המצב החיובי יימשך. מצד שני, אסור לנו לנוח על זרי הדפנה. אנחנו נערכים לכל התרחישים האפשריים כי ברור לנו כהנהגה וברור גם לתושבים שיום יבוא וזה יתפוצץ שוב".