שתף קטע נבחר

"למה לצוף בים המלח? תעשו קאוצ'סרפינג"

כשאנחנו מטיילים בחו"ל אנחנו רגילים לישון במלון או בדירה שכורה. אבל עד כמה אתם מקבלים את החוויה האמיתית מהמקום בלי להרגיש תיירים? אם עדיין לא נחשפתם לקאוצ'סרפינג (Couchsurfing) - הגעתם למקום הנכון. סרטון פארודי על גלישת הספות ובעיקר על ישראל, מנסה לחזק את התופעה בארץ וקורא בדרך מקורית לגולשים מהעולם. צפו

 

זה לא סוד שמדינת ישראל נתפשת בצורה בעייתית בעולם. מבדיקה שערך משרד החוץ ב-2005 עם קבוצת מיקוד, במטרה לזהות את דימוי ישראל בעיני אמריקנים, עלה כי אנשים שלעולם לא היו בישראל תיארו את הבית הישראלי כבית אפור וקודר. לעומת הבית האיטלקי שתואר כחם, מזמין ומלא באוכל טוב.

מכאן החליטו שלוש סטודנטיות, שירי שלום, שירה גורודיסקי וספיר קליינבורט ליטני, להפיק סרטון מיתוג, כחלק מסמינר מיתוג מדינות, בתואר שני בתקשורת וניו מדיה.

"הבית הישראלי נתפס כאפור וקודר" ()
"הבית הישראלי נתפס כאפור וקודר"

מתוך צילומי הסרטון: צוחקים על הסטיגמות הקבועות ()
מתוך צילומי הסרטון: צוחקים על הסטיגמות הקבועות
 
הסרטון הוא פארודיה, גם על המושג Couchsurfing עצמו וגם על סרטוני ההסברה הרגילים שכולנו נתקלנו בהם במשך השנים. "הפרזנו ועשינו סרטון פארודיה "הפוך על הפוך" לתיירים או לקאוצ'סרפרים פוטנציאליים" מסבירה שירי שלום. 

 

"למה שתרצו בכלל לצאת מהבית ולצוף בים המלח? יש לכם בארץ את הספות הכי טובות והכי נוחות, תשבו ותרגישו בבית, אנחנו נביא לכם במבה וביסלי" זאת דוגמא לאחד הרעיונות שהובילו את הסרטון.

 

הסרטון בא להגזים את התפישה המילולית של גלישת ספות. "בחרנו להשתמש בדברים שהרבה פעמים התיירים שומעים ואולי קצת מתעייפים לקרוא על ישראל כמו: ים המלח וירושלים. הרעיון כאן פשוט - בישראל תמצאו אנשים מגניבים, מצחיקים שיודעים לצחוק על עצמם וגם לארח בו זמנית".

"לא להשתמש באלמנטים הקבועים שמפרסמים את ישראל כמו ים המלח" ()
"לא להשתמש באלמנטים הקבועים שמפרסמים את ישראל כמו ים המלח"
 

"חיבור של זה לקהילה גולשי הספות, יצר סרטון אחד של 2 דקות שאנו מקוות שיתרום לתפישה חיובית, קלילה ומהנה על ישראל" מסבירה שלום ומוסיפה כי הוחלט לקחת את זה לשינוי התפישה של "הבית האפור" לבית של צחוק, כיף והומור עצמי, משולב ביחד עם הרעיון המדהים של ה-Couchsurfing.

דוגמא ל"ספה", כלומר בית שבו שהתה שירי שלום בטיול בברזיל ()
דוגמא ל"ספה", כלומר בית שבו שהתה שירי שלום בטיול בברזיל

מדובר על סרטון מיתוג, כשההבדל בין מיתוג והסברה לדברי שלום הוא בכך "שבזמן שהסברה מנגנת על המון אספקטים ורבדים, בה לרוב יעסוק משרד החוץ, במיתוג, ובמקרה זה מיתוג מדינות - קונספט שהתפתח ב-20 השנים האחרונות, מדינות זונחות את ההסברה ומשתמשות במשרדי פרסום".

 

שלוש הסטודנטיות רצו להעביר מסרים בצורה מינימליסטית שמשדרים כיף, צחוק, קלילות ואווירה טובה - בבתים מוארים ומזמינים. "אם נצליח לשנות את התפישה הזאת, זה ייחשב עבורנו כהצלחה".

 

קצת על Couchsurfing

מדובר בקהילה של אנשים שנותנת אמון בעולם ובאנשים זרים. Couchsurfing מתאים למי שמסוגל להקשיב ורוצה להכיר תרבות חדשה, הן כאורח והן כמארח.

אחת המארחות שאירחה את שירי שלום ב"ספה" שלה בברזיל ()
אחת המארחות שאירחה את שירי שלום ב"ספה" שלה בברזיל
 

מדובר ברשת חברתית שמשמשת ככלי למציאת אורח או מארח בחו"ל, שבה אפשר לקרוא על כל אחד תיאור מפורט וכן המלצות או ביקורת ממארחים או אורחים אחרים עבור כל פרופיל.

"בגלישת ספות זה לא סתם לישון בחינם, אתם חלק ממשהו גדול יותר" ()
"בגלישת ספות זה לא סתם לישון בחינם, אתם חלק ממשהו גדול יותר"
  

האירוח הוא אמנם ללא תשלום עבור המארח אבל זה לא סתם "לישון בחינם". אחד ההסברים לכך הוא שמישהו למעשה, פותח עבורכם את הבית ובכך אתם הופכים לחלק ממשהו גדול יותר ומוקירים תודה על כך.

אולי לא תשנו במלון מפנק אבל תחזרו עם חוויה מעצימה בהרבה וחברים חדשים בעולם ()
אולי לא תשנו במלון מפנק אבל תחזרו עם חוויה מעצימה בהרבה וחברים חדשים בעולם
 

בתוך טיול שכזה, תוכלו למצוא ערך מוסף עוצמתי מאוד. "כשאת שולחת בקשה ל"ספה" את מציגה את עצמך, ומבקשת להתארח, כי את רוצה להכיר עוד, אולי כי משהו בפרופיל של המארחת ששלחת לה בקשה, תפס לך את העין ושתיכן אוהבות לשמוע ולרקוד סמבה" מדגימה שלום.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סרטון פארודי על גולשי ספות וישראל, קורא לקאוצ'סרפרים בעולם לבוא לישראל, בדרך מעט שונה
צילום: shutterstock
ישראל זה לא רק ים המלח וירושלים: בואו לעשות כאן קאוצ'סרפינג
צילום: shutterstock
מומלצים