שביעות רצון: ממשלה פרו-ישראלית בבריטניה
בוריס ג'ונסון, האיש שלחם נגד תנועת החרם, חובר לראש ממשלת בריטניה תרזה מיי, שכבר הכריזה בעבר: "תמיד נתמוך בזכותה של ישראל להגן על עצמה"
מינויו של בוריס ג'ונסון לשר החוץ הבריטי נחשב לבשורה של ממש לישראל. ג'ונסון נחשב לאוהד מובהק ובתפקידו כראש העיר לונדון הוביל קו נחרץ נגד תנועת החרם.
בפברואר השנה פעל במהירות להוריד כרזות אנטי-ישראליות שהודבקו ברכבת התחתית לאחר שיו"ר יש עתידיאיר לפיד שלח לו וואטסאפ. בנובמבר אשתקד ביקר בארץ ואפילו הצטלם רוכב על התל-אופן לצד ראש העיר תל אביב רון חולדאי.
באותו ביקור הסתבך עם הפלסטינים לאחר שדיבר נגד החרם על ישראל ואמר שמובילי תנועת החרם הם "חבורת אקדמאים שמאלנים לובשי ז'קט קורדרוי (רמז לראש הלייבור, ג'רמי קורבין) שאין להם כל השפעה והם לא יותר ממיעוט מטופש וקטן יותר. אני לא יכול לחשוב על משהו טיפשי יותר מלומר שצריך להחרים את ישראל, להסיר ממנה השקעות או להטיל עליה סנקציות - במיוחד כשזו הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, שיש בה חברה פלורליסטית ופתוחה. למה להחרים את ישראל?".
בתגובה לדברים הנחרצים ביטלו שורה של ארגונים פלסטינים ברמאללה פגישה מתוכננת עם ג'ונסון. בעת ביקורו בישראל הורה על רכישת טכנולוגיה ישראלית למניעת תאונות דרכים בלונדון. ג'ונסון אמר באחרונה כי תמיד יעמוד לצד ישראל גם לאחר סיום תפקידו כראש העיר של לונדון. מינויו יתקבל ללא ספק בשביעות רצון גדולה בלשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו. זכורה מסיבת העיתונאים המתוחה של נתניהו ושל שר החוץ היוצא פיליפ המונד בנושא הסכם הגרעין האיראני ביולי אשתקד כאשר שניהם התווכחו לעיני המצלמות והחליפו עקיצות.
נתניהו שיגר מכתב ברכה לראש ממשלת בריטניה הנכנסת תרזה מיי. הוא שוחח עם ראש ממשלת בריטניה היוצא דיוויד קמרון והודה לו על עמידתו לצד ישראל, על היחסים הטובים וחיזוק הקשרים בתקופת כהונתו של קמרון.
"תמיד אתמוך בישראל"
מיי נחשבת תומכת ישראל נלהבת, ומתוקף תפקידה כשרת הפנים האחראית גם על ביטחון המולדת היא מכירה היטב את שיתוף הפעולה בין שתי המדינות בנושא הלוחמה בטרור והרדיקליזציה. היא ביקרה בישראל בפעם הראשונה והיחידה ביוני 2014, במהלך המשבר סביב חטיפתם ורציחתם של שלושת הנערים שהובילה להסלמה הביטחונית. באותו ביקור היא נפגשה עם ציפי לבני, גדעון סער ויצחק אהרונוביץ', והביקור הותיר עליה רושם עמוק.
רק לפני שנתיים, במהלך מבצע "צוק איתן", התייצבה תרזה מיי לצד ישראל ואמרה: "אף ממשלה דמוקרטית אינה יכולה לא לעשות דבר מול איום כזה (איום הרקטות) - כל מדינה חייבת לשמר הגנה חזקה ויכולות ביטחון ולהשתמש בהן לפי הצורך. לכן אני - וכל הממשלה הבריטית - תמיד נתמוך בזכותה של ישראל להגן על עצמה", אמרה אז מיי לצד שגריר ישראל בלונדון.
במאי 2015 הייתה מיי אורחת הכבוד באירוע יום העצמאות של תנועת בני עקיבא בלונדון, ואז היא התייחסה בחום רב למדינת ישראל ואמרה שישראל ובריטניה נאבקות בנחישות בטרור. היא הזכירה אפילו את יום הזיכרון שקדם ליום העצמאות, ואמרה שהסכסוך הישראלי-פלסטיני הוא לא רק ויכוח אבסטרקטי אלא עימות אמיתי שבו נהרגים קורבנות חפים מפשע משני הצדדים. "אנו זוכרים את החיילים הישראלים האמיצים ששילמו בחייהם כדי להגן על אזרחי ישראל מאיום קיומי ומטרור חסר הבחנה", אמרה אז. "זו עובדה טרגית שהעם היהודי היה צריך להגן על עצמו מפני ניסיונות חוזרים ונשנים לפגוע בו. לא נתייחס אל ביטחונם של היהודים כמובן מאליו".
מיי זוכה לשבחים בקהילה היהודית בבריטניה, והיא ידועה בה כמי שפעלה רבות כדי להגביר את אמצעי האבטחה על מוסדות הקהילה מול גילויים של אנטישמיות וטרור. בישראל אומרים שהיא צפויה להיות ממשיכת דרכו של קמרון בכל הנוגע ליחסים הקרובים עם ישראל.