שתף קטע נבחר

 

אודליה כרמון: "שחרור לקצב - נכשל לאכיפת החוק"

"א' ממשרד התחבורה" נגד המלצת הרשות לשיקום האסיר לשחרר את הנשיא לשעבר: אודליה כרמון הזהירה בראיון באולפן ynet: "שחרור נשיא שפשע יוביל לאובדן אמון הציבור במערכת. מאז הפרשה אף אחת לא מוכנה להתלונן"

 

 

 

אודליה כרמון: לא לשחרור מוקדם של קצב

אודליה כרמון: לא לשחרור מוקדם של קצב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שחרור מוקדם של משה קצב מהכלא יהווה תעודת עניות למערכת אכיפת החוק. כך הסבירה הבוקר (ה') אודליה כרמון, שעבדה תחת קצב עת כיהן כשר התחבורה, וטענה כי הטריד אותה מינית.

 

כרמון הביעה בראיון באולפן ynet תמיהה לנוכח השינוי הקיצוני בעמדתה של הרשות לשיקום האסיר, שהודיעה כי היא ממליצה לשחרר את הנשיא לשעבר, שהורשע בעבירות אונס, אף שלא הביע חרטה על מעשיו. חוות הדעת החדשה עדיין לא נבנה על ידי הפרקליטות, אך גם עתה היא צפויה להתנגד לשחרורו. ועדת השחרורים שליד השב"ס תתכנס בשבוע הבא לדון בבקשתו לקצר שליש מתקופת מאסרו. אם תיענה לבקשה, קצב צפוי להשתחרר מיידית.

אודליה כרמון (צילום: רמיר זרנגר, "ידיעות אחרונות") (צילום: רמיר זרנגר,
אודליה כרמון(צילום: רמיר זרנגר, "ידיעות אחרונות")
 

היא הדגישה כי הנזק בשחרורו לא נוגע אליה, "לא לאודליה כרמון. אלא לנפגעות הצעירות, לנפגעות תקיפה מינית צעירות שעד היום אנחנו רואים שמקרה אחרי מקרה, פרשייה אחרי פרשייה, אף אחת מהן לא מוכנה ללכת למשטרה ולהתלונן. אני לא יכולה לתת תעודת 'נכשל' גדולה יותר מזו למערכת אכיפת החוק בארץ. אז אתם רוצים עוד יותר לערער את האמון? אם תעשו את זה, הצלחתם". 

 

היא תהתה, "מה ניתן לשקם באסיר בן 71? איך פתאום שינתה ועדת השחרורים את עמדתה בנוגע לשחרור קצב? יש לחצים פוליטיים שהובילו לכך". כרמון הביעה תקווה שלא מדובר בשחרור צפוי. "יש עוד משוכה, הכי חיונית בדרך - וזאת ועדת השחרורים". היא טענה כי "השינוי הקיצוני והפתאומי של ההמלצה של הרשות לשיקום האסיר" מחייבת לשאול "מה המניעים שלהם ומה קרה, מה השתנה שפתאום הם שינו את עמדתם. ומה לעשות, אני מאוד חושדת במניעים שלהם".

משה קצב בחופשתו האחרונה מהכלא (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
משה קצב בחופשתו האחרונה מהכלא(צילום: אבי מועלם)

הפגנה נגד חנינה לקצב, לפני כמה חודשים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הפגנה נגד חנינה לקצב, לפני כמה חודשים(צילום: גיל יוחנן)
 

לדבריה, "יש פה לחץ פוליטי ואני משערת שתהיה תמורה פוליטית. הרי לא קרה דבר, חצי דבר ורבע דבר. עורך הדין של קצב אומר שפתאום הם שינו את עמדתם. הוא גם לא רואה מה ניתן לשקם באסיר בן 71, אז לצורך העניין אני שואלת מה קרה? התעוררו בבוקר ופתאום הוא בר שיקום? לא. איך אומרים, יש את הלחצים הפוליטיים ויש תמורות פוליטיות".

 

היא ציינה כי הרשות לשיקום האסיר פועלת כבר שנתיים בלי מועצה ציבורית שמפקחת עליה, והסבירה כי גם אלמנט החרטה על המעשים אינו חשוב לטעמה. "הסעיף שהכי רלוונטי הוא סעיף 10 א', שעניינו המשמעות הציבורית. והמשמעות הציבורית של שחרור נשיא מדינה שפשע וביצע עבירות חמורות בזמן היותו נשיא מדינת ישראל, האזרח מספר אחת, יש לכך השלכות של אובדן אמון הציבור במערכת המשפט ואכיפת החוק. זה לא 'אם הוא מסוגל לעשות פיפי או לא'.  אלא כמה זה משפיע ציבורית על המאבק הזה. המאבק נכון להיום נכשל ונמצא במצב גרוע יותר, אני מדברת על המאבק בעבריינות מין".

 

לשאלה בדבר מי שיגרוף רווח משחרורו של קצב מהכלא, השיבה כרמון: "הוא תורם לגורמים פוליטיים שמעוניינים בשחרורו. מתחיל פה קמפיין מאוד מתוזמר. בסביבתו יש לו מה שנקרא את שאריות מחנהו, יש כוחות פוליטיים לקושש, יש כל מיני אינטרסים ציבוריים".

 

לדבריה, בין קצב לבין אסיר מן השורה יש הבדל תהומי. "לא לכל אחד באים לתאו, לא לכל אחד אמורה להיות חצי שנה בין דיון אחד לשני, פה יש לנו מרווח של שלושה חודשים, כשעמדתם הייתה נחרצת בפעם האחרונה. ולעצם העניין, הנזק הציבורי פה הוא אדיר וגם הנזק בכך שהם מעולם-מעולם לא הכירו בהכרעת הדין". היא התריעה כי אם ישוחרר, "כל החונטה שלו תצא בראיונות, 'הוא צדיק, הוא צדיק, הוא זכאי'. זה בדיוק הנזק הציבורי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רמיר זרנגר, "ידיעות אחרונות"
אודליה כרמון
צילום: רמיר זרנגר, "ידיעות אחרונות"
מומלצים