יש עשן בלי אש. הכירו את הדריפטינג של בגדד
הם מתכנסים במגרש החנייה, מעשנים נרגילה, מדברים על הא ועל דא ואז מקבלים אישור להתחיל בתחרות. בתקופה שבה בגדד מוכה בפיגועי טרור וכאוס פוליטי, מרוצי הדריפט - שבהם מנווטים הנהגים את מכוניותיהם תוך כדי החלקתם - פופולרים מאוד בקרב הצעירים: "מחכים כל השבוע ליום שישי"
מצאו מפלט מהטרור: כשרואים בדרך כלל עשן מיתמר מעל בגדד, מזדרזים לקבוע שמדובר בעוד פיגוע התאבדות של "המדינה האיסלאמית" (דאעש), בייחוד לאחר הפיגוע הקשה לפני כמה שבועות בשכונת אל-כראדה שגבה את חייהם של 300 בני אדם. אלא שבניגוד למה שחושבים, לא כל עשן שנצפה בבירת עיראק קשור לטרור ובמקרים רבים – בעיקר בימי שישי – מדובר בעשן האגזוזים של מכוניות הספורט שמשתתפות בתחרות הדריפטינג, אותו ענף ספורט מוטורי שבו מקבלים נקודות על שליטה ברכב בזמן החלקתו על הכביש.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
חגיגת הדריפטינג, כפי שתוארה בכתבה של הערוץ הגרמני "דויטשה ולה", מתחילה כשצעירים עיראקים מתקבצים עם רכביהם בחניית הקמפוס של אוניברסיטת בגדד, מעשנים נרגילה, משוחחים על נושאים שונים ואז מקבלים את האות להתחיל בתחרות הדריפטינג.
מאות בני אדם מגיעים לצפות בתחרות ולעודד את הנהגים שיוצרים ענני עשן מההחלקה על הכביש. מארגני התחרות מספרים שמספר המשתתפים והצופים רק הולך ועולה באירועים מסוג זה. "זו הדרך של האנשים לבטא את עצמם וליהנות", סיפר תאיר פדאווי, אחד מארגני התחרות, בכתבה לערוץ הגרמני.
"אין לנו כל כך הרבה דרכים ליהנות בעיראק"
"בעיראק אין כל כך הרבה דרכים ליהנות אז אנחנו נהנים מהדריפטינג", סיפר עלי בן ה-30, אחד הצופים בתחרות.
אחד מכוכבי הענף בעיראק בשנים האחרונות הוא חארת' דוליימי, מקומי בן 25, שעוסק בדריפטינג בצורה חצי מקצוענית, ובמקביל מנהל עסק לחלקי חילוף של מכוניות. "כל השבוע אנחנו מחכים לשישי כדי שנוכל לשכוח ממה שקורה במהלך השבוע - בין שמדובר בפיגועים ובין שבהרג", מספר הנהג השאפתן שאת הכסף שהוא מרוויח מהפרסים בתחרויות ומהספונסרים (בסביבות אלף דולר) הוא משקיע כדי לשדרג את ה-BMW השחורה והמתיישנת שלו. לדבריו, יש מי שחושבים שמדובר בתופעה שבה "ילדים שורפים צמיגים", אבל מרגע שעלו לרשת סרטוני וידאו שתיעדו את התחרויות השונות אז אנשים רבים הבינו שמדובר בספורט לכל דבר.
בחודש מאי פרסם אתר החדשות העיראקי "רודאו" גם כתבה בנושא, שבה דובר על כך שלא ממש מדובר בענף בטוח בלשון המעטה, אבל שהבטיחות לא ממש עומדת בסדר העדיפויות בעיר שבה מכונית תופת יכולה להתפוצץ בכל רגע. "אנחנו עדיין בחיים", אמר בצחוק אחד מהצעירים שצוטט בכתבה. אחמד פארוק, בן 26 ומי שנחשב לאחד המארגנים, הוסיף: "זו המציאות שלנו".
סצינת הדריפטינג דומיננטית מאוד בבגדד לעומת אזורים אחרים במדינה הערבית. גם בכורדיסטן זוכה הענף לפופולריות רבה. "אני מעודד את הנהגים ללכת ולהתחרות בערים אחרות. אנחנו רוצים שזה יהיה משהו לאומי", הוסיף מארגן התחרות פארוק.
על רקע המחאה הגדולה בעיראק נגד השלטונות על המצב הכלכלי הקשה והשחיתות הציבורית, אמר הנהג דוליימי כי "לנו יש את הדרך שלנו להפגין". בכלל, הוא אמר, הוא מעדיף לשכוח את בעיות היוםיום עם כמה סיבובים ברכב הספורט ליד הקמפוס.