שתף קטע נבחר

מצטננים במערה ובחוף הים: הצעות לטיול קיץ

חודשי הקיץ החמים מהווים זמן מצוין למסלול טיול למשפחות במערות הקרירות שבשמורת הטבע נחל תנינים ובשמורת הטבע נחל מערות. תמצאו כאן מפעל מים ייחודי, שחזור של סכר וטחנות קמח ואתר מורשת עולמי. כשמגיעים לגן הלאומי אכזיב אפשר לשלב ביקור במערות תת-מימיות ובילוי בחוף הים

בשיתוף מנהרות הכרמל

 

רוצים לטייל באזור צפון הארץ? בכל שבוע נציג בפניכם מסלולים מיוחדים שמתאימים במיוחד לעונת הקיץ החמה. הנה המסלול הרביעי - משמורת הטבע נחל תנינים ושמורת הטבע נחל המערות לרחצה בגן הלאומי אכזיב. קדימה - צאו לדרך.

 

שמורת הטבע נחל תנינים - תעודת זהות

קהל היעד: משפחות

דרגת קושי: קל

זמן מסלול: שעה וחצי עד שעתיים

ציוד נדרש: כובע, מי שתיה

הגעה: מכביש 4 פניה לבית חנניה וג'סר א זרקא

שעות מומלצות: שעות הבוקר

מידע נוסף: אפשרות להליכה באמה הרטובה יש צורך בנעלי הליכה במים

שמורת הטבע נחל תנינים (צילום: ארכיון רשות הטבע והגנים) (צילום: ארכיון רשות הטבע והגנים)
שמורת הטבע נחל תנינים(צילום: ארכיון רשות הטבע והגנים)

 

שמורת הטבע נחל המערות - תעודת זהות

קהל היעד: משפחות

דרגת קושי: קל

זמן מסלול: שעה

ציוד נדרש: כובע מי שתיה

הגעה: מכביש 4 בין הישובים גבע כרמל לעין כרמל

שעות מומלצות: כל היום

מידע נוסף: ביקור במערות כולל סרט במערה על האדם הקדמון

שמורת הטבע נחל מערות (צילום: ארכיון רשות הטבע והגנים) (צילום: ארכיון רשות הטבע והגנים)
שמורת הטבע נחל מערות(צילום: ארכיון רשות הטבע והגנים)

 

הגן הלאומי אכזיב - תעודת זהות

קהל היעד: משפחות

דרגת קושי: קל

זמן מסלול: שעה עד שעתיים

ציוד נדרש: נעלי הליכה למים, כובע, מי שתיה, בגד ים, בגדים להחלפה

הגעה: מכביש 4 כ-5 ק"מ מצפון לצמת נהריה. ניתן להגיע גם דרך כביש 22 מכיוון מנהרות הכרמל

שעות מומלצות: כל היום

מידע נוסף: במקום חניון לילה וחוף רחצה מוכרז

הגן הלאומי אכזיב (צילום: דורון ניסים) (צילום: דורון ניסים)
הגן הלאומי אכזיב(צילום: דורון ניסים)

 

המסלול

נתחיל בהיכרות ראשונית עם שמורת הטבע נחל תנינים, שבה יש מסלול רטוב במיוחד לקיץ. בנחל תנינים תמצאו מפעל מים ייחודי ששימש להזרמת מים לעיר הגדולה קיסריה. באמה התחתונה מוזרמים מים ואפשר ללכת בה ולשכשך רגליים בחודשי הקיץ המהבילים.

 

בשמורה אפשר גם לראות שחזור של סכר מרשים ושרידי טחנות קמח שפעלו בתקופה הביזנטית והעות'מאנית בכוחו של גלגל כפות אנכי - תופעה שאינה ידועה במקומות אחרים בישראל.

 

מכאן נמשיך לשמורת הטבע נחל המערות - שמורת טבע שהיא אתר מורשת עולמי. במסלול 3 מערות שנמצאו בהן שרידים של האדם הקדמון. במערת הנחל הארוכה מוצג סרט, והמסלול מאפשר להתוודע אל חייהם של הקדמונים במערות, וכן ישנה הזדמנות להתוודע אל החי והצומח בכרמל, ובמיוחד לצמחיית המצוקים.

 

במסלול המערות אפשר לראות גם שונית אלמוגים מאובנת - תופעה המאפיינת את הגיאולוגיה של מערב הכרמל. חובבי הטיולים מוזמנים בקיץ החם אל המערות הקרירות הללו. וכדי להמשיך ולהצטנן, ממשיכים דרך מנהרות הכרמל אל הגן הלאומי אכזיב, לרחצה נהדרת בלגונות הקסומות - מדובר בנסיעה של כ-40 דקות.

 

מגיעים לגן הלאומי אכזיב: רק חמישה קילומטרים של חוף מפרידים בין רכס הסולם - הקצה הצפוני של החוף הישראלי - לבין תל אכזיב. ברצועת החוף הצרה, שרוחבה אינו עולה על 200 מטרים, ובקטע הים שממערב לחוף, מקובצים מגוון נופים, ערכי טבע ואתרי מורשת בשיעור שאין דומה לו.

 

יש כאן נקרות, מערות תת-מימיות ורכסי כורכר, שבהם גדלים צמחי חוף נדירים; גם את שרידי תל אכזיב תוכלו למצוא כאן. המקורות ההיסטוריים והארכיאולוגיים מצביעים על ישובים מהתקופה הכנענית, הישראלית, הפרסית, ההלניסטית, הרומית והצלבנית. לא מעט עמים עברה הרצועה הצרה הזו בדרכם אל הדרך המובטחת.

 

כיום ישנם כאן חופי רחצה ולצדם אתר הנצחה - זכר לעוז רוחם של מי שלחמו על הקמת מדינת ישראל. מוזמנים להגיע אל המרחב הכחול והמרשים לסיור שבין ים ליבשה, ללגונות הקסומות לרחצה וחוף חולי.

 

ויש גם פעילות בחוף אכזיב - ובקיץ אין כמו בילוי בחוף הים, בחול החם, בין גלי הים ועל רקע השקיעות המדהימות. אבל הים הוא גם בית לבעלי חיים וצמחים, והם גרים בו בכל ימות השנה. מוזמנים להכיר את תושבי הקבע של הים והחוף, לשמוע מה מסכן אותם ואיך כל אחד יכול לעזור להם.

 

באתר גם לאומי אכזיב יהיו סיורים ללא תשלום (בשעות 10:30, 12:00 ו-13:30) ופינת יצירה לילדים. מתי: ימי שבת 13.8, 20.8. ללא תשלום נוסף על דמי הכניסה לאתר.

 

שימו לב: ניתן גם לבחור רק אחד מתוך המסלולים המוצעים לעיל, או ליהנות משניהם - לשיקולכם.

 

הכתבה מוגשת בשיתוף מנהרות הכרמל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון רשות הטבע והגנים
שמורת הטבע נחל מערות
צילום: ארכיון רשות הטבע והגנים
מומלצים