שתף קטע נבחר

נאים מאוד: מתכונים לבשר של קיץ

אין כמו בשר נא וקריר בתוך הקיץ המהביל שבחוץ: השף ירון קסטנבוים מקלל את החום הנורא ומגיש 3 מתכונים למנות קייציות עם בשר נא

אינעל העולם איזה חום. שיא הקיץ, שוק הכרמל בוער, צריך לחסוך באנרגיה וכל מילה מיותרת.

הכנתי הפעם 3 מנות קייציות של נתחי בשר, קלות להכנה, כולן מנתחים לא יקרים, אך שווים גם שווים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

ובקיצור, קפצו לאטליז האהוד עליכם, קנו קצת ירקות, תעשו השלמות בחנות אסייתית, ויש לכם פינוק ליל קיץ לאהובים עליכם, כמאמר הפתגם: All you need is love and a little cash.

 

צפו בשף ירון קסטנבוים מכין סטייק טרטר:

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

טרטר וויסבראטן

המצרכים (ל-4 סועדים):

320-400 גר' נתח וויסבראטן, קצוץ לקוביות קטנטנות

4 כפות שמן זית

2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי

קמצוץ מלח גס ופלפל שחור גרוס

1-2 חלמונים לפי הטעם

4 כפיות סויה ימאסה (סודיום מופחת)

2 כפיות שמן שומשום

חופן ״שערות״ בצל ירוק מושרה במי קרח

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. שמים את הוויסבראטן הקצוץ בקערת ערבוב.
  2. מוסיפים חצי מכמות שמן הזית והלימון.
  3. מוסיפים מלח ופלפל שחור.
  4. טועמים ומאזנים תיבול.
  5. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.
  6. יוצקים באופן שווה על 4 צלחות הגשה: סויה, יתרת המיץ לימון ושמן השומשום. אחר כך מניחים את הטרטר מעל. מסדרים את חלמון הביצה, מעל את שערות הבצל הירוק, ומגישים.

 

פרוסות נאות של שייטל עם עגבניות קיץ וצ'ילי

חומרים (ל-4 סועדים):

400 גר׳ נתח שייטל, פרוס לפרוסות דקיקות ומסודר על 4 צלחות הגשה

3 עגבניות בשלות, קלופות, קצוצות לקוביות קטנות

1 פלפל צ׳ילי תאילנדי קצוץ דק

1 שן שום

1 כפית סוכר דקלים

3-4 כפות ליים סחוט טרי

2 כפות רוטב דגים תאילנדי (נאם פלא)

חופן עלי נענע

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מכתש (עדיף מאבן) שמים שן שום ומועכים בעזרת העלי.
  2. מוסיפים סוכר דקלים, פלפל חריף ומועכים היטב.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
  4. טועמים, מאזנים תיבול, יוצקים מעל פרוסות נתחי השייטל, ומגישים.

 

קרפצ'יו מנתח כף

קרפצ'יו בתפישה שלי זה נתח בשר כמו שייטל או כף (תחסכו מעצמכם את הפילה, זה נתח יקר ועם פחות טעמים), פרוס דק, שלא הוקפא לפני, דפוק בין ניירות פרגמנט ומתובל בעדינות. כל המוסיף גורע.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

המצרכים (ל-4 סועדים):

300 גר' נתח כף, פרוס דק ודפוק בין נירות פרגמנט לקרפצ'יו

8 כפות שמן זית

4 כפיות חומץ שרי (חרז)

מלח גס ופלפל שחור גרוס

חופן עלי ארגולה

 

אופן ההכנה: 

  1. מסדרים את הבשר על צלחת הגשה.
  2. מתבלים בשאר החומרים ומגישים לצד עלי ארגולה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בשר נא, ירון קסטנבוים מכין קיץ
צילום: ירון ברנר
מומלצים