שתף קטע נבחר
 

וול סטריט: פוקימון הזניק את מניית נינטנדו, דאו עלה לשיא

נעילה מעורבת בוול סטריט, S&P ונאסד"ק נחלשו. באירופה נרשמו ירידות במרבית הבורסות לאחר הפיגוע הרצחני בצרפת; הנפט התחזק השבוע ב-1.2% והוא מתקרב ל-46 דולר לחבית; הזהב נחלש השבוע ב-2.3% ושבר רצף של שישה שבועות של עלייה

23:00 - המסחר בבורסות ניו יורק ננעל הערב במגמה מעורבת, אחרי נעילה שלילית באירופה. מדד דאו ג'ונס עלה בכ-0.1% לשיא, והמשיך את המגמה החיובית של הימים האחרונים, S&P 500 ונאסד"ק ירדו כל אחד ב-0.1%. מניית וולס פרגו ירדה ב-2.5% אחרי הדוחות.

 

21:45 החוזים העתידיים על הנפט נקבעו קרוב ל-46 דולר לחבית היום (שישי) בבורסת הסחורות של ניו יורק, אחרי שעלה ב-1.2% בשבוע המסחר האחרון, על רקע נתונים מעודדים מסין. היום התחזק הנוזל השחור ב-0.6% ומחיר חבית נקבע על 45.95 דולר.

 

21:00 - החוזים העתידיים על הזהב נסגרו בירידה היום (שישי) ובכך שברו רצף של שישה שבועות של עליות. מחיר הזהב למסירה באוגוסט ירד היום ב-0.4% ל-1,327.40 דולר לאונקיה ובסיכום שבועי איבדה מערכה המתכת הנוצצת 2.3%.

 

20:30 - לפי נתונים מבייקר היוג'ס שמתפרסמים היום, מספר בארות הנפט הפעילות בארה"ב עלה זה השבוע השישי בשבעת השבועות האחרונים. בשבוע האחרון נרשמה עלייה של 6 בארות למספר כולל של 357 היום (שישי). בסך הכול עלה מספר הבארות ב-7 והוא מסתכם כעת ב-447. בתוך כך, החוזים על הנפט למסירה בחודש אוגוסט נסחרים כעת בבורסת הסחורות של ניו יורק בעלייה של 0.2% למחיר חבית של 45.85 דולר.

 

18:50 - המסחר בבורסות המובילות באירופה ננעל ברובו בירידות הערב (ו'), כשברקע מתקפת הטרור הרצחנית בניס, אמש, שבה נהרגו 84 בני אדם. מדד יורו סטוקס 600 איבד 0.2% מערכו, ומחק עלייה של 0.8% מיום חמישי. הובילו את הירידות במדד - מניית מפעילת המלונות הצרפתית אק'ור, ומניית חברת התעופה איזיג'ט שאיבדו 3.5% ו-2.7% בהתאמה. מניית חברת השעונים השוויצרית סווטץ' התרסקה ב-9.5% על רקע צפי לצניחה חדה של עד 60% ברווחים. מניות נוספות שנחלשו במסחר באירופה היום על רקע אירועי הזוועה אמש בניס הן מניית תומאס קוק שצנחה ב-4.2% ומניית בריטיש איירווייז שנחלשה ב-0.9%. מדד קאק הצרפתי נחלש ב-0.3% בבורסת פריז, מדד פוטסי הבריטי עלה בניגוד למגמה הכללית ב-0.2% ומדד דאקס הגרמני בבורסת פרנקפורט ננעל ביציבות.

 

17:20 - סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן צנח בחדות בחודש יולי, כשהאמריקנים העשירים הושפעו מהחלטת העם הבריטי לעזוב את האיחוד האירופי. המדד שמפרסמת אוניברסיטת מישיגן מדי חודש צנח בחודש שעבר לרמה של 89.5 נקודות מרמה של 93.5 ביוני. כלכלנים שנסקרו על ידי מרקט ווטץ' צפו ירידה מזערית יותר, לרמה של 92.5 נקודות. עם זאת, לפי הכלכלן ריצ'ארד קורטין, הוצאות הצרכנים צפויות לצמוח בשיעור של 2.7% הן בשנת 2016 והן בשנת 2017.

 

פיגוע בטרור בניס - המסחר באירופה התנהל בירידות

16:30 - המסחר בוול סטריט נפתח בעליות של 0.2% במדדים המובילים, בדרך לשבור שוב שיאים. במקביל, המסחר בבורסות אירופה מתנהל בירידות של 0.4% על רקע פיגוע הטרור הרצחני אמש בניס, צרפת, שבו קיפחו את חייהם 84 בני אדם.

 

15:30 - שורה של נתוני מאקרו התפרסמו בארה"ב: מדד המחירים לצרכן בארה"ב רשם ביוני עלייה של 0.2% - העלייה הרביעית ברציפות ובהתאם לציפיות האנליסטים - כאשר מחירי הדלק, השכירות והטיפול הרפואי ממשיכים לעלות. העלייה בהוצאות התדלוק היו הגורם העיקרי בעליית האינפלציה ביוני, אולם עלויות מפתח כגון דיור ובריאות רשמו גם הן עלייה. מבלי לכלול מזון ואנרגיה - אינפלצית הליבה עלתה גם כן ב-0.2%. במהלך 12 החודשים האחרונים עלה מדד המחירים לצרכן בארה"ב ב-1% בסך הכול.

 

נתון נוסף שהתפרסם הוא נתון המכירות של הקמעונאיות בארה"ב, שעלו ב-0.6% ביוני - לעומת צפי לעלייה של 0.1% עד 0.4% - בעקבות הגאות בהוצאות הצריכה הפרטית בחנויות הציוד לבית ולגינה ובחנויות האינטרנט. כך הודיעה היום ממשלת ארה"ב. כלכלנים שנסקרו בידי מרקט ווטץ' צפו לעלייה של 0.1%. מכירות קמעונאיות חזקות ביוני מוסיפות לראיות להתאוששות של הצמיחה הכלכלית של ארה"ב ברבעון השני שהסתיים זה עתה. המכירות במאי ובאפריל תוקנו כלפי מעלה.

 

מדד אמפייר לייצור באזור ניו יורק התרכך ביולי ואנליסטים אומרים כי ייתכן שזוהי העדות הראשונה להשפעת הברקזיט על כלכלת ארה"ב. מדד אמפייר הכללי לעסקים ירד ב-0.6% ביולי - כמו הירידה שרשם ביוני. כך לדברי הפד של ניו יורק היום. המדד, שבו כל מספר חיובי מעיד על שיפור, היה גרוע יותר מ-6 התחזיות החיוביות של כלכלנים שנסקרו בידי מרקט ווטץ'.

 

15:15 - וולס פרגו, הבנק השלישי בגודלו בארה"ב מבחינת שווי נכסים, דיווח כי הרווח הנקי שלו ירד ברבעון השני ל-5.46 מיליארד דולר לועמת 5.72 מיליארד אשתקד. ההכנסות עמדו על 22 מיליארד דולר - מעט יותר מהצפי של 22.17 מיליארד דולר. מראשית השנה צנחה מניית הבנק ב-10%, ועיקר הירידה מיוחסת לריביות הנמוכות, לברקזיט (אם כי בנק זה חשוף באופן יחסי פחות לבריטניה) לירידה במחירי הנפט, כאשר הוא נחשב לאחד המלווים הגדולים בתחום זה.

 

גם סיטיגרופ נפגע מהריביות הנמוכות, והרווח שלו עמד על 4 מיליארד דולר לעומת 4.65 מיליארד אשתקד. עם זאת, על אף שההכנסות ירדו ב-8% בשנה, הן היכו את התחזיות ועמדו על 17.55 מיליארד דולר לעומת 17.47 מיליארד דולר בתקופה המקבילה בשנה שעברה. מניות הבנק ירדו ב-14% מראשית השנה.

 

במקביל, המסחר בוול סטריט צפוי להיפתח ביציבות, לאחר שמוקדם יותר הצפי היה לירידות

 

14:30 - המגמה השלילית באירופה נמשכת. במקביל אושרה הקריאה הראשונה לאינפלציה בגוש היורו לחודש יוני שעמדה על 0.1%.

 

12:12 - החוזים העתידים על המדדים בוול סטריט מנבאים ירידות קלות עם פתיחת המסחר בניו יורק. זאת, לאור המגמה השלילית בבורסות אירופה לאחר הפיגוע ההמוני בצרפת. המדדים המובילים בניו יורק סיימו אתמול את המסחר בטריטוריה החיובית: דאו ג'ונס עלה ב-0.7% ו-S&P 500 עלה ב-0.5%, כאשר שני המדדים קבעו רמות שיא חדשות. נאסד"ק עלה ב-0.6%.

  

בשעה 15:30 היום יפורסם מדד המחירים לצרכן לחודש יולי. הצפי הוא לעלייה של 0.2%. באותה שעה יפורסם גם נתון המכירות הקמעונאיות, שם הצפי הוא לעלייה של 0.4% בנתון הליבה. כמו כן, בשעה 15:00 יאזינו המשקיעים לנאומו של נגיד הבנק המרכזי הבריטי, מארק קרני.

 

אתמול התייחסו שני בכירי פד לאפשרות של העלאת ריבית בישיבה הקרובה ב-27 ביולי. דניס לוקהרט, נשיא הפד של אטלנטה, אמר כי להערכתו יש להמתין עם העלאת הריבית בארה"ב עד להתבררות התוצאות הכלכליות המלאות של החלטת הברקזיט. רוברט קפלן, נשיא הפד של דלאס, אמר אתמול כי הוא מודאג מכך שסביבת הריבית האפסית יוצרת עיוותים בכלכלה, כאשר לדבריו חלקם יורגשו רק בטווח הארוך. למרות זאת, אמר קפלן כי להערכתו יש להעלות את הריבית בצורה הדרגתית.

 

אתמול החל המסחר במניותיה של אפליקציית השיחות היפנית ליין (Line). ובסיומו של יום המסחר נקבע מחיר המניה על 41.61 דולר למניה, זינוק של 26.7% לעומת מחיר ההנפקה. המניות בניו יורק נמכרו במחיר של 32.84 דולר למניה, ושיקפו לחברה שווי מפלצתי של 7 מיליארד דולר בהנפקה. הגיוס עמד על כ-1.1 מיליארד דולר, והפך את החברה להנפקת הטכנולוגיה הגדולה ביותר של 2016.

 

מייקל פירסון, לשעבר מנכ"ל התרופות וליאנט, פוטר בחודש מרץ מחברת התרופות שנקלעה למשבר והוחלף במנכ"ל פריגו ( 94.80 1.25% )לשעבר, ג'ו פאפא. אתמול נודע כי מאז פיטוריו מימש פירסון נתח משמעותי ממניותיו בחברה, ומכר מאז סוף יוני מניות בהיקף של כ-100 מיליון דולר. פירסון מימש את חלקו במחיר של 20 דולר למניה – מחירי שפל עבור מניית החברה.

 

11:20 - הירידות באירופה התמתנו מעט, ועתה הבורסות המובילות מאבדות עד 0.3%, ומדד Stoxx 600 יורד בשיעור דומה. מניות הקשורות לענף התיירות מושכות את המדדים מטה בעקבות הפיגוע בניס - איזיג'ט יורדת ב-2.7%, אקור - ב-3.2% ותומאס קוק - 1.4%. עם זאת, בריטיש איירוויז עולה ב-0.7%. העליות במניות התקשורת, הפיננסים והתשתיות מגבילות את המגמה השלילית.

 

סיכום באסיה-פסיפיק: אוסטרליה עלתה ב-0.3% (3.8% בסיכום שבועי), קוספי - -0.4% (2.8%), שנגחאי ננעלה ביציבות (2.2% בסיכום שבועי). ניקיי עלה השבוע ב-9.2%. מניית ליין שהונפקה אמש בוול סטריט עלתה ב-32%.

 

10:10 - הפיגוע בצרפת בו נהרגו 84 בני אדם פוגע בסנטימנט המשקיעים, ובורסות אירופה פתחו את יום המסחר בירידות שערים. השפעות הפיגוע מקזזות את הסנטימנט החיובי ששרר עד כה בעקבות ציפיותיהם של המשקיעים כי בנקים מרכזיים ברחבי העולם יפתחו בתוכניות תמריצים, וכן בזכות נתוני המאקרו החיוביים שנרשמו היום בסין. מדד Stoxx 600 יורד ב-0.4%, כאשר מניות הקשורות לתיירות רושמות ירידות שערים. כך למשל, חברת איזיג'ט יורדת ב-0.5% ומניית חברת המלונאות הצרפתית אקור מאבדת 4%.

 

נינטנדו בעליה - בזכות פוקימון גו

09:15 - העליות באסיה התמתנו מעט, כשניקיי ננעל בעלייה של 0.7% לעומת רמה של 1.1% בה נסחר, והאנג סנג עולה ב-0.3% לאחר שכבר הוסיף 0.6%. על אף נתוני המאקרו החיוביים, בורסות סין רושמות ירידות: שנגחאי מאבדת 0.3% ושנזן - 0.5%. נינטנדו עלתה ב-8.4%.

 

07:30 - בורסות אסיה נסחרות היום (ו') בעליות שערים, ורושמות שיא של שמונה חודשים. העליות מתודלקות במגמה החיובית שנרשמה אמש בוול סטריט, ומנתוני הצמיחה בסין, שכלכלתה צמחה ברבעון השני ב-6.7% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, ולעומת צפי לעלייה של 6.6%. גם נתוני הייצור התעשייתי והמכירות הקמעונאיות היכו את התחזיות. מדד MSCI האיזורי עולה ב-0.9% ולקראת עלייה שבועית של 5%.

 

הניקיי ביפן לקראת עלייה שבועית של 9.7% לאחר ניצחון מפלגת השלטון בבחירות הכלליות בראשית השבוע וההערכה כי מדיניות התמריצים של ראש הממשלה שינזו אבה תימשך ואף תתגבר. המדד רושם את השבוע הטוב ביותר שלו מאז דצמבר 2009.

 

אפליקציית הצ'טים היפנית ליין תורמת לעליות, לאחר הנפקתה אתמול בוול סטריט, שהייתה הגדולה ביותר ב-2016, והיא רשמה במסחר עלייה של כ-27%. בבכורה שלה במסחר בטוקיו היא רושמת זינוק של 48%.

 

נינטנדו ממשיכה במגמת העלייה עם 3.5%, והיא לקראת עלייה שבועית של 60% - מומנטום שנרשם עקב הצלחת השקת משחק ה"פוקימון גו".

 

הין היפני, שנחשב להשקעה בטוחה, התחזק עם הדיווחים על מתקפת הטרור בצרפת בה נהרגו מעל 80 בני אדם, ונסחר ברמה של 105.5 ין לדולר, אך בהמשך שב הדולר להתחזק בהשוואה אליו ועלה ב-0.8% ל-106.2 ין לדולר. בסיכום שבועי הדולר התחזק בכ-5% מול המטבע היפני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
וול סטריט בורסה
צילום: shutterstock
מומלצים