לייף־ווטש סוגרת פעילות מו"פ: תפטר עשרות עובדים בארץ
החברה הישראלית־שוויצרית שפיתחה מדבקה לניטור של חולי לב משנה מיקוד וסוגרת את פעילות המחקר והפיתוח ברחובות. מעתה תספק רק שירותי ניטור מרחוק לציוד רפואי קיים
חברת המכשור הרפואי הישראלית־שוויצרית הוותיקה לייף־ווטש (Lifewatch), לשעבר קארד־גארד, סוגרת את כל פעילות המחקר והפיתוח העצמאי שלה בעולם.
לידיעות נוספות בערוץ הקריירה
ההחלטה, שהתפרסמה בדיווח הרבעוני של החברה, תביא לפיטורי כל עובדי הפיתוח של החברה בישראל. החברה מעסיקה כיום כ־600 עובדים בארץ ובעולם. מרכז החברה נמצא בעיר זוג שבשוויץ ובפארק המדע ברחובות.
הפיתוח אותו מתכוונת החברה להפסיק הוא מדבקת ניטור לא פולשנית אשר מוצמדת לגוף החולה ומאפשרת לעקוב אחר מספר רב של תסמינים ושינויים בגופו. על פי הדיווח של החברה, מטרת סגירת מרכזי המחקר והפיתוח היא שינוי במיקוד העיסקי, מחברה המפתחת באופן עצמאי מכשור רפואי, לחברה המספקת ניטור נתונים מרחוק למכשור רפואי קיים לחולי לב.
החברה דיווחה על כוונתה למכור את פעילות המו"פ ולהרחיב את פעילותה לתחומים נוספים של ניטור ופיקוח כמו שבץ מוחי, לחץ דם ושינה.
בעקבות המעבר מאספקת ציוד רפואי, למכירת שירותי ניטור בלבד תפטר החברה את מרבית עובדי הפיתוח שלה ותשתמש בצוות קטן בלבד, אשר יהיה אחראי על איתור טכנולוגיות ניטור חדשניות ורכישתן. החברה תחפש שותפויות חדשות אשר יאפשרו לה לשכפל את המודל העבודה שלה במקומות נוספים בעולם.
לייף־ווטש הוקמה ב־1993 תחת השם קארד־גארד על ידי יעקב גבע ששימש בתפקיד מנכ"ל החברה עד 2014. היא מתמחה בניטור מרחוק של חולי לב ונסחרת בבורסה של שוויץ. היא היתה אחת מגל חברות המכשור הרפואי שהנפיקו בשוויץ לצד חברת שחל ואורידיון שנמכרה לקובידיאן האמריקאית ב־2012.
גבע הודח מתפקידו על ידי החברה השוויצרית שהשתלטה על החברה ומכר כמות גדולה ממניות החברה במהלך 2015. כיום הוא אינו מחזיק בתפקיד ניהולי בחברה.
החברה דיווחה ברבעון האחרון על גידול במכירות ל־28.4 מיליון דולר בהשוואה למכירות של 25 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2015. למרות זאת החברה לא הצליחה ליצור רווחים ורשמה הפסד נקי גבוה מאוד של כ־10 מיליון דולר, כתוצאה מהפרשה כספית בהסדר תביעה.
החברה גם דיווחה על קיטון בתחזיות הרווח העתידי שלה, כתוצאה מהסדרי התביעות נוספות שעמדו בפני החברה וגרמו לה לספוג הפסדים נוספים.
מנהלי חברת לייף־ווטש בישראל סירבו להגיב לדברים.
צילום: Shutterstock
מומלצים