הלילה: צפון קוריאה שיגרה שלושה טילים בליסטיים
ניסוי בליסטי נוסף מצטרף לסדרת הפרובוקציות הביטחוניות מצדו של הרודן הצפון קוריאני קים ג'ונג און. הלילה שוגרו שלושה טילים בליסטיים לים על ידי צבא צפון קוריאה, ועל פי גורמים צבאים בדרום קוריאה השכנה, מדובר בטילים ארוכי טווח המסוגלים להגיע לכל שטחה. הפנטגון הודיע כי ארה"ב תדון בשיגור הטילים מעל במת האו"ם
גוברת המתיחות בין פיונגיאנג למערב: צפון קוריאה שיגרה הלילה (ג') שלושה טילים בליסטיים המסוגלים להגיע לכל שטחה של שכנתה, דרום קוריאה, כך מסרו גורמי צבא דרום קוריאניים, והוסיפו כי הטילים הבליסטיים מסוגלים להגיע לטווח של כ-600 קילומטרים. הפיקוד האסטרטגי במחלקת ההגנה של ארצות הברית אישר כי זיהה שלושה שיגורי טילים, בהם מה שהעריך כטיל אחד לטווח בינוני ועוד שני טילי סקאד. יחד עם זאת, נמסר בהודעת הפנטגון, ניסוי הטילים אינו מהווה איום על אמריקה הצפונית, והשיגור יעלה לדיון בבמת האו"ם.
השיגורים נעשו לעבר ימה המזרחי של צפון קוריאה, ממחוז הואנגז'ו בצפון-מערב המדינה. מדובר בצעד נוסף בסדרת ניסויים שנערכו בחודשים האחרונים על ידי צבאו של השליט קים ג'ונג און; לפני כחודש דווח כי צפון קוריאה קיימה שני ניסויים תוך שעתיים, כששיגרה לכיוון הים שני טילים בליסטיים לטווח בינוני. גורמים בדרום קוריאה ובפנטגון מסרו כי להערכתם השיגור הראשון כשל, בדומה לארבעת הניסיונות שנעשו מאז חודש אפריל השנה. ההערכות הן שהטילים ששוגרו בניסוי הקודם הם מסוג "מוסודאן".
באפריל האחרון שיגרה צפון קוריאה טיל בליסטי מצוללת. מפרטים שפרסמה דרום קוריאה עולה כי הטיל הבליסטי הגיע למרחק של 30 קילומטרים בלבד, לעומת 300 קילומטרים הנדרשים למיצוי יכולת שיגור טילים שכאלו. סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית מסרה שהניסוי היה מוצלח ושהשליט קים ג'ונג און עקב אחר נקודת השיגור התת-מימית של הטיל.
בשנה שעברה ביצעה צפון קוריאה ניסוי דומה של ירי טיל בליסטי מצוללת והצעד הזה סימן התקדמות במערכות הנשק של הדיקטטורה המאיימת על שכנותיה.
לאחר אותו ניסוי, נראה היה שניסויי השיגור הנוספים לא עלו יפה וצפון קוריאה נאלצה לשדר סרטונים מזויפים שהציגו ניסוי מוצלח לכאורה. כך לדברי מומחים שבחנו את הסרטונים.
שר החוץ הצפון קוריאני רי סו יונג הציע לאמריקנים באפריל האחרון עסקה שלפיה פיונגיאנג תפסיק את ניסויי הגרעין שלה ובתמורה ארצות הברית תשעה את האימונים הצבאיים השנתיים שהיא מקיימת עם דרום קוריאה. לאחרונה דווח כי ארצות הברית הציבה בשטחה של דרום קוריאה מערכת הגנה מפני טילים. צבא צפון קוריאה איים להגיב ב"תגובה מעשית" נגד פרישת המערכת.