שתף קטע נבחר

 

נשיא התאחדות התעשיינים נגד הורים: "לוודא שלא עושים חפלה עם הילד"

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה לקריאה ראשונה את שינוי חישוב דמי מחלת ילד להורים שנעדרים ממקום עבודתם. נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש הזהיר מפני דיווחים שקריים מצד הורים: "אתם נאיבים, בחצי מימי ההצהרה אנשים בכלל לא חולים"

 

ברוש: "לוודא שאין חפלה עם הילד"

ברוש: "לוודא שאין חפלה עם הילד"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"עם כל הכבוד לטופסי הדיווח שההורים מעבירים על כך שבן הזוג לא נעדר במקביל, צריך לוודא שהם לא עושים חפלה עם הילד", כך תקף היום (ג') בזעם נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, במהלך דיון סוער של ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת שבו אושרה לקריאה ראשונה הצעת חוק לשינוי בחישוב דמי מחלת ילד להורים הנעדרים ממקום עבודתם.

 

הוועדה אישרה פה אחד את הצעת החוק של חברי הכנסת רועי פולקמן ורחל עזריה (כולנו) ומרב מיכאלי (המחנה הציוני), שלפיה אם שני ההורים נעדרים לסירוגין מעבודתם בשל מחלת ילד, חישוב דמי המחלה שיוענקו להם ייערך לשניהם במשותף ולא לכל אחד מהם בנפרד.

נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש (צילום: ישראל הדרי) (צילום: ישראל הדרי)
נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש(צילום: ישראל הדרי)

החוק כיום קובע כי הספירה תיערך בנפרד וכך נגרמת פגיעה כלכלית לשני בני הזוג אם שניהם נעדרים מעבודתם לסירוגין, מכיוון ששניהם אינם מקבלים תשלום עבור היום הראשון להיעדרותם מהעבודה, ותשלום חלקי בלבד עבור היום השני והשלישי להיעדרות. הצעת החוק קובעת שמעתה יחושבו ימי ההיעדרות לפי משק בית, כך שרק אחד מבני הזוג לא יקבל תשלום עבור יום ההיעדרות הראשון ותשלום חלקי עבור היומיים הנוספים.

 

ברוש הזהיר בדיון מפני דיווחים שקריים מצד הורים: "אתם נאיבים", אמר למשתתפים בדיון. "לכולם ברור שיש שקרים בנושא הזה. בחצי מימי המחלה שאנשים מצהירים עליהם הם לא חולים באמת".

 

ברוש הוסיף כי "ייצא שבן הזוג עם השכר הגבוה ייעדר יותר כי זה משתלם יותר. צריך להכניס לחוק קנס של אלף שקל או ערך שבוע עבודה אם יתברר שהעובד משקר. על מעסיקים אתם משיתים קנסות במיליונים". למרות דבריו, ברוש תומך רשמית בהצעה.

 

ח"כ פולקמן אמר בדיון כי "הורות שוויונית זה לא מילה גסה. אני רואה איך נטל ההורות כבד יותר על אשתי, ויש צורך לתקן את העיוותים בחקיקה המיושנת המעודדת רק נשים להיעדר כשהילד חולה. המשק לא ייפגע כי יהיה איזון בהיעדרויות של שני בני הזוג".

 

לדברי ח"כ מיכאלי: "אם עובד שיקר, אפשר לפטר אותו. זכותם של עובדים לערוך תחשיבים כלכליים לעצמם. גם כיום העובדים נדרשים לטופסי הצהרה וגם היום הם עלולים לשקר. זה מגונה שאין לכם אמון בעובדים. אתם מנסים להכניס קנסות לעובדים בדלת האחורית. תתחילו לשלם לנשים וגברים אותו דבר ואז נדבר".

 

ח"כ עזריה הוסיפה כי "שני בני הזוג מפרנסים ושניהם צריכים לחלוק בנטל. שוק העבודה מאוד קשוח היום, ועובדים נזהרים לא לשקר. אם כבר, המצב הוא הפוך: לעובדים לא נעים להיעדר מהעבודה והם מרצים את המעסיק". ממלאת מקום יו"ר הוועדה, ח"כ מירב בן ארי (כולנו), הדגישה בדיון כי החוק יחול על כל העובדים והמעסיקים במשק, ללא קשר לגודל העסק ולמספר העובדים בו

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל הדרי
שרגא ברוש
צילום: ישראל הדרי
מומלצים