שתף קטע נבחר

 

פלייה במקום פק"לים: החיילים שרוקדים בלט

בגבול המבוצר ביותר בעולם, בין דרום קוריאה לדיקטטורה של קים ג'ונג און, החיילים שמאסו בכדורגל מוצאים מפלט בשיעורי בלט שבועיים בהדרכת בלרינות

פעם בשבוע קבוצה של חיילים מהאזור המפורז שמחלק את חצי האי הקוריאני מחליפים את נעלי הצבא שלהם בנעלי בלט ונכנסים לכיתת בלט, שבה הם רוקדים כדי להקל את המתח הכרוך בתפקידם – שמירה על הגבול המבוצר ביותר בעולם, בין דרום קוריאה לצפון קוריאה.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

"יש כאן מתח רב כי אנחנו חיים ביחידה בקו החזית, וזה גורם לנו להרגיש לעתים לא בטוחים", אומר קים ג'ו הייוק בן ה-23, חייל סדיר שכמו כל דרום קוריאני צריך להתגייס לשירות חובה בן כמעט שנתיים בצבא. "בעזרת הבלט אני יכול להישאר רגוע, למצוא איזון ולבנות חברויות עם חיילים אחרים". זו כבר השנה השנייה שהוא לומד בלט, והוא מתכנן להמשיך בזה גם אחרי שישתחרר מהצבא.

 

לבושים מכנסיים קצרים וטי-שירטס, חיילים מהדיוויזיה ה-25 של צבא דרום קוריאה מקבלים מדי שבוע שיעור מבלרינה של הבלט הלאומי הקוריאני. השיעורים האלה מועברים במסגרת תוכנית שהושקה בשנה שעברה וכללה כבר העלאה של "אגם הברבורים" של צ'ייקובסקי.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

עבור רוב התלמידים בכיתה שבה ביקרו לאחרונה אנשי סוכנות הידיעות רויטרס היה זה שיעור ראשון. "שירות בצבא כשלעצמו יכול להיות קשה, כך שלא הייתי בטוחה כמה אוכל לעזור כאן", אומרת הבלרינה לי היאנג-ג'ו מהבלט הלאומי הקוריאני, המבקרת בבסיס פעם בשבוע כדי לאמן את החיילים. "אבל החיילים לומדים בלט לאט-לאט. הם צוחקים יותר ומבלים נהדר, וכשאני רואה את זה זה גורם לי לחשוב שהיה

שווה לבוא לכאן".

 

בעוד הרקדנים המתלמדים והשזופים מתאמנים על התנועות לצלילי מוזיקה קלאסית, מחוץ לסטודיו קבוצה אחרת של חיילים משחקת כדורגל. האו טאה-סון לא מתרגש: הוא אומר שבלט מחזק אותך גם הוא. "בלט דורש כוח פיזי גדול מאוד, והוא טוב למדי לחיזוק השרירים, הוא מגביר את הגמישות ומתקן את היציבה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
"מחזק את השרירים לא פחות". סדנת בלט
צילום: רויטרס
מומלצים