עובדת חשודה במעילה, הוועד מעכב פיטוריה
אוניברסיטת בן גוריון עתרה נגד ההסתדרות ומועצת העובדים בדרישה לקיים הליך משמעתי נגד עובדת שחשודה במעילה במאות אלפי שקלים. בבקשה לבית הדין לעבודה נכתב: "מועצת העובדים מונעת את בירור הטענות החמורות נגד העובדת"
אוניברסיטת בן גוריון עתרה נגד ההסתדרות ומועצת העובדים של הסגל המנהלי והטכני באוניברסיטה בדרישה לקיים דיון בוועדת המשמעת נגד עובדת שחשודה במעילה בכספים. בן גוריון הגישה בקשה לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע בדרישה להורות למועצת העובדים למנות נציג מטעמה לעובדת כדי לדון בקובלנה המשמעתית נגדה. נזכיר כי לפני כשנה הגישה האוניברסיטה תלונה למשטרת ישראל בגין מעשיה של העובדת, שעל פי החשד מעלה בכספי האוניברסיטה בהיקף כ-400 אלף שקלים.
כתבות נוספות בערוץ הקריירה
"מועצת העובדים מונעת באופן כוחני וחסר בסיס את בירור הטענות החמורות כנגד העובדת", נכתב בבקשה. "כל זאת בעוד העובדת, בגיבויה של מועצת העובדים, ממשיכה להיות מועסקת באוניברסיטה". את הבקשה הגישה עו"ד נועה בר-שיר ועו"ד דפנה שמואלביץ. "מדובר בהתנהלות חמורה של מועצת העובדים הבוחרת למנוע בכוח הזרוע את קיום מנגנוני הבירור הקבועים בהסכמים הקיבוציים שהיא עצמה חתומה עליהם. היא פורשת מטריית הגנה על עובדת שפגעה קשות באמון, הסבה לאוניברסיטה נזק כספי כבד ופגעה בשמה הטוב, התנהלות אשר השלכותיה הציבוריות והמוסריות קשות ביותר".
האוניברסיטה הגישה את הבקשה הדחופה לאחר שקיבלה רשות מפרקליטות מחוז דרום, שכן נגד העובדת התנהלה חקירה של יחידת ההונאה דרום. בקרוב צפוי להיות מוגש נגדה כתב אישום. העובדת כיהנה כראש לשכת המזכיר האקדמי, והייתה אחראית על קבלת בקשות למלגות ואישורם. על פי החשד, העובדת נהגה לאשר לסטודנטים מלגות כפולות, ולאחר מכן לבקש מהם להחזיר את הכספים במזומן. מדובר ב-110 מקרים בהם קיבלה מהסטודנטים כספים.
נציין כי המקרה נחשף לאחר שסטודנטית פנתה לאחד מחברי הסגל והתלוננה כי בשל טעות בלשכת המזכיר האקדמי הועברה לה מלגה כפולה והיא נדרשת להחזיר כסף במזומן. הסטודנטית התרעמה על הדרישה להשיב סכום כסף גדול במזומן וחוסר נכונותה של העובדת לסגת מדרישתה לגבי אופן ההחזר. הסיפור עורר את חשדם של אנשי ההנהלה והאוניבסיטה פתחה בבדיקה.
במקביל, העובדת הורחקה מעבודתה לזמן מה. למרות החקירה, חזרה, כאמור, העובדת לעבוד באוניברסיטה, בתפקיד אחר. האוניברסיטה פנתה ליועץ המשפטי לממשלה וקיבלה את אישורו לפתיחה דין משמעתי, במקביל להליך הפלילי. לטענת האוניברסיטה, יו"ר מועצת העובדים אבנר מזרחי הודיע כי "לא יהיה הליך משמעתי" נגד העובדת. במכתב טען כי ביה"ד לעבודה החזיר את העובדת לעבודתה, וכי מצבה הנפשי קשה מאוד.
מיו"ר הוועד אבנר מזרחי נמסר: "אנו עובדים על פי הסכמים חתומים בינינו לבין ההנהלה. קיים הסכם משנות ה- 90 הדן בסוגיה, ואומר שיש להפסיק כל הליך משמעתי פנימי כאשר יש חשד לפלילי, במידה והעובד ביקש וכך היה. למרות זאת התייעצתי עם מספר יועצים משפטיים שחיזקו דעתנו בנושא".