שתף קטע נבחר

נתניהו וכחלון: מס ההכנסה ומס החברות יירדו

רה"מ ושר האוצר סיכמו: מס החברות יירד ל-23% - נמוך באופן היסטורי, בתקווה שהצמיחה תפצה על אבדן ההכנסות. עוד סוכם: מדרגות המס לשכבות הנמוכות יופחתו ואילו לשכבות הבינוניות והגבוהות יישמרו או יעלו

ראש הממשלה נתניהו ושר האוצר כחלון סיכמו הערב (ג') על הפחתה נוספת במס החברות בשיעור של 2% על פני השנתיים הקרובות - לשיעור של 23%.

 

כחלון: נבצע הפחתות מסים במיליארדי שקלים

במקום רפורמות שכרוכות במאבקים: כחלון מוריד מסים

לקראת הפחתת מסים? כך זה ישפיע עלינו
 

מס החברות עומד כיום על 25%, אחרי שבשנה שעברה הופחת בשיעור של 1.5%. ב-2017 יעמוד שיעור המס על 24% וב-2018 על 23%. הפחתה זו תביא את מס החברות לשיעור נמוך באופן היסטורי. אובדן ההכנסות בשלב זה מוערך ב-1.6 מיליארד שקל, והצעד יבוצע למרות שלפי אומדני האוצר הנוכחיים לא יוותרו עודפי תקציב עד סוף השנה.

 

מטרת הפחתת מס החברות היא לעודד את פעילות החברות בתקווה שזו תשפר את הצמיחה המדשדשת. אמנם השבוע הכפילה הלמ"ס את אומדן הצמיחה לרבעון הראשון של השנה מאומדן ראשוני של 0.8% לאומדן של 1.7% אך עדיין מדובר בשיעורי צמיחה נמוכים מאד במונחים שנתיים, שמבטאים למעשה צמיחה אפסית לנפש.

 

עוד סיכמו השניים על ריווח חלק ממדרגות מס ההכנסה, מה שמהווה בפועל הפחתת מס. כך, השכר הנתון הנמצא היום במדרגת מס אחת יירד למדרגת מס נמוכה יותר.

 

על פי הסיכום, מאחר ותחזית ההכנסות עודכנה באופן שמרני יותר מכפי שקיווה כחלון, מס ההכנסה יופחת ברמה כזו שתקטין את הכנסות המדינה במיליארד שקל. על פי התוכנית יופחתו מדרגות המס לשכבות הנמוכות ואילו לשכבות הבינוניות והגבוהות יישמרו או יעלו מדרגות המס כך שהפגיעה בהכנסות ממסים לא תעלה על מיליארד שקל.

 

מדרגת המס המקסימלית תרד מ-48% ל47% בכדי ליצור הלימות עם מס החברות המופחת, כדי לא למשוך בעלי שכר גבוה להקים חברות ארנק שיאפשרו להם לשלם פחות מס (שכן אם מס חברות בתוספת מס דיבידנד שעומד על 25-30% יהיו נמוכים יותר ממס ההכנסה השולי, כל בעלי ההון יברחו לאפשרות זו). אולם כדי לקזז את ההפחתה יעלו באוצר את מס הייסף המוטל על הכנסות הגבוהות מ-800 אלף שקל בשנה משיעור של 2% לשיעור של 3%.

 

ברקע, משרדי הממשלה מקדמים כעת גם הפחתת מסים על קניין רוחני שיפותח בארץ מתוך מטרה למשוך חברות בינלאומיות. על פי הצעת החוק שנחשפה ב"כלכליסט" , חברות ענק יידרשו לשלם 6% מס על ההכנסות במקום שיעורים של 9%-16% כפי שמעניק היום החוק לעידוד השקעות הון וכן 4% על דיבידנדים. חברות קטנות יותר (עם הכנסות שקטנות מ-10 מיליארד שקל) ישלמו 12% מס הכנסה ו-4% מס על הדיבידנד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
נתניהו וכחלון
צילום: עמית שאבי
מומלצים