שתף קטע נבחר

 

ברקת: "לא אגיע למצעד הגאווה. זו פגיעה בציבור הדתי"

שנה אחרי רצח שירה בנקי, לראש העיר ירושלים אין כוונה לצעוד מחר לצד קהילת הלהט"ב. "זכותם לצעוד, אבל הם צריכים לדעת שזה פוגע באחרים", אומר ברקת בראיון ל"ידיעות אחרונות". ובזמן שרבנים מכנים הומואים "סוטים", הוא טוען: "ההלכה לא משתנה - המצעד יפגע ברגשות הדתיים"

קטע מהראיון עם ברקת

קטע מהראיון עם ברקת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

זה היה אחד הרגעים הקשים והעצובים בתולדות המאבק של קהילת הלהט"ב בישראל. לפני שנה, ב-30 ביולי 2015, שלף ישי שליסל סכין במצעד הגאווה בירושלים ורצח את שירה בנקי בת ה־16. מחר (יום ה') ישוב המצעד לרחובות הבירה - אבל ראש העיר ניר ברקת, כך מתברר, לא יהיה שם, לצד האלפים שיצעדו בגאווה ויזכרו. "לא אצעד, כי אני לא רוצה להיות שותף לפגיעה בציבור החרדי ובציבור הדתי־לאומי", אומר ראש העיר בראיון ל"ידיעות אחרונות".

 

הרב הראשי של ראשון לציון: "אני יכול לרפא הומואים, הם חולים"

 

"הקהילה ההומו-לסבית מקבלת שירותים בעיר ירושלים לשביעות רצונה. בוודאי שזכותם לצעוד. עיריית ירושלים, אני והמשטרה נעשה כל מה שאנחנו יכולים בשביל לאפשר להם לממש את זכותם, אבל הם צריכים לדעת שזה פוגע באחרים. סובלנות זה לא רק לתת לאנשים לצעוד, זה גם לחפש את הדרך להשיג את מבוקשך מבלי לפגוע בדעות של אחרים או רגשות של אחרים. בירושלים יש אוכלוסייה גדולה שמאוד קשה לה עם המצעד".

 

ברקת רץ ומתראיין. במצעד הוא לא יצעד (צילום: אוהד צויגנברג  ) (צילום: אוהד צויגנברג  )
ברקת רץ ומתראיין. במצעד הוא לא יצעד(צילום: אוהד צויגנברג )
אולי דווקא עכשיו, אחרי מה שקרה בשנה שעברה, ראש העירי יבוא ויאמר: אני עומד בראש המצעד הזה, כי אני אתמוך בכל אוכלוסייה מוחלשת בעיר שלי?

 

"אל תיתפס למצעד".

 

מצעד זה סמל.

 

"זה סמל שיש בו מורכבות חיובית ושלילית. לכן כראש עיר אני תומך בחיובי שבמסר שלו, ובזכות של החברים לצעוד".

 

אבל יש גם חשיבות סמלית בזה שראש עירייה יגיע ויתמוך.

 

"אז אתה בא בעצם ומבקש ממני להיות שותף לפגיעה בציבור החרדי והדתי-לאומי. ואני אומר לא, אני לא רוצה לפגוע בציבור הזה. כראש עיר אני מייצג את כולם, ולכן אני לימינם של ראשי הקהילה בזכויות שלהם ואעשה הכול כדי לאפשר להם לממש אותן".

 

"לא רוצה לפגוע בציבור החרדי והדתי". ברקת (צילום: אוהד צויגנברג  ) (צילום: אוהד צויגנברג  )
"לא רוצה לפגוע בציבור החרדי והדתי". ברקת(צילום: אוהד צויגנברג )
 

המצעד הירושלמי, להבדיל מאחיו התל-אביבי, נחשב לסולידי יחסית, וכולל בעיקר צעדה של בני נוער ומבוגרים עם דגלים וקריאות לסובלנות ולשוויון. עם זאת, ברקת מסביר כי בתור ראש העיר הוא אחראי למנוע פגיעה ברגשות הציבור — וזה כולל גם את המצעד. "יש מושג בדת היהודית שנקרא פרהסיה", הוא אומר. "פרהסיה אומר שאם פלוני נתקל בלי שהוא תכנן במשהו שהוא בפרהסיה, למשל עירום או דברים אחרים, זה דבר שפוגע ברגשות הציבור. צריך להתחשב בקהילה ההומו־לסבית, כמו שהקהילה ההומו־לסבית צריכה להתחשב בציבור החרדי והדתי".

 

ברקת מסתייג מנאום ההסתה של הרב יגאל לוינשטיין ומהאמירות החריפות של רבנים נוספים נגד קהילת הלהט"ב. "אני חושב שהאמירות האלה מיותרות, הן לא טובות", הוא אומר. "זו סתם פגיעה באוכלוסייה מאוד רחבה".

 

לא מעטים, גם בירושלים, יגידו דברים דומים.

 

"אתה צריך להבין שההלכה לא משתנה. ההלכה היא הלכה, וההלכה אומרת דברים מסוימים, וחלק מהרבנים מפרשנים את ההלכה. במדינה דמוקרטית בשנת 2016 צריך להתייחס לזכויות של אוכלוסיות שונות בעם ישראל, ובוודאי הקהילה ההומו־לסבית, ולעמוד על זה. פלורליזם בירושלים הולך לכל הכיוונים. תיכנס רגע לראש של בחור חרדי שבקי בהלכה ברמה גבוהה, והוא מבין שהתופעה הזו פסולה, זה החינוך שהוא מקבל. זה החינוך שהוא קיבל אלפיים שנה. תתחשב בחינוך שהוא קיבל כפי שאתה דורש מהם להתחשב בקהילה ההומו-לסבית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
ניר ברקת
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים