שתף קטע נבחר

 

נדחה מועד ההכרעה בנוגע לשחרור משה קצב

ועדת השחרורים שדנה בעתירת הנשיא שאנס נגד ההחלטה לא להעניק לו שחרור מוקדם החליטה לדחות את ההכרעה לסוף החודש

 

עו"ד רזניק, סנגורו של קצב    (צילום: אסף מגל)

עו"ד רזניק, סנגורו של קצב    (צילום: אסף מגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ועדת השחרורים שליד השב"ס שדנה בבקשתו של נשיא המדינה לשעבר, משה קצב, לשחרור מוקדם החליטה הערב (יום ד') לדחות את ההכרעה ליום ראשון בעוד כעשרה ימים (31 ביולי). הדיון התקיים בעקבות עתירה שהגיש הנשיא שאנס נגד החלטת הוועדה באפריל האחרון, ולאחר שבית המשפט המחוזי בלוד הורה לה לבחון תוכנית שיקום חדשה של הרשות לשיקום האסיר. 

 

עו"ד ציון אמיר אמר הערב: "אני מברך על כך שהתקיים דיון מעמיק. הוועדה, ברגישות ובסבלנות, הקשיבה לדברים ולטענות וכל מה שאוכל לומר שאנו מצפים בדריכות ובתקווה גדולה שב-31 ביולי קצב יהיה איש חופשי". פרקליטיו של קצב, עורכי הדין ציון אמיר, שני אילוז ויהושע רזניק, הגיעו בבוקר לדיון בכלא מעשיהו. "נקווה לטוב", אמר רק עו"ד אמיר. עו"ד רזניק אמר בכניסה לכלא כי "בפני הוועדה מונחות חוות דעת מקצועיות, בהן חוות הדעת של הרשות לשיקום האסיר, ואין סיבה שהוועדה לא תקבל את אותה חוות הדעת ותורה על שחרורו המוקדם".

 

עו"ד ציון אמיר מגיע לדיון (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
עו"ד ציון אמיר מגיע לדיון(צילום: שאול גולן)

פרקליטיו של קצב, לפני ההגעה לדיון בכלא מעשיהו (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
פרקליטיו של קצב, לפני ההגעה לדיון בכלא מעשיהו(צילום: שאול גולן)

עו"ד רזניק טען כי "הפרקליטות מתנגדת לשחרורו של קצב מכיוון שלדעתה אין לשחרר אדם שלא הודה, דבר שאינו נכון ובעבר שוחררו גם אנשים שלא הודו שחרור מוקדם". הוא הביע אופטימיות ואמר כי אם הוועדה לא תקבל את הבקשה לשחרור מוקדם, הם יעתרו לבית המשפט לעניינים מנהליים בלוד, שלדבריו יורה על שחרורו. 

 

קצב מרצה שבע שנות מאסר בגין הרשעתו באונס, ואם בקשתו לשחרור מוקדם תידחה ייתכן שיחודש הליך החנינה. התוכנית שהוכנה לקצב על ידי הרשות לשיקום האסיר כוללת לימודים תורניים וטיפול קבוצתי. היא הוגשה לוועדה אף שקצב לא עבר שיקום במהלך מאסרו, לא הודה במעשיו ולא הביע חרטה בפני קורבנותיו.

משה קצב  (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
משה קצב (צילום: אבי מועלם)

הפרקליטות מתנגדת לשחרור בטענה שקיצור העונש לא מהווה זכות של כל אסיר, אלא רק של מי שהוכיח כי הוא ראוי לו. בפרקליטות טוענים שלא יוכלו להסכים לשחרורו משום שהוא עבריין מין שלא עבר טיפול בכלא, טרם הביע חרטה על מעשיו ולקח אחריות, ובנוסף קיים נושא אמון הציבור שהוועדה פירטה לגביו כשיקול חשוב בפעם הקודמת.

 

הקריטריונים לקבלת שחרור מוקדם הם בדרך כלל התנהגות טובה במאסר, היעדר מידעים פליליים על כוונות האסיר לבצע עבירות מחוץ לכלא, אי-התנגדות המשטרה, הודאה והבעת חרטה, והשתתפות בתוכנית שיקום במהלך המאסר.


פורסם לראשונה 20/07/2016 11:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
משה קצב בחופשה מהכלא
צילום: אבי מועלם
מומלצים