בתפריט: קציצות בשר היישר מהאסלה
אינדונזיה היא בין המדינות המובילות בעולם בשיעור האנשים שעושים את צרכיהם בחוץ. בית קפה-שירותים חדש מנסה לחנך אותם להשתמש בשירותים ועל הדרך מאכיל אותם מאסלות: "בהתחלה נגעלתי, אבל בסוף אכלתי"
יש אנשים שנכנסים לשירותים כדי לעשות את הצרכים שלהם, אבל באינדונזיה משתמשים בשירותים לצרכים אחרים - קולינריים: בעיר סמרנג שבאי ג'אווה הקימו בית קפה שבו מוזמנים הסועדים לשבת על מושבי שירותים, והמנות מוגשות להם מתוך אסלות. יש אנשים שימצאו את הדבר דוחה, אבל האינדונזים דווקא אוהבים את הקונספט ונוהרים למקום החדש, שנקרא "קפה ג'מבאן".
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
אחת המנות שמוגשות בבית הקפה-שירותים האינדונזי היא קציצות הבשר המקומיות "באסקו" לצד קוקטייל בצבע אדום. אנשים שמתקשים לעכל את המקום החדש או את מנות האוכל יכולים להשתמש בשקיות ההקאה שתלויות בכניסה למקום.
האינדונזים לא המציאו את הקונספט, שקיים גם ברוסיה ובטייוואן, אבל לבית הקפה שלהם יש מטרה מיוחדת - לחנך את התושבים בנושא תברואה ולעודד אותם להשתמש יותר ויותר בשירותים במקום לעשות את הצרכים ברחוב.
"הקמפיין לא יתפוס בלי גימיק"
"בהתחלה נגעלתי, אבל בסופו של דבר אכלתי מהאוכל מתוך סקרנות", אמר מוקודאס בן ה-27, שפקד את בית הקפה-שירותים. "אני חושב שהרעיון מעניין מאוד משום שאם אתה מנסה לעשות קמפיין בלי גימיק כמו זה, אז המידע לא יתפוס", הוא אמר.
אניסה דאה בת ה-15 גם ביקרה בבית הקפה-שירותים באי ג'אווה. בתחילה היא מצאה את האסלות שמהן מוגש האוכל "דוחות", אבל בעל המקום הצליח לשכנע אותה שהאוכל נקי והיגייני.
"קפה ג'מבאן" (באינדונזית: ג'מבאן - שירותים) נפתח בחודש אפריל וזוכה להצלחה כה גדולה עד שכל מי שרוצה לבקר בו צריך להזמין מקום מראש.
הבעלים של המקום, בודי לאקסונו, מומחה לבריאות הציבור שעבד בעבר עבור הממשלה המקומית, מנהל שיחות עם הלקוחות ומראה להם סרטוני וידאו ומבקש מהם לעודד אנשים להשתמש בשירותים ייעודיים עבור צורכי הגוף שלהם.
מיליוני אינדונזים חיים מתחת לקו העוני, ושיעור האנשים בה שעושים את צרכיהם בחוץ ולא בשירותים גבוה במיוחד והפך אותה לבין המובילות בעולם - נתון שהיא לא ממש מתגאה בו, שגם אחראי להפצת מחלות. "בית הקפה הזה הוא תזכורת שלאנשים רבים באינדונזיה עדיין אין שירותים", אמר לאקסונו בן ה-52. הוא הוסיף שהוא מודע לביקורת שמוטחת נגד האופן שבו הוא מבקש לחנך את האינדונזים בנוגע לתנאי תברואה והיגיינה: "מבקרים רבים טוענים שבית הקפה איננו הולם ונוגד את החוק האיסלאמי".