כך תכינו את המנה של השנה: עראייס
בדברי הימים של הקולינריה הישראלית, שנת 2016 לבטח תיזכר כשנת העראייס - אותה פיתה ממולאת בבשר טחון ומשוחה בשומן - ארז קומרובסקי מבקר את השף יהונתן בורוביץ, בשיפודיה הקטנה בשוק הכרמל בתל אביב, ולומד להכין שתי גירסאות של המאכל האהוב
עראייס טלה
מצרכים (ל-4 מנות):
4 פיתות חצויות
מעט שומן בקר או שמן זית לצלייה
למילוי -
280 גרם בשר בקר טחון עם 40 גרם שומן טלה (בקשו מהקצב החביב עליכם ערובת קבב טלה- לא מתובלת)
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצלים לבנים, קלופים
2 כפיות מלח דק
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
- קוצצים או טוחנים את הבצל והפטרוזיליה.
- מוסיפים אותם למסת הבשר הטחון, מתבלים במלח ופלפל ולשים ליצירת מסה הומוגנית.
- יוצרים 8 כדורים שווים בגודלם וממלאים איתם את חצאי הפיתות.
- מהדקים את הפיתות, שפה אל שפה, מברישים בשמן זית או שומן בקר, וצולים על מנגל פחמים מכל הכיוונים במשך 4 דקות.
עראייס צמחוני
המצרכים (ל-4 מנות):3 חצילים קלויים על אש גלויה, ללא קליפה, מסוננים
4 כוסות עדשים שחורות מבושלות ומסוננות
1 בצל לבן קצוץ
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח דק
4 פיתות חצויות
אופן ההכנה:
- קוצצים את בשר החציל הקלוי ומערבבים עם העדשים, הבצל, שמן הזית והמלח.
- מערבבים היטב.
- חוצים את הפיתו.
- יוצרים 8 כדורים שווים בגודלם וממלאים איתם את חצאי הפיתות.
-
מהדקים את הפיתות, שפה אל שפה, מברישים בשמן זית, וצולים על מנגל פחמים מכל הכיוונים במשך 4 דקות.
סלט עגבניות וטחינה
המצרכים (ל-4 מנות):
6 עגבניות בשלות אדומות, חתוכות לקוביות
1 בצל לבן קצוץ
1/2 צרור נענע קצוץ
3 פלפלים ירוקים חריפים, פרוסים דק
4 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
קורט מלח אטלנטי
קורט פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
- מתבלים בשמן זית ומיץ לימון, ומגישים עם טחינה מאיכות טובה.