כשהגוף שחוק: 2 שיטות לטיפול וחיזוק לריסטרט מיידי
לא צריך להיות ספורטאי כדי להרגיש את שחיקת הגוף. "במהלך החיים אנחנו אוגרים קשיים שבאים לידי ביטוי בגוף", מסביר ד"ר רפאל פרטר, כירופרקט מומחה ומציג שתי שיטות לטיפול וחיזוק ותרגיל נשימות שאפשר לעשות בבית
בשיתוף "מגדלי הים התיכון"
לא רק אצל ספורטאים אולימפיים. בקרב אנשים רבים, ככל שהשנים נוקפות והגיל נעשה מבוגר יותר, מתחיל לצוץ קושי וכאב שלא היו קודם לכן. תחושות כי הגוף נחלש והתעוררות של קשיים פיזים בפעילויות יומיומיות הופכים לשיגרה כואבת. "אנחנו כבר לא מתפקדים כמו פעם", אומרים רבים או במילים אחרות, הגוף נשחק. אז מה אפשר לעשות?
עוד במדור 60 פלוס:
כוכבת אינסטגרם בת 88 שמסרבת להתבגר
רעבים? 13 נשנושי קיץ בריאים במיוחד
הליכה נורדית: השיטה ששורפת יותר קלוריות
מה הוא גוף שחוק?
"במהלך החיים אנו חווים ואוגרים קשיים ומשברים המייצרים "פקקי תנועה" ועיוותים תוך גופניים". אומר ד"ר רפאל פרטר, כירופרקט מומחה והמנהל הקליני של מרכז רפאל לרפואה משלימה ומוסיף "הגוף מנסה לתקן ולרפא את אותן בעיות על ידי התחדשות של תאים וכך עשויות להיווצר דלקות".
"אולם נזק רב מדי, במשך זמן ארוך, מייצר כאבים ומחלות. גוף שחוק זה גוף שמנסה ללא הצלחה במשך פרק זמן ארוך, להתמודד עם נזקים רקמתיים ומערכתיים מתוך שאיפה לריפוי והתחדשות. הפועל היוצא מכך הוא גוף "מקולקל" ומותש. עם הזמן הנזק מצטבר, הכאב הכרוני מתגבר, הבעיה מתעצמת ואף עלולה להוביל לקריסת המערכות".
טיפול מותאם אחרי אבחון בשיטת "חילוץ עצמות"
ד"ר פרטר מציע כמובן לטפל בשחיקת הגוף אולם קודם לכן חשוב במיוחד האבחון מתוך ההבנה שאפשר לטפל בכל גיל. "הרעיון של השיטה הוא שכוח החיים וכוח הריפוי, שווים אצל כל יצור חי בכל גיל, ולכן האפשרות לתת מענה לגוף רלוונטית בכל שלב בחיים". מסביר ד"ר פרטר. "אם אנו מבינים כי במהלך היום אנו חווים ואוגרים משברים המייצרים "פקקי תנועה" ועיוותים גופניים, כל שצריך לעשות זה להתיר את "הקשרים" ולהחזיר לגוף את היכולת להתחדש ולהבריא".
שיטת "חילוץ העצמות" של ד"ר פרטר היא לא שיטת טיפול, כי אם גישה לאבחון והבנה. "חשוב להבין ראשית מה עוצר את היכולת הטבעית של הגוף להבריא באופן עצמאי", הוא מסביר, "אחרי שנבין איפה המעצורים, נעזור לגוף לשחרר אותם ולהבריא".
"המטופל מגיע למרכז כשהוא לא יודע איזה טיפול בדיוק הוא יעבור, בכל זמן נתון נמצאים מספר מטפלים בשיטות שונות, כגון שיאצו, כוסות רוח כמו שראינו לאחרונה על גופו של מייקל פלפס, רפלקסולוגיה ודיקור שבה מטופל בימים אלה מוקי שגיא שלנו, לפי הפרסומים שלו. חשוב לזכור כי המטופל מקבל טיפול בהתאם למה שמצריך חיזוק ותיקון באותה נקודת חיים".
טיפול וואטסו במים: לריפוי גוף שחוק
"וואטסו הוא טיפול זהב לגיל הזהב". אומרת בחיוך הדסי כהן, הידרותרפיסטית ומעסה שיקומית ב-ZEUS SPA בראשון לציון. "וואטסו במים ( Water Shiatsu) הינו טיפול רך שעוטף את נפש וגוף האדם. הטיפול מבוסס על זן שיאצו שמשמעותו טיפול במתיחות ולחיצות עדינות על נקודות הנקראות מרידאנים בגוף המטופל, כך שהמטרה היא לפתוח את החסימות ולתעל את האנרגיה לנקודת הריפוי של המטופל".
כהן מסבירה למה דווקא בגיל מבוגר, "בגיל מבוגר רבים סובלים ממגוון של בעיות פיזיולוגיות ומחלות כמו סכרת, אי ספיקת לב, מחלות ריאה, כאבי מפרקים, בעיות שלד, בעיות נוירולוגיות, קשיים ובעיות במערכת העכול ובדרכי השתן. כאשר לבעיות אלה מצטרפות פעמים רבות המצוקות הנפשיות הנובעות מפרישה לגמלאות, שינויים במקום המגורים, תחושות של בדידות, חרדות ודכאון.
"מעבר לסגולות הבריאותיות של הוואטסו, הטיפול מעניק חום, שלווה, המטופל פאסיבי ונסחף, תחושת הגנה כמו ב"רחם" וציפה רגשית. הנשימות בטיפול עמוקות, יש ירידה בפעילות שרירי השלד, מערכת החיסון מתחזקת, ירידה בכאבים בגוף, הרגשת רוגע וביטחון".
איך מתבצע טיפול וואטסו?
הטיפול בשיטת "וואטסו" מתבצע בתוך מים חמים בטמפרטורה קבועה 34-35 מעלות צלזיוס אשר מעניקים אפקט טיפולי גדול יותר. "המים החמים מרפים את השרירים ותומכים בעמוד השדרה", מסבירה כהן. "הטיפול מומלץ במיוחד לטיפול בגוף שחוק בקרב מבוגרים מכיוון שהוא מאפשר תנועה במים שלא ניתן לבצע ביבשה, המים תומכים בעמוד השדרה, המשקל מופחת מהחוליות, משתחררת אנרגיה ומתחיל ריפוי פיזי, רגשי ורוחני"."הכניסה לתוך המים החמים מרפה את הגוף ומסירה את עול היום יום, את החומות, הדאגות, המחשבות ומכאובי הגוף והנפש. אין צורך לדעת לשחות או בשום ידע כזה או אחר, המטופל נתמך על ידי המטפל ומצופי וואטסו מיוחדים. המים תומכים ב-95% ממשקל האדם, נוצרת זרימה חופשית ומעין ריקוד מטפל-מטופל במים. התנועה במים יוצרת גירוי למערכת הווסטיבולרית המרפה את הגוף והנפש, טונוס השרירים יורד ומתאפשרת הגדלת טווח תנועה".
תרגיל נשימות ביתי: לתחזוק הגוף
לצד הטיפולים ממליץ ד"ר פרטר על תרגול נשימה פשוט המתבצע בבית, בכל יום במשך כ-10 דקות ומסייע להבראת כאבי הגוף:
מצאו זמן שקט, לבוש נוח ובחרו תנוחה שנוחה לכם (בשכיבה או ישיבה).
הכניסו שלוש שאיפות קצרות והוציאו ארבע נשיפות ארוכות. שימו לבף לנשימה יש שלושה חלקים: כניסה, יציאה, מנוחה.
בצעו תרגיל של נשימה מודעת, התרכזו בכל חלק בתרגיל הנשימה.
תזונה ופעילות גופנית: להשלמת הטיפול
"חשוב לדעת כי לתזונה יש חלק חשוב בבריאות הגוף", מסכם ד"ר פרטר ומנחה "אכלו מעט וכמה ארוחות ביום, הקפידו לא ללכת לישון עם בטן מלאה. כך גם השפעתה של הפעילות הגופנית. הקפידו על פעילות מדי יום, או אפילו פעמיים ביום, הקפידו לעשות פעילות ספורטיבית ולו המינורית ביותר".
רוצים להבין איך נושמים נכון ולמה זה כל כך חשוב? צפו: