שתף קטע נבחר

תוכנית חדשה: תלמידי תל אביב יאכלו בריא יותר

עיריית תל אביב החלה בתוכנית חדשה לשינוי הרגלי התזונה בבתי ספר ובגנים שאמורה לצאת לפועל באופן חלקי כבר בשנת הלימודים הקרובה. כצעד מקדים נוסה התפריט החדש במחנות הצופים, והילדים אכלו סלטים, קוסקוס מלא וגרגרי חומוס

 

 

עיריית תל אביב-יפו החלה בשבועות האחרונים בתוכנית חדשה לשינוי הרגלי התזונה במערכת החינוך בעיר. התוכנית, המבוססת על 'אמנת מילאנו', אמורה להיכנס לגנים ולבתי הספר כבר בשנת הלימודים הקרובה. כצעד מקדים נוסה התפריט החדש במחנות הצופים והוא הוכתר בהצלחה: "את הפסטלים החלפנו בבולונז צמחי".

 

בשנה שעברה חתמה עיריית תל אביב-יפו על 'אמנת מילאנו', לקידום מזון בריא עם עוד כ-150 ערים ברחבי העולם, ובשנה הקרובה אמורים להרגיש תושבי העיר את השינוי. מדובר במיזם בינלאומי שמטרתו לשפר את איכות המזון, ובכך לשפר את איכות החיים של התושבים.

 

בשלב הראשון התכנית תשולב בגני הילדים ובהדרגה תכנס לכל מוסדות החינוך בעיר. לפני פתיחת שנת הלימודים וכדי ללמוד ולהפיק לקחים ראשונים, החליטו בעירייה להכניס תפריט חדש למחנה הקיץ של תנועת הצופים, כדי להפיק לקחים וללמוד.

 

סלט טחינה במקום פסטלים

"תכנית המזון הבריא העירונית היא בשורה של ממש לתושבי העיר", הסבירה מהרטה ברוך-רון, סגנית ראש עיריית תל אביב-יפו ומחזיקת תיק הרווחה והשירותים החברתיים. "יש לי ילדה שבדיוק חזרה ממחנה של הצופים, וקבלתי כל בוקר דיווח מה היא אכלה. היא סיפרה לי שאכלה סלט טחינה ומטבלי גבינה וקוקוס מלא, דברים שלא היו רגילים לאכול פעם בצופים".

 

ברוך-רון ציינה, כי מחקר שנעשה בעירייה לאחרונה גילה כי בדרום העיר ובמזרחה יש שיעורי השמנה גבוהים ב-40 אחוזים בקרב ילדים מכתה א' ועד ז'. "לאנשים עשירים יש מודעות גבוהה יותר לאוכל בריא ואפשרות לרכוש אוכל איכותי יותר. בדרך הזאת אנחנו ננגיש אוכל בריא לכל השכבות בעיר, והמהלך יתחיל במערכת החינוך". רכזת התוכנית, רות שטסל, אמרה כי בזכות התוכנית נמענו חניכי הצופים מלאכול ג'אנק פוד.

 

"כולם היו מרוצים מהשינוי"

חן ברזילי-פרג'ון, מרכזת הנהגת צופי תל אביב, אמרה כי מהפכת התזונה שהחלה בצופי העיר חלחלה לכל 80 אלף חניכי התנועה. "התפריט שלנו עד לא מזמן כלל פסטלים, בישול בשמן עמוק, קציצות לטקס ומלא שוקולד", ספרה ברזילי-פרג'ון.

 

"החלטנו ללכת על שינוי התזונה ובחנו את זה במחנות קיץ עם איכות מזון יותר טוב. בהתחלה הייתה התנגדות של ההורים מבשלים שרגילים לתפריט מאוד מסוים, אבל בסוף כולם היו מרוצים מהשינוי כי זה התהליך הנכון. פתאום במחנה התחילו לבשל אורז, עדשים וקטניות ולהוריד שמן בצורה משמעותית, זה היה מוזר בהתחלה אבל זה עובד".

 

התפריט החדש במחנות כלל לארוחת בוקר מטבלי גבינה, ביצים, ירקות וטחינה. ארוחת הצהריים כללה פלאפל, סלט כרוב, מג'דרה, קוסקוס מלא, גרגירי חומוס ושקשוקה וארוחת הערב כללה בולונז צמחי, מרקים ושניצל צמחי.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מיזם בינלאומי שמטרתו לשפר את איכות המזון
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים