פעוטה נשכחה ברכב בביתר עילית - ומתה
חנה רינה פלדמן, בת שנה ושלושה חודשים, שהתה ברכב סגור בביתר עילית במשך כשעה וחצי, עד שאביה איתר אותה ופינה אותה לתחנת מד"א. משם הבהילו אותה לבית החולים, אך שם נאלצו לקבוע את מותה
שוב זה קורה: פעוטה בת שנה ושלושה חודשים מתה לאחר שככל הנראה נשכחה ברכב בביתר עילית. לאחר שהייתה כשעה וחצי ברכב סגור איתר אותה אביה. הוא קפץ לכביש ועצר אדם שהגיע עם רכבו והשניים הבהילו אותה לתחנת מד"א, שם נעשו פעולות החייאה. הפרמדיקים פינו אותה לבית החולים שערי צדק בירושלים, אך הרופאים נאלצו לקבוע את מותה. שמה של הפעוטה הוא חנה רינה פלדמן והלוויתה תתקיים בצהריים בהר המנוחות בירושלים.
פרמדיק מד"א אבי ציינוירט סיפר: "הגיע אלינו לתחנת מד"א רכב ובו תינוקת מחוסרת הכרה ללא נשימה וללא דופק. היא הייתה חמה מאוד למגע ועם סימני מכת חום".
שלשום ננעל במכונית ברהט ילד בן ארבע. הוא הובהל במצב קשה לבית חולים סורוקה בבאר שבע. חקירה ראשונית של המשטרה העלתה כי הוריו הגיעו לבקר את בני משפחתם, הילד יצא לשחק בחוץ וננעל ברכב. בבית החולים הוא הורדם והונשם ביחידה לטיפול נמרץ ילדים.
לפני כן נפטרה בערד באר הורוביץ, תינוקת כבת 9 חודשים מסוסיא, לאחר שנשכחה ברכב בחום כבד. סבתה הסיעה בבוקר את בתה לעבודה, ואחר כך הייתה אמורה להסיע את הנכדה התינוקת למעון, אך שכחה אותה במכונית. בצהריים, כשהגיעה לאסוף את בתה, אותרה התינוקת ללא רוח חיים.
מנתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים עולה כי בין השנים 2016-2008 אירעו 400 מקרים של השארת ילדים ברכב, שהם היו מעורבים 449 ילדים. 22 מהמקרים הללו הסתיימו במות הילד. בקיץ הנוכחי מתו ארבעה ילדים שנשכחו במכוניות.
מרבית המקרים היו במעורבות רכב פרטי (85%), אולם תועדו גם מקרי השארת ילדים או הילכדותם ברכבי הסעות (כ-10%), באוטובוס (כ-5%) וברכבת קלה.
אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "שכחת ילד ברכב עלולה לקרות לכל אחד מאיתנו ברגע של עייפות או כאשר אנו עוברים לעשות פעולות באוטומט. רבים ממקרי השכיחה מתרחשים בעת שינוי שיגרה, ולכן בעיקר בתקופות מסוג זה אני קוראת להורים לנקוט אמצעי בטיחות נוספים, למשל לשים ארנק או טלפון ליד התינוק, להתקין אפליקציה או להיות בקשר טלפוני עם בן הזוג ולבדוק היכן הילד".
המלצות ארגון בטרם לבטיחות ילדים להורים:
1. בכל יציאה מהרכב ודאו בטרם נעילה שהוא ריק מנוסעים.
2. לעולם אל תשאירו ילד צעיר ברכב סגור, גם לא לדקה. אתם מתכוונים לדקה, אך אינכם יכולים להבטיח שלא תתעכבו יותר.
3. אמצו התנהגות בטוחה והפכו אותה לשגרה:
בהיותכם ברכב עם הילדים אל תשוחחו בטלפון הסלולרי - הוא מסיח דעת.
שימו תיק, או את חומרי הפגישה והארנק שלכם ליד כיסא הילד.
הפעילו צלצול בטלפון הנייד כתזכורת סביב מועד ההגעה המשוער שלכם.
התקשרו באופן קבוע לבן/ בת הזוג לאחר סיום הורדת הילדים.
4. הקפידו על נעילת הרכב בחניה לשם מניעת כניסת הילדים לרכב ושימוש בו כבמשחק.