לא ייאמן: כך נראית היום האנורקטית ששקלה 18 קילו
ראקל פארוק לקתה באנורקסיה לפני יותר מעשור, מאז הלך מצבה והידרדר עד שהגיעה למשקל של 18 קילוגרמים ובתי החולים סירבו לאשפז אותה. משפחתה וחבריה אספו עבורה תרומות בסך 200 אלף דולר, והיא החלה בתהליך ההחלמה. וזה עבד - כך היא נראית היום
צפו בסיפורה הלא ייאמן של האישה ששקלה 18 ק"ג:
ראקל פארוק ידעה שימיה ספורים: השחקנית בת ה-38 הבינה שהיא מאבדת שליטה על משקלה, שממשיך לצנוח, ושהיא עצמה נמצאת על סף מוות. בתי החולים סירבו לאשפז אותה בטענה כי מצבה כה קשה עד שלא תשרוד אף אשפוז. ואז חל המהפך.
מחלתה הקשה החלה כאשר פארוק, שחקנית במקצועה, רצתה להשיל כמה קילוגרמים ממשקלה. היא החלה בדיאטה והצטרפה לחדר כושר, שם פגשה את בעלה לעתיד, רוד אדמונסון בן ה-41 שעבד שם כמאמן אישי. "היא היתה אישה יפה, פעילה ובריאה", אמר הבעל, "היא היתה פרפקציוניסטית".
קראו עוד על נשים שחלו באנורקסיה:
אנורקטית ביקשה עזרה: הגולשים התגייסו
כשהבנתי שהאוכל שולט בי - ניצחתי את האנורקסיה
נחשפות: כך נראית צעירה שהופכת אנורקסית
אלא שהדיאטה החלה לצאת משליטה ומשקלה של פארוק, שגם הייתה מובטלת באותן שנים, צנח ל-18 קילוגרמים. היא סבלה משלל בעיות רפואיות שנבעו מתת המשקל ובהן בעיות בלב ובכבד, ונאלצה לקבל, מלבד עירויי דם רבים עקב מחסור בכדוריות דם אדומות, לבנות וטסיות דם, גם מזון בעירוי. "אני רוצה לחזור להיות הבחורה שהייתי - חזקה ועצמאית", אמרה אז.
מאבקה של פארוק באנורקסיה הגיע לתודעת הציבור כשהעלתה את הווידאו הראשון שלה ליוטיוב, וביקשה מהצופים לסייע לה להחלים מאנורקסיה קשה באמצעות תרומה. בעלה נאלץ לעזוב את עבודתו וטיפל בה 24 שעות ביממה. מצבה הלך והידרדר עד כדי כך שלא הצליחה לקום בכוחות עצמה.
אף מרפאה לא הסכימה לקבל אותה, בטענה כי מצבה קשה ועמיד לכל טיפול ידוע במחלה. מאות אנשים צעדו בוושינגטון הבירה במטרה לעורר מודעות למחלתה ולסייע בתרומת כספים.
לאחר שהצליחה לגייס 200 אלף דולרים, נמצאה מרפאה בפורטוגל שהסכימה לאשפז אותה. היא שהתה שם חצי שנה עד שמשקלה החל לנסוק שוב.
כיום היא עדיין רזה, אך שומרת על משקל יציב. היא השתחררה מאשפוז, חזרה לעבודה כשחקנית בכמה הפקות בתעשיית הטלוויזיה והקולנוע האמריקנית, ופועלת להעלאת המודעות למחלה.
אנורקסיה: מחלה של נשים
בישראל סובלות על פי ההערכות עשרות אלפי נשים מהפרעות אכילה כשהחמורה בהן היא אנורקסיה נרבוזה. מדובר בהפרעת אכילה המתוארת כמשקל נמוך מאוד וחשש מעלייה במשקל.
הלוקות במחלה, רובן המוחלט נשים, סובלות מעיוות בתפישת הגוף. הן ממעטות באכילה באופן משמעותי, חלקן צמות במשך ימים ושבועות ומסתפקות רק בשתיית מים.
כדי להסתיר את הפרעת האכילה ואת הגוף הרזה, נוהגות הסובלות להתהלך בבגדים גדולים מכדי מידותיהן. כדי להגביר את הירידה במשקל, רבות מבצעות פעילות גופנית אינטנסיבית. שכיחות האנורקסיה בקרב רקדניות הוא גבוה במיוחד, ולא אחת האשימו את המאמנות בענפי ההתעמלות והריקוד במשטר תזונה קפדני הגורר את הספורטאיות לאנורקסיה.
תוצאות המחלה קטלניות: היא גורמת לירידה בצפיפות העצם, לפגיעה קשה בשיניים ובחניכיים, להפרעות קצב לב עד כדי כך שבשינה יורד קצב הלב ל-30 בדקה (התקין הוא כ-80 בדקה), ללחץ דם נמוך, להפרעות בכליות ובכבד, לאיבוד מחזור חודשי ועקרות, לפגיעה בתפקודי המוח ובזיכרון, לקמטים ולבלט עצמות עד למוות.