עימות אלים בדיון בכנסת: "כולכם מושחתים"
בדיון על החלטת נתניהו לא לסגור את רשות השידור עד 2018 צעק עובד הרשות: "אתם רוצים לקחת לי את הבית?". עובד אחר נפצע באף: "מתייחסים אלינו כמו חיות". שניהם הורחקו. צפו בעימות הפיזי
מהומה בדיון בוועדת הכלכלה על החלטת ראש הממשלה להשאיר את רשות השידור באוויר עד 2018. זמן קצר לאחר תחילת הדיון החל עובד רשות השידור לצעוק לעבר הנוכחים: "כולכם מושחתים. אתם רוצים לקחת לי את הבית? להרוס לי את הבית?". על פי הערכת אמיר לוי, ראש אגף התקציבים במשרד האוצר, דחיית פתיחת התאגיד תעלה כ-550 מיליון שקל. ynet העביר שידור חי מהדיון הסוער.
העובד, רפי יששכר, הוצא מהאולם על ידי יו"ר ועדת הכלכלה איתן כבל. "30 שנה אני ברשות השידור, אני מפרנס יחיד. מי אתה שתגרש אותי? אני מפרנס יחיד", קרא לעברו יששכר, פועל במה. רק אחרי עימות פיזי שארך כמה דקות, הוא הורחק מהמקום. מלבדו הוצא מהמקום עובד נוסף, שלמה אברהם, חבר ועד ונהג.
אברהם בן ה-54, נהג וחבר ועד כבר 31 שנה ברשות השידור, נפצע במהלך פינויו מהאולם. "יש לי שני חיילים בבית, מאיפה אביא אוכל? הפוליטיקאים משחקים בנו", אמר. "מתייחסים אלינו כאילו שמדובר בחיות, אמרתי את דעתי וקפצו עלינו כל המשמר, קיבלתי מכה ונפצעתי באף אבל ביחס למה שאני עומד לעבור זה כלום. מאיפה אני אביא לשלושת הילדים שלי אוכל? אני רוצה לעזוב את הארץ. יושבים שם אנשים מעונבים. אם הם מנהלים את המדינה אז חבל על הזמן שלנו. הקרבתי את הילדים שלי ועכשיו בעטו באיש הזקן. גם לזרוק אותנו זה בסדר אבל תעשו את זה בצורה מכובדת".
גיל עומר, יושב ראש מועצת תאגיד השידור הציבורי, אמר כי עם כל קושי, הגוף החדש שיקום יהיה איכותי, פלורליסטי וחדשני. "אתה שלחתם אותנו להקים את התאגיד והוא גייס את מיטב האנשים מהעיתונות הכתובה והמשודרת, וכוחות חדשים וותיקים", אמר עומר. "אותם אנשים שאנחנו מגייסים בחודשים האחרונים, חלקם עזבו מקום עבודה כדי לקחת חלק במיזם הציבורי הזה. כשהם יודעים שמאחוריו עומד חוק ומאחוריו עומדת כנסת ישראל, אלה הם עובדים שיש לנו חובה מוסרית כלפיהם. אני אומר בצורה הכי ברורה יש לי הערכה מאוד גדולה לאנשים המקצועיים ברשות השידור, יש שם אנשים נהדרים והם ימצאו את מקומם בתאגיד. לא נסכים לצרף אנשים מטעמים לא מקצועיים ולא עניינים ואם יש ניסיונות כאלה אתם בחוק קבעתם שאנחנו צריכים לעצור אותם".
עם זאת, אמר עומר כי "בסופו של דבר התאגיד יפעל במועד שאתם תקבעו, המחוקק. העמדה מקצועית שלי וגם כיו"ר המועצה שאמורה לפקח ולבקר את התאגיד היא כזו שאנחנו נעמוד בלוחות הזמנים שתטילו עלינו. מצד שני אומר לכם כי לוחות הזמנים האלה חייבים להיות קצרים ולכן אמרתי בוועדה הקודמת, אמרתי כן נעמוד ב-30 בספטמבר".
"לא בטוח שתאגיד השידור הציבורי יקום", אמר ח"כ דוד ביטן (ליכוד) במהלך הדיון. הוא הוסיף וטען כי "כל התקשורת נגד הליכוד. התקשורת חופשית מדי".
הבוקר התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו לסוגיות במפת התקשורת הישראלית. "אני שומע לאחרונה הרבה מלל על הניסיונות שלי כביכול להשתלט על שוק התקשורת. ההפך הוא הנכון. אם הייתי רוצה להחשיך את המסך של השידור הציבורי, הייתי נותן לתאגיד החדש לעלות לשידור כשהוא לא מוכן והוא היה נכשל והמסך של ערוץ 1 היה או מוחשך או מקרטע. לכן דרושה הארכת זמן כדי לאפשר לתאגיד להתארגן כראוי ולעלות לשידור כשהוא מוכן. לא תהיה החשכת מסך".
לדברי נתניהו, "עיקר הרפורמה היא לא שם, היא בערוצי הטלוויזיה המסחריים. הגיע הזמן שייכנסו עוד ערוצי טלוויזיה וחדשות שיוכלו להתחרות בערוצים הקיימים. בישראל ישנה ריכוזיות בשידורי הטלוויזיה שכמעט ואינה קיימת בעולם החופשי. בדקתי מדינות בגודל שלנו, קטנות מאיתנו. דנמרק - שישה ערוצי טלוויזיה, בלגיה - חמישה, פינלנד - שמונה ערוצים. הציבור הישראלי משווע וזכאי לקבל חופש בחירה גם בטלוויזיה, ולטובת זה אני פועל".