הפתעה בלחם: פריטטה אפונה בקן
מה מסתתר בתוך הקן? שי-לי ליפא עם מתכון סופר-דופר מתאים להכנה עם הילדים, בין אם לארוחת בוקר או ערב, או סתם כדי לבלות יחד במטבח
בימוי: נעה רוזנפלד (בימוי: נעה רוזנפלד)
פריטטה אפונה בקן
המרכיבים (ל-6 פריטטות):
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
3 ביצים גדולות (L)
1/2 כוס אפונה עדינה (מופשרת מהקפאה)
2 כפות עירית קצוצה דק
מלח ופלפל שחור גרוס
ללחם:
6 פרוסות גדולות של לחם לבן בעובי 1 ס"מ
שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מעבירים לקערה ומצננים.
- מוסיפים ביצים לקערה וטורפים. מוסיפים אפונה ועירית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- בעזרת קורצן עוגיות בצורת לב, יוצרים במרכז כל פרוסת לחם חור בצורת לב.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. משמנים מעט ומניחים שתי פרוסות ושני לבבות. יוצקים בזהירות לכל חור כ-1/4 כוס מתערובת הביצים.
- הופכים בזהירות אחרי 2 דקות (את הפרוסות ואת הלבבות). ומטגנים עוד כדקה-שתיים מהצד השני.
העונה החדשה של "סופר שי-לי" משודרת בערוץ 10 בימי שישי ב-18:50
פריטטה אפונה בקן
צילום: נועם פריסמן
מומלצים