תוצרת מקומית: חוגגים עם בירות בוטיק ישראליות
מה משותף לאירלנד, גרמניה, בלגיה וישראל? הבירה. נכון, לישראלים יש עוד מה ללמוד, אבל בשנים האחרונות הפכה ישראל ליצרנית בירות בוטיק מוצלחות שיש להן מעריצים מכאן ועד שאר העולם. אז מה ההבדל בין לגר לאייל וכמה שעות צריך כדי לבשל בירה? צפו
תקופה ארוכה נחשבה הבירה למשקה העממי של החבר'ה, חלק מהתפריט לערבי כדורגל ופיצוחים ואפילו משקה "גברי". מאז זרמה הרבה בירה, מותגים חדשים נוצרו והשוק העממי הפך לשוק שיש בו גם בירות בוטיק מיוחדות.
בשנים האחרונות הפכה ישראל גם היא לשחקנית במגרש בירות הבוטיק ואלו מתחרות בהצלחה גדולה בבירות הבינלאומיות, ויש לא מעט מעריצים, מכאן ומרחבי העולם, לשמות הישראלים שאפשר למצוא כמעט בכל פאב.
ג'רמי וולפלד, בעל מבשלת jem's הישראלי, הגיע לאולפן כדי להסביר על תהליך ההכנה שיכול לקחת כמה שעות בישול, הבחנה בין כמויות וטמפ' ולא מעט כימיה, כדי להגיע לטעם הנכסף.
בתאריכים 27-26 ביולי (ימים ג'-ד') ייערך, זו השנה השנייה, פסטיבל הבירה במתחם חצר השוק בכפר סבא. בפסטיבל ישתתפו מבשלות בירה ישראליות אשר יציעו כ-20 סוגי בירה למשתתפים ותיערך הופעה מלאה של אמיר דדון. הכניסה לפסטיבל ללא עלות