זינוק במספר העובדים הזרים בענף הבנייה
זו הדרך להורדת מחירי הדיור? מנתונים שפרסם משרד האוצר עולה כי חל גידול משמעותי של 40% במספר העובדים הזרים שאינם פלסטינים בענף הבנייה. עד ספטמבר יצטרפו לענף 8,000 עובדים זרים נוספים
בשנה האחרונה חל גידול של 40% בקצב קליטת עובדים זרים בענף הבנייה (שאינם פלסטינים). מנתונים שמפרסם היום (ב') מטה הדיור במשרד האוצר עולה כי במהלך התקופה שבין יוני 2014 ליוני 2015 גדל מספר העובדים ב-1354, ובין יולי 2015 ועד היום גדל המספר כבר ב-2165.
קבלנים זרים הוזמנו לישראל: "הבנייה תואץ"
קבלנים זרים יצליחו להוזיל את הדירות?
בישראל מועסקים היום 50,280 עובדים זרים בענף הבנייה ועד חודש ספטמבר יצטרפו 8,000 עובדים זרים נוספים לענף. בשבועות הקרובים צפויים להגיע 7,000 עובדים פלסטינים נוספים ובחודש ספטמבר יצטרפו 1,000 עובדים נוספים ממולדובה, כך שמצבת העובדים הזרים בענף הבנייה תעמוד על כ-60,000 עובדים.
לאחרונה נחתם הסכם בילטרלי בין ישראל לאוקראינה בנושא וצוות של רשות ההגירה כבר יצא למדינה בכדי להיערך לתהליך מיוני העובדים שיגיעו לישראל. לדברי האוצר, רמת האבטלה בענף הבניין באוקראינה עומדת על כ-40%, מה שיאפשר את הבאת אלפי עובדים לישראל במסגרת התהליך.
בעבר התייחס שר האוצר לסוגיית חברות הבנייה הזרות שיספקו עובדים ואמר כי "חברות בנייה זרות בעלות מומחיות יסייעו להחדרת טכנולגיות חדשות בענף הבנייה ולהגדלת הפריון. המהלך הזה הוא נדבך נוסף וחשוב במאבק שלנו לפתרון משבר הדיור בישראל, לצד תוכנית מחיר למשתכן והפעולות להגדלת היצע הדירות לזוגות צעירים. התפקיד שלנו הוא לא רק לפתור את משבר הדיור הנוכחי, אלא גם לתת למשק כלים ארוכי טווח שימנעו משבר נוסף בטווח הזמן הארוך".