שתייה במהלך הארוחה מפריעה לעיכול? 8 מיתוסי תזונה
האם עדיף לדלג על ארוחת הבוקר? האם כל השומנים מזיקים לנו? ומה נכון לגבי אכילה לאחר השעה 19:00 בערב? ערוץ הכושר שופך אור על 8 מיתוסים הקשורים לתזונה ולדיאטה שלכם
בעידן בו ההתעניינות בתזונה הולכת וגוברת והצורך לרדת במשקל גדל, אנחנו מוצפים במיתוסים וסברות מוטעות בתחום התזונה, דבר המביא לבלבול ואי בהירות הגורמים לפגיעה במהלך הדיאטה ובשמירה על תזונה נכונה.
עוד כתבות:
7 מזונות שמסייעים לאיזון הסוכר בדם
מה נכון? מה מוטעה? וכיצד יש לנהוג? גו אקטיב עושה לכם סדר עם 8 מיתוסים נפוצים הקשורים לתזונה ודיאטה והעובדות הנכונות לגביהם:
1. אכילת שומן בדיאטה תגרום להשמנה
לא נכון
מחקרים מהשנים האחרונות מראים באופן גורף שדווקא דיאטה עשירה בשומן בריא ודלה בפחמימות תביא לירידה במשקל - הרבה יותר מדיאטה דלת שומן.
על אף שבגרם אחד של שומן יש יותר קלוריות בהשוואה לחלבון/פחמימה, תזונה עשירה במידה בשומנים טובים כגון שקדים ואגוזים טבעיים, טחינה, שמן זית, אבוקדו ושומנים עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3 - לא בהכרח תגרום להשמנה.
להיפך, תזונה עשירה בשומנים בריאים אף תוריד את ערכי הכולסטרול הרע (LDL) ותביא לעלייה של הכולסטרול הטוב (HDL).
2. על מנת לרדת במשקל צריך לקצץ משמעותית את כמות הקלוריות היומית
לא נכון
אמנם בכדי לרדת במשקל היחס בין הקלוריות הנכנסות ליוצאות צריך להיות במאזן שלילי, אך כאשר מפחיתים יותר מדי בצריכת הקלוריות היומית ו/או מגבירים במקביל את הפעילות האירובית - הגוף לא מקבל את האנרגיה והרכיבים הדרושים לו לתפקוד אופטימלי.
יתרה מזאת, במצבים אלו נכנס הגוף למגננה, פוגע בחילוף החומרים הבסיסי ומוריד אותו משמעותית, שורף פחות קלוריות, מאט את כל התהליכים שבו ומנתב את מעט הקלוריות והאנרגיה שנכנסים אליו לאיברים חשובים כמו מוח, לב וריאות.
מה שאומר שמעבר למחסור בויטמינים, מינרלים, פגיעה בהורמונים ובחומצות חיוניות, גופינו יצטרך עם הזמן לאכול פחות ופחות כדי לשמור על משקל תקין ולא להשמין חזרה.
3. דילוג על ארוחת בוקר כדי לחסוך בקלוריות יתרום לירידה במשקל
לא נכון
זו לא קלישאה - ארוחת הבוקר היא באמת הארוחה החשובה ביותר ביום והדלק העיקרי של האדם בתחילתו. בזמן הבוקר הגוף נמצא אחרי צום לילה והוא צריך אנרגיה מיידית לתפקוד תקין ויעילות מטבולית.
מעבר לכך, מחקרים הראו שאנשים שנטו לדלג על ארוחת בוקר צרכו יותר אוכל בשאר הארוחות ביום, ובנוסף צרכו יותר פחמימות פשוטות ודברי מתיקה.
4. אכילה לאחר השעה 19:00 בערב גורמת לעליה במשקל
לא נכון
הדבר היחיד שקובע את מאזן הקלוריות שלנו הוא כמות האוכל אותו אנו אוכלים, סוג האוכל, ואיכות הפעילות הגופנית שאנו עושים במהלך היום. פרמטרים אלו יקבעו האם נעלה במשקל, נרד במשקל או נשמור על משקל תקין.
כמובן שישנו גם הפן הבריאותי שממליץ על אכילה של מזונות קלים יותר לעיכול סמוך לשעות השינה על מנת לא לפגוע באיכותה.
5. ביצים לא בריאות ומעלות כולסטרול
לא נכון
מחקרים מראים שאין קשר בין אכילת ביצים על בסיס יומי לבין עליית הכולסטרול "הרע" ומחלות לב. הן מזינות ובריאות, מכילות חלבון מלא באיכות גבוהה, וכן ויטמינים, מינרלים ואנטיאוקסידנטים.
6. צריכת קפה אינה בריאה
לא נכון
אמנם בטווח הקצר זה נכון שקפה יכול להעלות מעט את לחץ הדם, אך למרות זאת שתייה בממוצע של 3 מנות קפה ביום יכולה להפחית את הסיכוי למחלות כמו סכרת סוג 2, אלצהיימר, פרקינסון, ומחלות כבד שונות.
בנוסף קפאין תורם לשחרור של חומצות שומן מרקמות שומניות בגוף, מאיץ את חילוף החומרים, משפר ביצועים בזמן פעילות גופנית וגם עשיר באנטיאוקסידנטים!
7. תזונה עשירה בחלבונים מסוכנת ומזיקה לבריאות
לא נכון
אנשים מאמינים שצריכת חלבונים מעמיסה על הכליות ועל הגוף אך המציאות מעט מורכבת יותר. מחקרים מראים שאצל אנשים בריאים (ללא בעיות קודמות בכליות) אין שום בעיה בצריכת חלבונים, להיפך - חלבונים חשובים לצפיפות העצם ומקטינים סיכוי לשברים, תורמים לבניה והגדלת מסת השריר והפחתת אחוז השומן בגוף, ומחזקים רקמות כמו עור ושיער.
8.שתייה במהלך הארוחה מפריעה לעיכול
לא נכון
שתיית מים במהלך הארוחה אינה צריכה להוות בעיה. כל המזונות שאנו צורכים מכילים מים ולכן הימנעות משתיית מים במהלך הארוחה לא תמנע נוכחות של מים בתהליך העיכול.
**יש לזכור כי כל אדם ומקרה הוא לגופו ויש להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום התזונה והכושר על מנת להגיע למטרות הרצויות ולשמור על הבריאות!
הכותבת היא מאמנת כושר בכירה ונטורופתית ברשת גו אקטיב
רוצים להמשיך לגלות כיצד לאכול בריא יותר? צפו בעידן רול ולימדו כיצד לעשות את זה נכון: