איפה ביזבזתם הכי הרבה בחו"ל? הנה הנתונים
במקביל לזינוק ברכישות בחו"ל אונליין, נרשם גידול מתמיד גם ברכישות הפיזיות בכרטיסי אשראי בחו"ל. באיזו מדינה אנו מוציאים הכי הרבה כסף? מהן החנויות הפופולריות? כמה אנחנו מבזבזים בדיוטי פרי?מי מוציא יותר - נשים או גברים? וגם - למה כדאי לשים לב לפני שמגהצים את הכרטיס מעבר לים?
הגידול ברכישות פיזיות באשראי בחו"ל נמשך, למרות הזינוק הבולט ברכישות אונליין מעבר לים, בעיקר על רקע הגידול בישראלים היוצאים לחו"ל.
קונים בעיקר ברשת: זינוק של 25% ברכישות אונליין בחו"ל
על פי נתוני חברת כרטיסי האשראי לאומי קארד, סך ההוצאה השנתית הממוצעת ברכישות פיזיות בחו"ל במהלך השנה האחרונה, עמדה על 4,983 שקל, גידול של כ-10% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
מהנתונים עולה כי עסקה ממוצעת בחו"ל בכרטיס אשראי עמדה ב- 2015 על 391 שקל, כאשר עסקה ממוצעת בדיוטי פרי הסתכמה ב-500 שקל וההוצאה השנתית הממוצעת ללקוח בדיוטי פרי עמדה על 859 שקל.
באופן לא מפתיע, סך ההוצאות הגדול ביותר בחו"ל היה בחודש אוגוסט, עם גידול של כ-40% בהשוואה לממוצע החודשי.
על מה הישראלים מוציאים הכי הרבה בחופשה בחו"ל? "הנתונים מראים שההוצאה הגדולה ביותר לאורך המסע לחו"ל היא הזמנת הטיסות ועלויות התיירות שברובן הן עלויות לינה", אומרת ורדית גונדטר, סמנכ"ל לקוחות פרטיים ושיווק בלאומי קארד. כשליש מסך ההוצאה נעשה בתחום זה. הענף הבא אחריו הוא הלבשה והנעלה (כמעט 20% מסך ההוצאות) אחריו מזון משקאות וטבק וכן פנאי ובידור .
בחינת החנויות בהן הישראלים קונים הכי הרבה בחו"ל מעלה כי בלומינגדיילס, חנויות אפל, מייסיס, פרימרק, סלפריג'ז ו- century 21 הן הפופולאריות ביותר.
באילו מדינות מוציאים הכי הרבה כסף? ההוצאה השנתית הגבוהה ביותר היא בארה"ב, לשם גם טסים הכי הרבה ישראלים. מדובר בסכום של 5,853 שקל, ב-16 עסקאות בשנה בממוצע, כלומר 365 שקל לעסקה ממוצעת.
אולי זה מפתיע, אבל המדינה בה ההוצאה השנתית הגבוה ביותר אחרי ארה"ב, היא יפן עם סכום של 4,156 שקל בממוצע. יש להניח כי הנתון מבטא את המחירים היקרים במדינה האסייתית.
אחריהם הודו עם 3,268 שקל, נתון המבטא את הוצאות הישראלים – בעיקר הצעירים השוהים שם זמן רב, ובמקום הרביעי אנגליה – עם הוצאה של 2,821 שקל בשנה.
עוד עולה מהנתונים כי מחזור רכישה בחו"ל בכרטיס האשראי של גבר, גדול פי 2 ממחזור רכישה בכרטיס האשראי של אישה. ההנחה היא כי לרוב כאשר מדובר בנסיעה או טיול משפחתי, הכרטיס של הגבר משמש ככרטיס העיקרי להוצאות השונות. עם זאת, התחום היחיד שבו הוצאת הנשים עולה על זו של הגברים מתוך 15 ענפים שונים שנבחנו, הוא הלבשה והנעלה, כאשר ההוצאה השנתית של אישה עומדת בממוצע על 1,881 שקל, לעומת 1,786 שקל לגבר.
יש לציין כי לרוב, עסקאות בכרטיסי אשראי הנעשות בחו"ל "יורדות" באופן מיידי מחשבון העו"ש. ישנם כרטיסים מסויימים (כגון כרטיסים עסקיים או כרטיסי ה"יוקרה" למיניהם) המאפשרים דחיית התשלום בפועל ב-30 יום ויותר, ללא ריבית. בלאומי קארד השיקו לאחרונה שירות המאפשר פריסת סכום העסקאות בחו"ל לשלושה תשלומים ללא ריבית, לנרשמים באתר החברה.
נזכיר כי עבור עסקה בכרטיס אשראי בחו"ל, כולל משיכת מזומן ממכשיר אוטומטי בחו"ל, העומדת בממוצע על 864 שקל, נגבית עמלה הנעה בין 2.3% מסכום העסקה ועד 3.9%. נציין כי לעיתים בחלק מבתי העסק בחו"ל (בעיקר ברשתות הגדולות) מוצע ללקוחות הישראלים לבצע את הרכישה בשקלים לפי שער אותו קובע הגוף הפיננסי המבצע שירותי המרה לבית העסק. כדאי לשים לב לכך שבמקרים רבים מדובר בעמלה הגבוה יותר מהעמלה הנגבית בכרטיס האשראי וכדאי להיות מודעים לכך.