שתף קטע נבחר
 

בנק הפועלים במו"מ מתקדם להשקעה ברשת הולמס פלייס

זרוע ההשקעות של הבנק מנהלת מגעים לרכישת 20% ברשת מועדוני הכושר מקרן גרין לנטרן של ריצ'י האנטר. גורם המשיכה של הרשת: המיזוג הקרב שלה עם גו אקטיב, אשר צפוי להגדיל ב-50% את הכנסותיה, שעמדו על 250 מיליון שקל ב-2015

בנק הפועלים מנהל מו"מ מתקדם להשקעה ברשת מועדוני הכושר הולמס פלייס. ל"כלכליסט" נודע כי זרוע ההשקעות של הבנק, פועלים שוקי הון, מנהלת מגעים מול ריצ'י האנטר, מבעלי קרן גרין לנטרן, שרכשה בשנת 2014 45% מרשת הולמס פלייס וקיבלה מניית זהב ברשת.

 

מניית הזהב מעניקה לבעליה שליטה בחברה באמצעות זכויות הצבעה עדיפות, אפילו אם הוא לא מחזיק ברוב מניות החברה. המחזיק בה יכול לקבוע כיצד תתנהל החברה ולכפות את רצונו על בעלי המניות האחרים.

 

פועלים שוקי הון אמור לרכוש 20% ממניות הרשת באמצעות השקעה של 20 מיליון שקל שתוזרם לתוך החברה, לפי שווי של 100 מיליון שקל אחרי הכסף. עוד נודע ל"כלכליסט" כי ההשקעה אמורה להעניק להולמס פלייס את ההון העצמי הנדרש לשם רכישת המתחרה גו אקטיב תמורת 80 מיליון שקל.

 

נזכיר כי באפריל השנה נודע על הכוונה למיזוג שתי הרשתות, והמהלך כבר קיבל את אישור הממונה על הגבלים עסקיים. כמו כן, חברת הביטוח הפניקס צפויה לממן את עסקת הרכישה יחד עם גוף פיננסי נוסף.

 

פוטנציאל צמיחה גדול

נראה כי המניע של הפועלים להיכנס להשקעה הלא שגרתית נובע מפוטנציאל הצמיחה שמביאה רכישת גו אקטיב. הולמס פלייס מפעילה בישראל 21 מועדוני כושר, ורכישת גו אקטיב, לה 9 מועדוני כושר המונים 35 אלף מנויים, תגדיל את הכנסותיה, על פי הערכות, ב-40%-50%.

 

הולמס פלייס היא חברה פרטית, אולם בחיפושיה אחר משקיע היא נפגשה עם כמה גופים וחשפה הכנסות של כ־250 מיליון שקל ב־2015. ה־EBITDA (רווח תפעולי תזרימי) עמד על 26-25 מיליון שקל, כלומר שיעור EBITDA של 10%. נתון זה עשוי לגדול עם הרכישה נוכח סינרגיות צפויות והורדת עלויות. ההכנסות של גו אקטיב מוערכות ב־120 מיליון שקל בשנה, וה-EBITDA של הרשת ב־12 מיליון שקל.

 

הפועלים בסבב רכישות

הולמס פלייס הוקמה ב־1979 על ידי 7 אנשי עסקים בריטים, בהם אלן פישר, יהודי מדרום אפריקה שהיגר ללונדון והקים את המועדון הראשון ברובע צ'לסי. כשמנתה 13 מועדונים, נמכרה הרשת לקרנות ההשקעה ברידג'פוינט ופרמירה, ואלה הנפיקו אותה בבורסת לונדון ב־1997. הסניף הראשון בישראל נפתח ב-1999 בקניון עזריאלי על ידי יונתן פישר, בנו של אלן.

 

הרשת העולמית לא אישרה להשתמש בשם הולמס פלייס, והיא נקראה בארץ שייפ. ב-2007 רכש אלן פישר את הרשת העולמית בחזרה מידי הקרנות והוביל שיפוץ של חדרי הכושר, שלווה באיחוד המותגים שייפ והולמס פלייס למותג הולמס פלייס ישראל.

 

קרן גרין לנטרן השקיעה 20 מיליון שקל ב-50% מסופר קופיקס בדצמבר האחרון (תשלום עתידי זהה מותנה בעמידה ביעדים) וכן ב-50% ממחלבות גד. פועלים שוקי הון שבניהול עומר קרייזל השקיעה לפני כחצי שנה 40 מיליון שקל ב-20% מחברת רב בריח. בחודש שעבר ביצעה השקעת עוגן בקרן בלו אטלנטיק, הרוכשת מקבצי דיור בארה"ב, המוערכת ב-60 מיליון שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים